Ga naar inhoud

bewerken en omzetten van dv-avi naar mpeg2


Aanbevolen berichten

Hallo,\r\n\r\nik heb een vraagje over het bewerken en omzetten van de beelden van mijn dv-camera (panasonic nv-gs11) op de computer. ik heb al met diverse programma\'s geprobeerd om dit voor elkaar te krijgen, maar het is nog steeds niet goed gelukt! als ik de naar mpeg2 omgezette beelden bekijk op m\'n tv via de dvdspeler dan zie je dat het beeld schokkerig is, nu las ik op dit forum dat dat kan komen doordat de framerate niet juist is. Ik heb al geprobeerd om via windowsmoviemaker de beelden te importeren vanaf de camera (het wordt dan een avi met een framerate van 30 beelden per seconde: resultaat na omzetting schokkerig beeld) ik heb het ook geprobeerd met Pinnacle 7 en met Roxio (het wordt dan als een avi geimporteerd met een framerate van 25 beelden per seconde: resultaat na omzetting ook een schokkerig beeld)\r\n\r\nik ben een beetje ten einde raad, en hoop dat iemand me kan vertellen hoe ik dit moet doen,\r\n\r\ngroeten, Bob.
Link naar reactie
Hallo Animal,\r\n\r\ndat met die bitrate heb ik geprobeerd, en het enige verschil tussen een lage en hoge bitrate dat ik heb kunnen ontdekken is blokvorming bij een lage bitrate.... het schokkeige beeld bleef echter bestaan. En die frame rate van 30 beelden per seconde kiest dat programma zelf, dat vind ik ook zo raar, ik heb nog niet kunnen ontdekken hoe ik dit kan veranderen??? heb je nog meer sugesties?\r\n\r\ngroeten, Bob
Link naar reactie
[url=http://www.divxworld.nl/]alles over het omzetten van divx etc[/url]\r\n[url=http://members.home.nl/2frank.kim/divx%20naar%20vcd.htm]Divx (.avi) omzetten met ondertitels][/url]\r\n[url=http://www.extradvd.nl/html/divx2dvd.htm]Divx naar DVD[/url]\r\n[url=http://www.nlondertitels.com/]ondertitels[/url]\r\n[url=http://www.weethet.nl/dutch/video_ripdvdtodisk.php]alles over encoderen[/url]\r\n[url=http://www.divx.com/]originele Divx site[/url]\r\n[url=http://mozartlaan.vze.com/]mozartlaan, alle informatie voor het maken van een video DVD[/url]\r\n[url=http://www.free-codecs.com/Real_Alternative_download.htm]free codecs, wees voorzichtig download niet te veel codecs[/url]\r\n[url=http://www.ondertitels.info/help_view.php?id=48]ondertitels maken met behoudt van menu\'s[/url]\r\n ;-) Hiermee moet het lukken. (B)
Link naar reactie
  • 3 weken later...
sorry bob dat ik zo laat reageer. als je wilt moet je effe het progje dvd patcher downloaden. als je dit programmaatje opent kun je van alle veranderen. In jou geval moet je alleen de framerate veranderen. Afhankelijk van je resolutie Pal 720*576 = framerate 25 fr/s ntsc 704* 480 = 23,97 fr/s.\r\nDoe het volgende: open mpeg klik bij bitrate custom aan en neem de bitrate over van mpeg2 info. Bij aspect ratio beeldverhouding aan houden van origineel. Horizontal zetten op 720 en vertical op 576 framerate 25. moge duidelijk zijn hoop ik. Nu het belangrijkste zet patch op first header only. klik nu op patch now en op start en binnen enkele seconden is het gepiept even branden en kijken of het schokken verdwijnt. Lukt dit niet probeer dan bij patch entire file. Weet niet precies wat er dan gebeurt! \r\nSucces lukt het niet mail effe.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...