Ga naar inhoud

video - laptop - dvd


anoniem

Aanbevolen berichten

Hallo, misschien is de vraag al keer gesteld, maar ben onervaren in video-bewerking. Heb oude videobanden + oude videorecorder (Philips, die doet het nog redelijk) en laptop (2 jaar oud, met dvd brander). Wil nu de videobanden op dvd zetten. Ik heb gehoord dat er van die tulp-stekkers zijn die je tussen videorecorder en laptop kunt zetten. Weet iemand hoe die heten, hoe duur ze zijn en hoe het werkt? Of: weet iemand hoe ik het makkelijkste videobanden om kan zetten naar dvd's via laptop (met dvd-brander) en met videorecorder. Liefst ZONDER tv ertussen (kijk films wel op laptopscherm)
Link naar reactie
Tenzij je laptop een analoge video-in heeft gaat dat niet zo maar met een kabeltje lukken, je hebt een apparaatje nodig welke de analoge video omzet in een digitaal bestand, een zogeheten capture apparaat. Die zijn er te kust en te keur vanaf een tientje bij de aldi tot een paar honderd euro. Het apparaat sluit je aan op een USB2 poort van je laptop en op het apparaatje sluit je de vcr aan, het word gecompleteerd met software waarmee je de opname maakt op de laptop, als je oplet bij de aanschaf heeft de software een mogelijkheid tot het plakken en knippen van de video tot 1 mooi geheel en daarna uitvoer op dvd. Verdiep je er wat in VOOR je wat koopt en verwacht niet dat je voor 15 eu een perfecte oplossing krijgt, dat kost wat meer, voor een 50-100 eu moet je wat knaps kunnen kopen- als het mee zit misschien nog iets minder.
Link naar reactie
Dat kan firewire zijn, er zijn twee soorten stekkers, een grote 6 polige en een kleine 4 polige: De wat grotere 6-polige, heeft ongeveer dezelfde maat als usb. [img:3d6ed2e140]http://bin.ilsemedia.nl/m/m1eyxb7wwma9.jpg[/img:3d6ed2e140] Uiterst rechts de kleine 4 polige variant , ernaast de 6 polige firewire aansluiting. [img:3d6ed2e140]http://www.techiesouls.com/wp-content/uploads/2008/12/usb_firewire.jpg[/img:3d6ed2e140] Beide zijn volledig compatibel, je kunt er ieder firewire apparaat op aan sluiten, er zijn verloopjes usb-fw en fw-usb. Als je firewire in je laptop hebt is dat een gelukkie, niet veel hebben het tegenwoordig meer. Het geeft je de mogelijkheid via een heel mooi procede de analoge video je laptop binnen te loodsen, het heet "verliesvrije overdracht". Een capture apparaat voor firewire kan de analoge video omzetten naar het DV-avi formaat, dat verliesvrij naar de laptop sturen waarna je er een dvd van kunt maken in hoge kwaliteit. De waarschijnlijk al niet zo goede vhs video's zullen niet verder in kwaliteit achteruit gaan bij de opname en das een mooi voordeel.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...