Ga naar inhoud

Welke videobewerkings software moet ik kiezen?


anoniem

Aanbevolen berichten

Hi, Ik heb een Sony HD Handycam (HDR-CX115) maar nog geen videobewerkings sofware. Dat is natuurlijk niet zo handig, vandaaar dat ik nu op zoek ben naar een geschikt programma. - Ik heb géén ervaring met video bewerking, maar ben wel bereid daar energie in te steken. - Ik wil m'n filmpjes graag kunnen verwerken tot een mooi uitziende film (geen veredelde dia show oid) Wat is handig: beginnen met een instap programma of meteen investeren in een wat completer programma? En welk programma raden jullie me aan?
Link naar reactie
Jouw camera neemt op in avchd een hd norm. Probleem is je computer, avchd vergt heel veel van een pc. Quadcore en 4 gb geheugen is minimaal nodig. Beter is een i7 of i5 processor. Er zijn heel bewerkings programma's op de markt. Hier zijn er wat Magix studio 17, schijnt heel veel te crashen en niet goed met avchd te werken. http://dvscene.nl/videosoftware/magix-video-deluxe-17.html Kan je beter voor magix pro gaan. Pinnacle studio 14 http://dvscene.nl/videosoftware/pinnacle-studio-14.html Maar let op werkt vrij traag met avchd en stduio 15 staat er al aan te komen. Wel gemakkelijk instap programma. Slechts 2 video sporen http://dvscene.nl/videosoftware/pinnacle-studio-14.html Adobe premiere elements 9 Veel mogelijkheden moeilijk voor instappers http://www.dvscene.nl/videosoftware/adobe-premiere-elements-9.html Adobe premiere Pro cs 5 Daar hangt wel een prijskaart aan!!!!!! Niet voor instappers http://www.dvscene.nl/videosoftware/adobe-premiere-pro-cs5.html Een uiteraard finalcut express en pro Alleen beschikbaar voor apple Even moeilijk als premiere pro
Link naar reactie
Of voordat je ook maar iets gaat kopen, zou ik altijd als eerst proberen met Windows Live Movie Maker te werken. De nieuwe versie van Movie Maker ondersteunt al aardig goed HD-bestanden. Met Movie Maker kun je goed aftasten wat je wel nodig hebt of juist (nog) niet. Ik zelf ben niet fan van Movie Maker, maar als je beginner bent kan het natuurlijk nooit kwaad om te kijken hoe het ongeveer werkt, het is bovendien gratis.
Link naar reactie
Ook is er een programma: Camtasia studio. Dit is van de maker van snagit en dit gebruiken ze weer voor artikelen op computertotaal.nl. Je kunt hiermee opnemen, filmpjes invoegen (natuurlijk :P ), muziek toevoegen, tekst toevoegen, effecten, muiseffecten en je kunt de filmpjes dan conventeren tot avi, MOV of het direct naar youtube uploaden. Klein nadeel: filmpjes worden soms als je ze als avi opslaat redelijk groot. Dit gebeurde bij mij toen ik een filmpje van mijn scherm had opgenomen in HD. Je kunt op [URL]www.techsmith.com[/URL]. Dit is een 15 dagen proefversie. Je kunt ook de volledige versie aanschaffen. Of je doet het op de ''andere'' manier :wink: . Dit programma is zeker een aanrader. Succes ermee! :wink:
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...