Ga naar inhoud

Data terug halen van gecrashte Hard disk


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Ik heb een gecrashte hard disk, waar belangrijke data (foto\'s van geboorte dochter) op staan.\r\n\r\nMaar ik krijg deze met geen mogelijkheid meer terug. \r\n\r\nIk heb al diverse programma\'s geprobeerd waaronder:\r\n\r\nOntrack Easy Data Recovery.\r\nG DATA Back van Q&Q\r\n\r\nMet de eerste krijg ik allemaal bestanden die als extensie hebben dds onder verdeeld in diverse mappen, als ik onder [url]www.filext.com[/url] kijk dan word het volgende aangegeven:\r\n\r\nDirectX (Multiple Versions) DirectDraw Surface. \r\n\r\nWeet iemand een programma die een betere kans van slagen heeft om dit terug te halen?\r\n\r\nMijn dank zal groot zijn, ook van de zwangere moeder. De dreiging dat ik in de schuur moet slapen is reeds geroepen, als ik deze foto\'s niet terug krijg. :(
Link naar reactie
Wat bedoel je precies met een gecrashde harde schijf? Kan je de schijf nog wel lezen?\r\n\r\n[url=http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk]TestDisk[/url], voornamelijk bedoeld voor als de schijf/partitie kapot/weg is\r\n[url=http://www.free-av.com/en/tools/10/avira_unerase_personal.html]Avira UnErase Personal[/url]\r\n[url=http://www.artplus.hr/adapps/eng/dpr.htm]Digital Photo Recovery[/url], eigenlijk bedoeld voor geheugenkaarten/digitale camera\'s, maar werkt misschien ook met harde schijven\r\n[url=http://www.pcinspector.de/default.htm?Language=46]PC Inspector File Recovery[/url]\r\n[url=http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec]PhotoRec[/url], ook om foto\'s van digitale camera\'s te herstellen, maar werkt ook met harde schijven\r\n[url=http://www.recuva.com]Recuva[/url]\r\n[url=http://www.pcinspector.de/Sites/smart_recovery/info.htm?Language=46]PC Inspector smart recovery[/url], ook speciaal bedoeld voor geheugenkaarten, maar werkt misschien ook met harde schijven\r\n[url=http://www.softperfect.com/products/filerecovery/]SoftPerfect File Recovery[/url]\r\n\r\nMisschien ten overvloede, maar als je de schijf nog kunt gebruiken, doe dat zo min mogelijk. Elke schrijf-actie kan de foto\'s overschrijven.
Link naar reactie
Ik doe gemiddelt 4 recoverys per maand en ik gebruik altijd getdataback van runtime software.\r\nAls de schijf nog leesbaar is heb ik daar de beste resultaten mee.\r\nIk doe dit op de volgende wijze.\r\nIK neem een pc met alleen een dvd speler plaats daar de kapotte schijf in en een geformatteerde schijf voor de te redden data.\r\nDan start ik op met een xp pedisk (CD) waarop getdataback voor ntfs als wel voor fat32 staat.\r\nRun het programma en laat de data zoeken. (dit kan uren duren)\r\nDaarna kopieer ik de gevonden data kompleet naar een andere harddisk.\r\nHier lijkt dan wel een hoop rommel op te staan, maar als je door alle mappen heen loopt vind je ook al je data. Zorg er wel voor dat je nieuwe disk groot genoeg is omdat hij de data op diverse manieren opslaat en daar dus ruimte voor nodig heeft. Schrijf nooit en te nimmer ook maar iets naar de schijf die je moet backuppen want overschrijven kan veel dingen vernietigen zoals Eagle al aangaf.
Link naar reactie
[QUOTE=Eagle;476783]Wat bedoel je precies met een gecrashde harde schijf? Kan je de schijf nog wel lezen.[/QUOTE]\r\n\r\n\r\nIk heb nog wel toegang tot de schijf, hij is in 3 partities gedeeld. Eentje FAT 32 de andere 2 NTFS. Ik kan niet op de 2 NTFS klikken dan vraagt hij om te formateren. \r\nMaar ik krijg wel data er uit alleen is dit dds. Maar daar kan ik dus niks mee.\r\n\r\nik ga jou linkjes veen opvolgen kijken wat er uit komt. Bedankt voor zover, ik laat nog even weten hoe de uitkomst is.
