Ga naar inhoud

Geluid wordt matig opgenomen, Canon camcorder


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Die is er inderdaad. Dat kan nog geprobeerd worden.\r\nMaar via de instellingen moet, volgens het instructieboek, het ook verbeterd kunnen worden.\r\nWat voor mij ook nog een vraag is, hoe kan het juiste opnameprogramma (bijv. voor donker) bij video ingesteld worden.\r\nDoe niet teveel moeite hiervoor, maar als het bekend is, graag een reactie.\r\n \r\n[I]Update[/I]\r\nGewoon doen, dat blijkt soms een weg om te ontdekken hoe iets gerealiseerd kan worden.\r\n Het blijkt dat geluiden van veraf, in de natuur, redelijk opgenomen worden.\r\nHet wijzigen van de instellingen, van 12 naar 16 bit o.a., heeft geen groot merkbaar effect.\r\nOok kan gekozen worden uit enkele andere mogelijkheden, o.a. wel of geen stereo.\r\nInmiddels ontdekte ik ook dat de camcorder, voor die tijd een geavnaceerde uitvoering, 9 opnameprogramma\'s voor video heeft. O.a. voor bijv. opname in zand/sneeuw, weinig licht\r\nen donker. \r\n\r\nBij een camcorder van dit type (uit 2004, analoog, 0,8 MP) zijn redelijke opnamen te maken.\r\nHet is een goede mogelijkheid om te leren filmen, films bewerken (wat ik met Pinnacle 11.1 doe, en om ze daarna op DVD te branden of er een bestand van te maken.\r\n \r\nHet is wel duidelijk nu, dat mijn oude desktop ((uit 2003) dit met moeite aankan. De bestanden zijn al snel heel groot. Een clip van 1 min. is als bestand in .AVI ong 0,2 GB.\r\nDus clips die langer duren is een nieuwe PC (zie [URL=\"http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=59650\"]dit topic[/URL]) wel wat gerievelijker.\r\nEn, afspelen op klein formaat kan goed (tot ong. 17 \"beeldscherm. Maar op voor groter formaat is de kwaliteit te gering. \r\n \r\nMocht ik hier verder mee gaan, dan overweeg ik een nieuwe camcorder.\r\nGekeken o.a. naar een:\r\n- [URL=\"http://www.kieskeurig.nl/videocamera/canon/legria_hf200/305291/\"]Canon Legria HF 200[/URL] (€564 )\r\n- Canon DC 410\r\n- Sony HD XR 105 (€585). \r\n- JVC GZ HD 300 ((€473)\r\nDe Canon Legria HF 200 levert veel positieve reacteis op.\r\nAlleen in donkere afstandigheden is de kwaliteit matig. En de standaard accu kan beter vervangen worden door een ander exemplaar. Die een langere levernsduur heeft, en goedkoper is. Alleen wordt dan de spanning niet aangegeven.\r\n\r\n\r\nInmiddels is er ook een nieuwe versie van Pinnacle, voor een redelijke prijs.Versie 14. Ultimate kost [URL=\"http://www.gbwtronics.com/redir.cgi?page=index2.html&what=xxx&by=http%3A//www.gbwtronics.com/Pinnacle/8202-26266-91.phtml\"]hier[/URL] €72.\r\n \r\nZomaar een verhaal, misschien dat het wat toevoegt, of dat er wat aan toegevoegd kan worden.\r\nTwee weten meer dan één.
Link naar reactie
De camera werkt voor een deel misschien gewoon digitaal.\r\nNet als bij een digitaal fototoestel. \r\nMaar doorgaans worden dit soort camcorders toch onder analoge videoapparaten\r\ngerangschikt, of zie ik dat verkeerd?\r\n\r\nMet de instellingen is inderdaad ook wel wat te verbeteren.\r\nBij voldoende licht overdag zijn de opnames in de stand automatisch\r\nbest redelijk. Alleen het blijft 0,8 MP. Wil je gewoon iets laten zien,\r\nop een niet te groot scherm, (binnen familie of vriendenkring) dan kan dat hiermee heel goed.\r\n\r\nMoet het iets professioneler, bijv. een presentatie, dan is een hogere kwaliteit vereist.\r\nDaarom, de Canon Legria HF200 zit in mijn gedachten. \r\nEvenals de nieuwste versie van Pinnacle.\r\n\r\n[I]Update, vr 2 okt[/I]\r\nNieuwe camcorder gekocht, de [URL=\"http://www.letsgodigital.org/nl/20937/canon-hf200/\"]Canon Legria HF200[/URL].\r\nMet 16 GB geheugen kaart en extra accu. Deze werd als set (incl. afstandbediening) bij camera.nu aangeboden momenteel, daar ook gekocht nu.\r\nTevens Pinnalce 14.0 Ultimate (€72,-) aangeschaft.\r\nDit omdat als de [URL=\"http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=59650&page=2\"]nieuwe PC[/URL] gebruikt kan worden, niet later nog eens een aantal installaties uit te hoeven voeren. Versie 14.0 zal toch mogelijk t.o.v. versie 11.0 een aantla verbeteringen hebben, en misschien ook meer ingesteld zijn op de moderen PC\'s. \r\nIk hoop t.z.t. iets te berichten over de ervaringen met de Canon HF200.\r\nIk verwacht, met 3,3 MP sensor, en videoopnamen met 2 MP, een aanzienlijke verbetering t.o.v. de oude Canon MV630i ([URL=\"http://link.marktplaats.nl/283668007\"]die voor €200, incl. vele extra\'s, weg mag[/URL])..
