Ga naar inhoud

Jullie mening


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Zijn zwanen te eten ? Wie weet.\n\nIk weet niet of ik hier gelijk heb, het is mijn eigen theorie, maar als je de tekening op de snavel en rond de ogen van die zwaan ziet, dan kan je er een ander beest in herkennen (zoals ook in de foto van de Husky van mijn avatar trouwens).\nVolgens mij is dat een rede waarom een Zwaan zo\'n eigenzinnig en dominante houding in zijn/haar omgeving heeft.\nIk bedoel, dat dat een evolutionair gegroeide verdediging is tegen allerlei natuurlijke vijanden, waardoor ze bij een plotselinge confrontatie en gevecht effectief het \"onderbewuste\" van hun vijand aanspreken, en in een split second tonen dat ze eigenlijk een ander beest zijn, angst inboezemen, en vluchtgedrag triggeren. \nEen gevaarlijk zwijn b.v. ? \n\nIk kan niet helemaal mijn vingers leggen op welke dierenkop dit lijkt. Misschien zelfs al uitgestorven.
Link naar reactie
  • Reacties 2,4k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    2366

Zijn zwanen te eten ? Wie weet. Het idee is weer een beetje vreemd.\n\nAls je de tekening op de snavel en rond de ogen van die zwaan ziet, dan kan je er een ander beest in herkennen (zoals ook in de foto van de Husky van mijn avatar trouwens).\n(Neusgaten zwaan = ogen, ogen = oren, zwarte vlek voor = snuit, zelfs haren op het hoofd)\n\nIk weet niet of ik hier gelijk heb, het is mijn eigen theorie, maar volgens mij is dat een rede waarom een Zwaan zo\'n eigenzinnig en dominante houding in zijn/haar omgeving heeft.\nIk bedoel, dat dat een evolutionair gegroeide verdediging is tegen allerlei natuurlijke vijanden, waardoor ze bij een plotselinge confrontatie en gevecht effectief het \"onderbewuste\" van hun vijand aanspreken, en in een split second tonen dat ze eigenlijk een ander beest zijn, angst inboezemen, en vluchtgedrag triggeren. \nEen gevaarlijk zwijn b.v. ? \n\nIk kan niet helemaal mijn vingers leggen op welke dierenkop dit lijkt. \nMisschien zelfs al uitgestorven. Maar recht van voren ziet het er ook nog wel iets anders uit.\nHet heeft trouwens wel een hoog Disney-gehalte :p
Link naar reactie
[QUOTE=dutch-online;503109]....maar zwaan er zijn er al zo weinig....[/QUOTE]\nOpvallend veel zwanen gezien dit jaar, vooral grote nesten. \nSommigen broedden gewoon met vier jongen langs de weg in bevolkt gebied.\n\nDe vogelwereld hier (in Rotterdam in ieder geval) is toch de laatste jaren enorm gewijzigd.\n\nHadden we hier vroeger iedere ochtend een concert van merels en mussen, nu horen we af en toe alleen nog het schrille krassen van de zwarte kauwen, en meeuwen. En soms een ekster.\n\nEn de zwaluwen starten alleen nog in het voorjaar te broeden, maar zodra de eieren uitgekomen zijn hebben de kauwen één maaltje, en whoeps :o, wij voor de rest van het jaar geen zwaluwen meer.
Link naar reactie
[QUOTE]Als je de tekening op de snavel en rond de ogen van die zwaan ziet, dan kan je er een ander beest in herkennen (zoals ook in de foto van de Husky van mijn avatar trouwens).\n(Neusgaten zwaan = ogen, ogen = oren, zwarte vlek voor = snuit, zelfs haren op het hoofd)[/QUOTE]\n\nIk zie het nu ook en heb dat nooit gezien... Mooi dat je de blinde ziende maakt Erik...(Y)
Link naar reactie
[QUOTE=reintje;503114]Ik zie het nu ook en heb dat nooit gezien... Mooi dat je de blinde ziende maakt Erik...(Y)[/QUOTE]\n:confused: Dat doen cameramensen elke dag sinds er foto en film en TV is :D\n\n( :rolleyes: Je \"kietelt\" gelijk de atheïst in me )\n\n[QUOTE=ricky1;503111]... In ieder geval, ik wens jou en alle anderen op dit forum : Prettige Dagen en een Goed Begin.[/QUOTE]\nJa fijne dagen natuurlijk, voor iedereen (^)
Link naar reactie
[QUOTE=reintje;503114]Ik zie het nu ook en heb dat nooit gezien... Mooi dat je de blinde ziende maakt Erik...(Y)[/QUOTE]\r\n:confused: Dat doen cameramensen elke dag sinds er foto en film en TV is :D\r\n\r\n( :rolleyes: Je \"kietelt\" gelijk de atheïst in me )\r\n\r\n[QUOTE=ricky1;503111]... In ieder geval, ik wens jou en alle anderen op dit forum : Prettige Dagen en een Goed Begin.[/QUOTE]\r\nJa fijne dagen natuurlijk, voor iedereen (^)
Link naar reactie
Nou, kom ook maar weer eens langs. Heb\"even\" windows opnieuw geïnstalleerd.....\r\nIk denk: ff een lekkere frisse start voor het nieuwe jaar, nou dat heb ik geweten :rolleyes: Wát een updates stromen er dan binnen!! :-|\r\nMijn arme computertje is een dag bezig geweest om al die zogenaamde \'belangrijke\' updates binnen te halen en te installeren.\r\nAfijn, ben weer online en nu bezig om mijn meest gebruikte progjes weer te installen en daar gaat ook nog wel een dagje mee heen denk ik :)(co)\r\nTrusten voor nu |-)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...