Ga naar inhoud

casio EX-FC100


Anoniem2

Aanbevolen berichten

halo,\r\n\r\nik wil graag mooie foto\'s van dieren maken( zowel dierentuin als van huisdieren ( reptielen etc.) nou zegt de 1 camera\"specialist\" je hebt er 1 nodig met 10x optische zoom waarna hij de duurste camera aanwijst. de ander zegt weer nou ja 5x zoom is ook heel goed. ik wil het voor een mooie prijs hebben maar hij moet ook weer niet groot zijn ( zeg maar binnenzak formaat) .\r\n\r\ndus beste fora leden kunnen jullie mij adviseren:\r\nik wil een camera die niet groot is\r\nmooie prijs\r\nheldere foto\'s\r\nhoeveel zoom ik nodig heb\r\n\r\n8-|zelf hen ik de casio ex-fc100 al gezien heb de specificaties gezien en dat ziet er mooi uit\r\n\r\nal vast bedankt
Link naar reactie
Als je wilde dieren wilt fotograferen kan een beetje zoom best handig zijn, zodat de dieren niet afgeschrikt worden omdat je te dicht bij komt. Bij dieren in de dierentuin en huisdieren heb je dat probleem niet, omdat deze dieren aan mensen gewend zijn en je dus ook best van dicht bij een foto kunt maken.\r\n\r\nNadeel van ver inzoomen is verder vervorming van het beeld en dat je een statief nodig hebt om de camera stil te kunnen houden.\r\n\r\nVoor dierentuin en huisdieren durf ik te zeggen dat 3x zoom goed genoeg is. Maar probeer vooral een camera uit om te zien wat dit precies inhoudt en of dit voor jou goed genoeg is.\r\n\r\nInplaats van een paar keer meer zoom kun je ook een paar megapixels meer nemen zodat je later een uitsnede kunt maken die nog steeds groot genoeg is om af te drukken.\r\n\r\nOver merk en type kan ik je niet informeren. Neem er een waar SD kaartjes in kunnen, die kaartjes zijn op dit moment zeer gunstig geprijsd (lees: bijna voor niks).
Link naar reactie
Wil je een kamera met een flink zoom berijk ,en die heb je nodig bij dieren fotografie ,,dan heb je vaak al een grotere kamera. De kamera\'s die op de spiegelreflexe lijken ,maar een vaste lens hebben zijn daar ideaal voor ,maar zijn ook bijna net zo groot als een spiegel reflex..(hebben wel tot 20 x zoom)\nDe spiegelreflexen zijn ook niet allemaal even groot.\nEn dit soort kamera\'s is veel beter stil te houden dan de compact kamera\'s.(echte zoeker)\nAls je met groot zoom berijk wilt fotograferen kun je beter een statief gebruiken ,,ook is het dan beter een draad ontspanner te gebruiken ,en dat is bij veel compact kamera\'s ook niet mogenlijk.
Link naar reactie
Je hebt voor jezelf al aangegeven dat 3x optische zoom te weinig is. Dat is nuttige informatie waar je mee verder kunt, er kan dus een dikke streep door alle camera\'s met 3x zoom.\r\n\r\nGa dus naar camera\'s met 5x of meer zoom kijken. Wat betreft compactcamera\'s zal het bij 5x optische zoom zo\'n beetje ophouden, omdat er simpelweg niet meer in zo\'n klein apparaat te proppen is. Uiterzonderingen uiteraard daargelaten, maar dat merk je ook in de prijs.\r\n\r\nIk zou zeggen probeer in de fotozaak een model met 5x zoom uit. Da\'s namelijk de enige manier om voor jezelf vast te stellen of dat genoeg voor je is. Zoals vermeld komt dan het statief om de hoek kijken, of dusdanig goede belichting dat je met een korte sluitertijd kunt volstaan. In plaats van draadontspanner zou je de zelfonstpanner kunnen inschakelen zodat de camera stil staat op het moment dat deze een foto maakt. Wel uiteraard lastig bij dieren die niet stil blijven zitten, dus ideaal is het niet.
Link naar reactie
[QUOTE=FooBar;474611]Je hebt voor jezelf al aangegeven dat 3x optische zoom te weinig is. Dat is nuttige informatie waar je mee verder kunt, er kan dus een dikke streep door alle camera\'s met 3x zoom.\r\n\r\nGa dus naar camera\'s met 5x of meer zoom kijken. Wat betreft compactcamera\'s zal het bij 5x optische zoom zo\'n beetje ophouden, omdat er simpelweg niet meer in zo\'n klein apparaat te proppen is. Uiterzonderingen uiteraard daargelaten, maar dat merk je ook in de prijs.\r\n\r\nIk zou zeggen probeer in de fotozaak een model met 5x zoom uit. Da\'s namelijk de enige manier om voor jezelf vast te stellen of dat genoeg voor je is. Zoals vermeld komt dan het statief om de hoek kijken, of dusdanig goede belichting dat je met een korte sluitertijd kunt volstaan. In plaats van draadontspanner zou je de zelfonstpanner kunnen inschakelen zodat de camera stil staat op het moment dat deze een foto maakt. Wel uiteraard lastig bij dieren die niet stil blijven zitten, dus ideaal is het niet.[/QUOTE]\r\n\r\nja daarom heb ik de casio ook gezien deze maakt er 30 in 1sec dus dan kun je de mooiste uitzoeken. ook heeft deze ene auto ontspanner
Link naar reactie
[quote=donvanx;474627]ja daarom heb ik de casio ook gezien deze maakt er 30 in 1sec dus dan kun je de mooiste uitzoeken. ook heeft deze ene auto ontspanner[/quote]\n \nOok dan moet je de kamera nog steeds stil houden.\nIk heb de gegevens van de ze kamera gezien ,en het is een mooi erg klein kameratje voor universeel huis tuin en keuken gebruik.\nMaar voor specialistische fotografie zoals dieren (eventueel in het wild) is deze totaal ongeschikt . Voor een vogel in je eigen tuin heb je al zeker 10 x zoom nodig ,en voor vele dieren in de dierentuin ook.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...