Link naar reactie
Het is echt een digitale kamera hoor ,,iemand die hem onder de analogen rangschikt heeft er helemaal geen verstand van.\nJe sluit hem waarschijnlijk ook digitaal aan op je pc ,via firewire of usb.\nAl werkt hij met bandjes wil helemaal niks zeggen.\nEr zijn zelfs HD kamera\'s van enkele duizende euro\'s die ook gewoon met bandjes werken.\nDigitale kamera\'s zijn er al meer dan 10 jaar . In 2004 werden er volgens mij al geen analoge videokamera\'s meer verkocht.\nMaar je hebt dus al een andere ,dus je kunt daar volop mee gaan experimenteren.\nMaar die heeft wel als nadeel dat de video al gecomprimeerd wordt opgeslagen op het geheugen kaartje ,en het soort bestand dat hij maakt is dan weer moeilijker in te lezen in een montage prg.
Link naar reactie
[QUOTE=Animal;488396]Het is echt een digitale kamera hoor ,,iemand die hem onder de analogen rangschikt heeft er helemaal geen verstand van.\r\nJe sluit hem waarschijnlijk ook digitaal aan op je pc ,via firewire of usb.\r\nAl werkt hij met bandjes wil helemaal niks zeggen.\r\nEr zijn zelfs HD kamera\'s van enkele duizende euro\'s die ook gewoon met bandjes werken.\r\nDigitale kamera\'s zijn er al meer dan 10 jaar . In 2004 werden er volgens mij al geen analoge videokamera\'s meer verkocht.\r\nMaar je hebt dus al een andere ,dus je kunt daar volop mee gaan experimenteren.\r\nMaar die heeft wel als nadeel dat de video al gecomprimeerd wordt opgeslagen op het geheugen kaartje ,en het soort bestand dat hij maakt is dan weer moeilijker in te lezen in een montage prg.[/QUOTE]Bedankt voor je toelichting. De advertentie heb ik gewijzigd. (Camcorder stond in rubriek videocamera\'s analoog. Nu verplaatst naar digitaal.) Het signaal wat in een Canon MV630i van de sensor komt wordt dus digitaal opgeslagen. [URL=\"http://www.canon.nl/For_Home/Product_Finder/Camcorders/Camcorders_FAQ.asp\"]Uitleg analoog/digital.[/URL] Het verschil met nieuwere camcorders is dat het niet op HD of card wordt opgeslagen maar op een bandje. \r\n- Voordeel: meer ruimte voor data\r\n- Nadeel: overzetten naar PC minder eenvoudig, en vergt meer tijd.\r\nIn de nieuwere camcorders, die data opslaan op card, zoals de Canon Legria HF200 zal het best wel veel meer gecomprimeerd worden. Toch leveren deze veel duidelijkere beelden op. Dat ligt dus niet aan het type opslagmedium (card/HD) maar in vijf jaar is er natuurlijk heel wat verbeterd. Lenzen, sensor, en programma\'s.\r\nImporteren van Card (of HD) gaat veel sneller en makkelijker. Het kan zo op de PC gezet worden. Tenminste, dat is mijn ervaring met o.a. filmen met de Nikon D5000.\r\nEn. op een card van 16 GB kan 6 uur film (waarschijnlijk niet in modus fijn).\r\nAls het goed is, wordt de camera morgen bezorgd. Zoals vermeld, bij gelegenheid wil ik dan iets berichten over de ervaringen.\r\nZijn er ervaringen opgedaan met dergelijke camera\'s hier? In revieuws heb ik vele positieve reacties gezien.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...