Ga naar inhoud

Video op dvd zetten


anoniem

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal! Ik ben nieuw op het forum en zal mij even kort voorstellen. Ik ben Jinke Strijk 43 jaar oud en woon in Schiedam. Ik heb mij aangemeld, omdat ik graag onze oude videobanden op de computer wil zetten en uiteindelijk op dvd. Nu las ik op deze [url=http://www.videooverzettenopdvd.nl/video-overzetten-op-dvd]video overzetten op dvd website[/url] dat er bedrijven zijn die gespecialiseerd zijn in het verbeteren van de beeldkwaliteit. Heeft iemand ervaring met de resultaten van dit proces? Als het niet veel voorstelt dan zet ik ze net zo lief zelf over op dvd. Alvast bedankt!
Link naar reactie
Misschien loont het om in eerste instantie zelf eens een poging te wagen en te kijken hoe de kwaliteit is. Ik heb geen ervaring met dit soort bedrijven, maar het lijkt me dat de kwaliteit van de omzetting met name wordt bepaald door de kwaliteit van de oorspronkelijke opname. Verwacht geen wonderen met een grijs gedraaide videoband waarop enigzins onderbelichte opnamen met een verouderd model camcorder staan.
Link naar reactie
Ik heb geen ervaring met bedrijven die dit doen, maar je kunt van de serieuze verwachten dat ze het beter doen dan je normaliter zelf kunt: zij kunnen de oorspronkelijk kwaliteit goed behouden door de betere afspeel-apparatuur te gebruiken, denk aan een afspeler met zogenaamde timebase-correctie voor een strak beeld in verticale lijnen dat in de gemiddelde thuis videorecorder niet aanwezig is. Dit heeft natuurlijk z'n prijs en daarom kun je overwegen het zelf te doen, daar het niet moeilijk is en qua hardware (via usb aan te sluiten zogenaamd capture apparaatje, dat de audio en video van de afspeler digitaliseert, heb je voor een paar euro-tientjes op z'n hoogst) weinig voorstelt als je het eenvoudig houdt. Voordeel van zelfdoen is verder natuurlijk dat je het gehele proces van digitaliseren, via editen ('knippen en plakken') van de video en samenstellen van de dvd-video, tot het branden van de dvd zelf in de hand hebt. Dit kun je eenvoudig houden maar als je het leuk vindt ook wat uitgebreider aanpakken, waardoor je er een leuke techniek van leert en een aardige tijdsbesteding aan hebt.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...