Ga naar inhoud

Jullie mening


Anoniem2

Aanbevolen berichten

  • Reacties 2,4k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Anoniem2

    2366

Mooi. Je hebt inderdaad een goede belichting gevonden. Geeft het een professionele uitstraling.\r\n\r\nZeker geslaagd, maar met een onderscheid met de foto van hj1.... bij de jouwe zijn ze aan het werk :D\r\n(Ik hoop dat de dames geen bezwaar tegen zo veel aandacht hebben ;) )\r\n\r\nBij die van hj1 is er zo\'n tussendoor sfeertje dat de engeltjes bijna doet denken:\r\n \"[I]Ja dag, god kan ff ....[/I]\".
Link naar reactie
Mooi. Je hebt inderdaad een goede belichting gevonden. Geeft het een professionele uitstraling.\n\nZeker geslaagd, maar met een onderscheid met de foto van hj1.... bij de jouwe zijn ze aan het werk :D\n(Ik hoop dat de dames geen bezwaar tegen zo veel aandacht hebben ;) )\n\nBij die van hj1 is er zo\'n tussendoor sfeertje dat de engeltjes bijna doet denken:\n \"[I]Ja dag, god kan me ff ....[/I]\".
Link naar reactie
[QUOTE=Animal;499381].....zeker de rechtse kan zo uit een.......)[/QUOTE]\r\nHier zie je één voorbeeld waarom portretrecht bestaat.\r\nAls deze vrouw dit forum met afbeelding en commentaar tegenkomt, en ze bedenkt zich dat deze foto en tekst definitief op Internet staat, dan is het mogelijk dat ze wel eens stappen zou willen ondernemen om dat weg te krijgen.\r\n\r\n(Geldt trouwens in veel mindere mate ook voor mijn commentaar van #20153, mocht ze errug gelovig zijn)
Link naar reactie
[quote=erikdenhouter;499422]Hier zie je één voorbeeld waarom portretrecht bestaat.\nAls deze vrouw dit forum met afbeelding en commentaar tegenkomt, en ze bedenkt zich dat deze foto en tekst definitief op Internet staat, dan is het mogelijk dat ze wel eens stappen zou willen ondernemen om dat weg te krijgen.\n\n(Geldt trouwens in veel mindere mate ook voor mijn commentaar van #20153, mocht ze errug gelovig zijn)[/quote]\nVolgens mij, maar wie ben ik (Navy. Wist ik dat niet!?), is er geen sprake van portretrecht in dit geval. \n\nDeze mevrouwen hebben zich ter beschikking gesteld van een exposant met het doel zoveel mogelijk mensen naar hun product te trekken, en dat er dan foto\'s van dat product, plus de mevrouwen, worden gemaakt is evident. Daarom is er naar mijn mening geen sprake van portretrecht. \n\nDat wordt anders als ik daar rondloop en er foto\'s van mij worden gemaakt en gepubliceerd: daar heeft men in principe toestemming voor nodig en die toestemming kan ik weigeren. \n\nMaar als ik in een string bevallig over een motorkap lig gedrapeerd en ik krijg daar ook nog voor betaald, dan mag ik wel zeuren over portretrecht, maar heb verder geen been om op te staan. [IMG]http://forum.computeridee.nl/images/icons/icon10.gif[/IMG]
Link naar reactie
Waar de meeste mensen geen onderscheid maken is het volgende:\r\n* foto\'s maken is heel vaak zonder toestemming toegestaan.\r\n* die foto\'s publiceren is vaak niet zonder toestemming toegestaan.\r\n\r\nDat wil niet zeggen dat je het niet kan doen, en in veel gevallen zal dit geen probleem opleveren, maar een geportretteerde kan wel de rechter inschakelen.
Link naar reactie
door dat ik daar niet doorkom zonder inlog\r\n\r\neven hier geplakt\r\n\r\ner was een kleine foto studio met 2 lampen\r\nik heb hier een stel gemaakt\r\ndeze vond ik de leukste er tussen zitten\r\n\r\n\r\nfoto\'s weggehaald ivm te oud\r\n\r\ndoor dat de flitsset met de softboxen ook afging, zonder dat ik dit wist, zijn er een heel stel bij mij mislukt
Link naar reactie
[QUOTE=sjouwer;499498]door dat de flitsset met de softboxen ook afging, zonder dat ik dit wist, zijn er een heel stel bij mij mislukt[/QUOTE]\nEr is er één (nr. 6) zonder flits, en die is ook gelijk mijn favoriet.\n\nIk zelf flits praktisch nooit (heb daardoor [I]helaas[/I] minder ervaring met flitsen :( ), maar zie aan die foto gelijk weer waarom. Ik kijk liever tegen een zachte onscherpte aan, en heb meer het idee er bij te zijn. Het is voor mij echter, door een lager (maar beter) contrast, dus meer doortekening in de schaduwen. Achtergrond kleurt daardoor heel netjes bij de kleding.\nVerder vind ik die foto ook een spontaner pose hebben, en net een stukje meer uitstraling.\n\nNr. 5 vind ik beter dan 4. Er is meer uit de compositie te halen. En de kleur is wat natuurlijker, want nr. 4 heeft wat te weinig groen.\nNr. 4 heeft alleen het voordeel van de blik in de camera, maar ja, de blikken zijn toch allebei \"gemaakt\".\n\nDie blonde vrouw.... (7,9,10 en 11) als ik je avatar in herinnering heb ........ is zij misschien familie van je ?
Link naar reactie
[QUOTE=sjouwer;499498]door dat de flitsset met de softboxen ook afging, zonder dat ik dit wist, zijn er een heel stel bij mij mislukt[/QUOTE]\nEr is er één (nr. 6) zonder flits, en die is ook gelijk mijn favoriet.\n\nIk zelf flits praktisch nooit (heb daardoor [I]helaas[/I] minder ervaring met flitsen :( ), maar zie aan die foto gelijk weer waarom. Ik kijk liever tegen een zachte onscherpte aan, en heb meer het idee er bij te zijn. Het geeft voor mij, door een lager (maar beter) contrast, meer doortekening in de schaduwen. Achtergrond kleurt daardoor ook netjes bij de kleding.\nVerder vind ik die foto ook een spontaner pose hebben, en net een stukje meer uitstraling.\n\nNr. 5 vind ik beter dan 4. Er is meer uit de compositie te halen. En de kleur is wat natuurlijker, want nr. 4 heeft wat te weinig groen.\nNr. 4 heeft alleen het voordeel van de blik in de camera, maar ja, de blikken zijn toch allebei \"gemaakt\".\n\nDie blonde vrouw.... (7,9,10 en 11) als ik je avatar in herinnering heb, is zij misschien familie van je ?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...