Ga naar inhoud

Jullie mening


Anoniem2

Aanbevolen berichten

[QUOTE=Anacho;507429]Nu we het toch over fotografie hebben; ik liep vanmorgen tegen een site op waar de resultaten staan van mensen die hun camera, met geopende sluiter, in de rondte gooien. Het geeft verrassende en verbluffende resultaten.\r\n[URL=\"http://www.stumbleupon.com/su/164RX9/www.thephotoargus.com/inspiration/30-amazing-examples-of-camera-toss-photography/\"]Say cheese[/URL].[/QUOTE]\r\n\r\nMoet je die macro-afdeling ook ff bekijken..... écht erg bijzonder! :-|
Link naar reactie
  • Reacties 2,4k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    2366

[QUOTE=reintje;507611]Bedoel je hiermee dat je ook plaatselijk op de foto de niveaus kan regelen? Of bedoel je dat he het totaal een lagere waarde dan 255 geeft, zodat dat heldere licht er van zelf wel uitkomt.[/QUOTE]\nNee en ja... Je laatste opmerking klopt grotendeels, je \"zorgt\" (hoopt) dat het sparkelende de enige waarde van 255 heeft waardoor het als extraatje net een beetje boven de rest uit steekt.\n\nPlaatselijk valt er ook best wat te doen, maar daarvan is de uitleg zo veel uitgebreider dat ik mezelf even op het hoofd moet krabbelen om de energie daarvoor te vinden. Plaatselijk bewerken (b.v. alleen de lichtwaarden boven 200) kan nodig zijn wanneer de hoge lichten te vlak geworden zijn, bij overbelichting dus.\n\n[QUOTE=reintje;507611]Wat het wit betreft... Ik heb een \"grijskaart\", met op de andere kant wit! Origineel voor fotografie. Is natuurlijk een mooi hulpmiddel, maar als je een bewegend onderwerp hebt, wil je niet eerst moeten meten.[/QUOTE]\nDie heb ik ook, maar in de jaren is het wit wat vergeeld, dus daar schiet ik niet veel mee op. \nDe grijskant is de \"ideale\" belichting ( waarde van 128 ).\n\n[QUOTE=reintje;507611]\nWat het aanpassen van de foto\'s betreft... Ik hou de RAW opname. Neemt erg veel plaats in, dus sla ik dan maar op op DVD\'s in de hoop dat ze goed blijven.[/QUOTE]\nOei, daar zou ik niet in vertrouwen :o. Dan zou ik liever beter selecteren zodat ik minder over hou om te bewaren, en ze dan toch op harddisk ook bewaren, naast een DVD.\nEn mocht dat niet gaan dan kan je er ook aan denken om de RAW bestanden met minimale JPEG te comprimeren (shame naar .JPG, maar dat scheelt toch een boel ruimte) omdat de minimale compressie bijna lossless is.\nWil je zeker lossless opslaan dan kan je ook zippen, maar dan is het moeilijker openen om de foto\'s te zien.\nOf een gecomprimeerde Windows map instellen ?\n\nAlleen DVD is voor mij niet betrouwbaar. Vooral bewerkte foto\'s hebben meer nodig om de energie die je er in gestoken hebt niet snel te verliezen.
Link naar reactie
[QUOTE=hj1;507631]Moet je die macro-afdeling ook ff bekijken..... écht erg bijzonder! :-|[/QUOTE]\r\nAhhhh.... Ik geloof niet in evolutie.... Die beesten komen allemaal uit de Mitsubishi fabriek :D\r\n\r\n\r\n:rolleyes: Een nieuwe richting in de kunst, om bij zo\'n opname van een wesp met zoveel detail een merknaampje of embleem onder de oksel te Photoshoppen.
Link naar reactie
@erik. Zippen van RAW is een goed idee.\nKijk ik wil de RAW-bestanden graag houden, maar als dat toch verloren gaat... nou ja dat overleven we ook wel weer (ben eerder wel dingen kwijt geraakt uit mijn jeugd, maar dat is een ander verhaal).\n\nWat het plaatselijk bewerken betreft... ik zoek eerst wel op het net of ik iets vind... kom ik er niet uit of heb ik aavullende vragen, dan trek ik wel aan de bel.
Link naar reactie
Hmm, ik zit op de derde verdieping, en heb een sensor voor temperatuurmeting 15 cm buiten een NW muur gemonteerd, en +1,4 C geeft mijn meter aan, maar ik zag net uit mijn raam een meisje schoen-glijdend over een ijslaagje op de middenstraat voorbijkomen.....\n\nRotterdam heeft weer (of nog) wat ijzeligs op straat.\n\nDe sneeuw van de laatste periode is voor 99,5 % weg.
Link naar reactie
[quote=erikdenhouter;507844]Hmm, ik zit op de derde verdieping, en heb een sensor voor temperatuurmeting 15 cm buiten een NW muur gemonteerd, en +1,4 C geeft mijn meter aan, maar ik zag net uit mijn raam een meisje schoen-glijdend over een ijslaagje op de middenstraat voorbijkomen.....\n\nRotterdam heeft weer (of nog) wat ijzeligs op straat.\n\nDe sneeuw van de laatste periode is voor 99,5 % weg.[/quote]Laag bij de grond is het natuurlijk altijd kouder, koude lucht daalt nu eenmaal, en daarbij\nkan de grond nog bevroren(of onder nul, want wanneer bevriest een straatklinker?) zijn.
Link naar reactie
Zo nog even over fotografie... [url]http://www.cambridgeincolour.com/tutorials.htm[/url]\neen hele mooie site met veel info. Helaas in het Engels... Pffffffff ik kan het wel lezen en gooi als ik iets niet begrijp wel in de vertaalmachine..., maar Nederlands leest zoveel makkelijker.... Zou er nu niet net zo\'n site zijn in het Nederlands?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...