Ga naar inhoud

Live streams capturen..


Aanbevolen berichten

Ja, heel veel idee zelfs. De uitzenders van live streams doen er alles aan om te verhinderen dat de beelden worden opgenomen en verspreid. Mede i.v.m. copyrights. Met uitzondering van .flv filmpjes, zoals op YouTube, vereist het bepaalde trucs om de live streams toch te kunnen opnemen. Enige tijd terug was er een website waar je een programmatje met dit doel kon downloaden. Zodra de zendgemachtigden hierachter kwamen hebben ze hun uitzendingen technisch zo veranderd dat dit progje niet meer werkte.
Link naar reactie
De omroepen hebben copyrights om op TV uit te zenden. Internetuitzendingen betreffen een aparte copyrightafdeling. Vandaar dat je een concert van Madonna vanaf TV mag opnemen, maar YouTubefilmpjes van Madonna moeten van de site af omdat DAAR geen copyright voor is verstrekt. Ik ben geen specialist hierin, maar opnemen vanaf live streams is niet voor niets zo moeilijk. Betreffend progje had ik via een computerblad, maar is nog steeds niet (meer) verkrijgbaar.
Link naar reactie
Beste rwilligen, het is helemaal niet mijn intensie om illegale software te promoten. Ik ben gewoon op zoek naar een programma die de free air zenders, SLAMTV, TMF TF etc etc.. kan opnemen. Dat is toch niet illegaal?? Ik kan immers beneden ook TMF, MTF etc opnemen met mijn videorecorder.. dat is wat ik zoek.. ik vind het jammer dat er gelijk vanuit wordt gegaan dat ik illegaal bezig ben.. :-(( gr JK
Link naar reactie
Dat begrijp ik ook wel maar ik denk dat je niet helemaal realiseert hoe het in elkaar zit. Dat je thuis met een vcr gewoon alle tv kunt opnemen wil niet zeggen dat als deze uitzendingen ook op het internet te zien zijn dat je deze dan ook mag opnemen. Om dat te verhinderen hebben de rechthebbenden een aantal opties tot hun beschikking varierend van het lastig maken tot volledige DRM bescherming. Maar het begint als eerste met de eenvoudigste beperking: het verwijderen van de knop "save as" oftewel "opslaan als" welke normaliter in de meeste webformaten wel aanwezig is. Als deze knop niet aanwezig is dan heeft de rechthebbende er kennelijk voor gekozen om jou niet toe te staan dat je het materiaal opslaat. Alles wat je daarna aan de hand haalt om het toch op te slaan kun je al bestempelen als wetovertreding alhoewel er tot nu toe niet echt geheel vaststaat wat nu wel en niet toegestaan is. Het blijft een grijs gebied totdat er daadwerkelijk rechtzaken komen maar tot die tijd houd dit forum zich aan de veilige kant en kunnen we helaas bespreking en links van de software niet toestaan. Als iemand mij kan overtuigen van anders dan sta ik daar geheel voor open maar tot die tijd zal het zo moeten.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...