Link naar reactie
[QUOTE=dappertje;476889]Ik doe gemiddelt 4 recoverys per maand en ik gebruik altijd getdataback van runtime software.[/QUOTE]\r\n\r\n\r\nDie gebruik ik nu op dit moment ook, al voor ik het probleem omschreef, maar voor een 160GB opgedeeld in 3 partities, moet het toch geen week duren (overigens is hij nog bezig) om deze data terug te vinden?
Link naar reactie
In aansluiting op wat andere adviseren: Ik neem aan dat je de schijf gewoon als Slave in een andere Pc hebt gehangen.\n\nHeb even gekeken naar de extensie *dds en dat kunnen ook game extensies zijn \n[url]http://www.file-extensions.org/dds-file-extension[/url].\nHet is dus mogelijk dat wat gerecoverd wordt eigenlijk alleen maar de game-files zijn...
Link naar reactie
Ik heb recuva geprobeerd, èèn van de optie waarme Eagle kwam. Dit heeft een grootdeel gered van mijn foto bestanden. Zo ongeveer 78% dus ik ben al heel blij dat deze terug zijn.\r\nEr kwamen zelf bestanden terug die ik niet eens kende. (De hard disc is ooit van een andere geweest. haha. Soms kom je dingen tegen die je eigenlijk liever niet wilde weten.\r\n\r\n@Eagle, geweldig die Recuva. Heel erg bedankt voor je goede advies.\r\n\r\n@reintje\r\nIk denk het ook wat er heeft WOW opgestaan, dus ik denk dat de DDS verwijzing inderdaad daarmee te maken heeft gehad. Maar het scheelt WOW is een online game, dus een herinstallatie van het spel en alles loopt weer. Daarbij is niks verloren.
Link naar reactie
  • 2 weken later...
haha, ja je hebt gelijk, maar daar denk je even niet aan als je HDD met belangrijke data gecrashed is. \n\nEn je zwangere vrouw in je nek staat te hijgen met haar handen in haar zij, met op haar lippen de woorden: `[B]You better find them back or the barn is yours for weeks\"[/B]\n\nEcht hoor dan moet je niet je oude CID´s erbij gaan halen, want daar begrijpen ze niks van. Ze denken dan dat het je geen hol interseert en dat je maar wat gaat zitten lezen:rolleyes:
Link naar reactie
@Gekwordikervan\nVaak is van een gecrashte hard disk de bootsector beschadigd en dan is Testdisk,wat Eagle al voorstelde,een programma wat de backup-bootsector kan terugzetten.\n\nAls dit het geval is,kun je in een paar min. de klus klaren.Het programma doet [U]niets[/U] met de data,het werkt alleen met de bootsector.\n\n[URL]http://www.cgsecurity.org/[/URL]\nDownload.\n[URL=\"http://www.cgsecurity.org/testdisk-6.10.win.zip\"]http://www.cgsecurity.org/testdisk-6.11.3.win.zip[/URL]\n\n1.Start Testdisk en enter.\n2.Kies de goede schijf en enter 2x.\n3.Kies Advanced en enter.\n4.Zorg dat \"Boot\" geselecteerd staat en enter.\n\n\nPlaats van punt 4 even de printscreen hier.\n\nAlt + PrtScr toetscombinatie gebruiken a.u.b.\n\nStart -> Uitvoeren -> type -> mspaint.exe, Bewerken -> Plakken, Bestand -> Opslaan als -> [Bestandstype: JPEG] + naam invullen.\nUploaden via de Paperclip knop bij aanmaak van een bericht. Daar Bladeren kiezen, dan Uploaden knop, dan Sluit venster.\n\n@dappertje\nAls je zo vaak met dit soort problemen te maken hebt,is het zeker een aanrader om Testdisk te bekijken,het kan je mogelijk veel tijd besparen ;)\n\nGreetz
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...