Ga naar inhoud

Kwaliteit verlies hdd audio naar dvd


Aanbevolen berichten

Hi, ik ben nieuw hier. Ik heb een leuke concert collectie op de sony hdd recorder. Bij kopie naar dvd (voor het geval een crash en back up) gaat de geluidskwaliteit achteruit. Gebruik Verbatim double layer 8.5GB. Iemand een suggestie? Daarnaast zijn opnames vanaf youtube via mp4 ook minder naar conversie dvd, maar dat ligt zeker aan de mp4, minder kwaliteit dan de directe digitale opnames vanaf de tv? Ben benieuwd, groetjes. Paul
Link naar reactie
Je geeft erg weinig details over de aard van het bronbestand (welke audio zit erin) en de aard van de dvd (met welke instelling is die gemaakt), maar over het algemeen kun je stellen dat hoorbare kwaliteits-achteruitgang niet mag optreden. (Afgezien van audio die de dvd standaard niet ondersteunt.) Immers ook dvd heeft de mogelijkheid tot geluid op (bijna) cd kwaliteit, dus kijk eens goed naar de instelling t.a.v. het geluid a.u.b. indien je daar invloed op kunt uitoefenen.
Link naar reactie
In een zwelf gemaakte dvd kunnen praktisch gezien 3 soorten audio zitten: PCM/wav oftewel ongecomprimeerde audio, mpeg audio en die is gecomprimeerd en evt dolby AC3 die ook gecomprimeerd is en vergelijkbaar met mpeg audio-AC3 kan echter ook meerkanaals zijn. PCM audio op een dvd zetten levert de hoogste kwaliteit audio maar vreet behoorlijk wat ruimte, zo'n 700 MB per uur audio. Gecomprimeerde mpeg audio is op een dvd beschikbaar in iedere bitrate onder de 320 Kbs Bij gecomprimeerde audio is de bitrate hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de kwaliteit die mogelijk is. Bij het maken van een dvd is doorgaans ergens in de software in te stellen wat de bitrate voor de video en de audio is, als de audio belangrijk voor je is kies je dan daarvoor de hoogste waarde mogelijk.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...