Ga naar inhoud

Geluid niet Synchroon bij overzetten vhs naar DVD


anoniem

Aanbevolen berichten

Hallo Ik heb een probleem wat zich vooral voordoet bij opgenomen concerten. Ik lees de vhs video via de nvidia fx5200 kaart in en die maakt er een mpeg bestand van op de hoogste kwaliteit. Als ik deze mpeg bekijk zing de zanger nog synchroon met het geluid. Maar als ik het met Nero 6 naar een dvd brand beginnen de problemen. Het is dan geen gezicht. Het geluid komt veel eerder dan de zanger zingt. Het vreemde is dat ik bij films een veel mindere vertraging heb (zelfs nauwelijks te zien) Wie heeft er tips voor me? Want ik heb heel veel concerten op vhs en wil deze allemaal naar dvd overzetten. Dank alvast! Bianca
Link naar reactie
Mij is de oorzaak van die a-synchroniteit niet bekend (rwilligen help), maar is mogelijk een gevolg van een bewerking uitgevoerd op het oorspronkelijke mpeg bestand door Nero. Probeer het eens door het bestand geschikt te laten maken voor dvd (VIDEO_TS map laten maken) door DVD-Author van www.pegasys-inc.com en dan Nero hiervan een dvd te laten branden. (Hiermee omzijl je in ieder geval een ongewenste en mogelijk foute bewerking op de mpeg door Nero.)
Link naar reactie
Wat is de extentie van de bestanden die je captured? is het *.mpg ? is het *.avi ? is het *.mpeg ? mpeg is een verzamel naam, er zijn meerdere soorten in pricipe: *.mpg = mpeg1 of mpeg2 *.avi kan mpeg video bevatten maar dat is dan mpeg4 of een gelijksoortige techniek als divx,Xvid De oorzaak van je probleem ligt mogelijk in de manier van opnemen, met welk programma neem je de video op? Ik zou ook idd Nero niet gebruiken voor het maken van de dvd structuur maar deze hooguit alleen gebruiken voor het branden op dvd van de structuur. TMPGenc dvd author is een wat meer degelijke keuze maar het programma kan idd niet overweg met avi-mpeg4 bestanden, deze zullen eerst moeten worden omgezet naar mpeg1(videocd) of mpeg2(Supervcd en dvd)
Link naar reactie
De video is dus geen mpeg1 of 2 en daarmee eigenlijk van avi klasse. Dat betekent dat voor dat de video op een dvd kan belanden deze zal moeten worden omgezet naar mpeg2. Nero doet dat allemaal in 1 handeling; omzetten, authoren en branden, maar kennelijk dus niet goed. Probeer dan maar eens het volgende: comprimeer een stukje van de video om tot mpeg2 mbv TMPGenc-plus 2.5 encoder. Kies voor de template PAL-VBR-mpeg1-layerII audio en volg de wizzard. Na het omzetten naar mpeg2 zou TMPGenc-Author de bestanden wel moeten accepteren en kun je verder. Ondertussen is het wellicht ook aardig om uit te vinden wat er nu werkelijk in de *.mpeg bestanden aan video compressie zit. Dat kun je doen met een tooltje als AVI-codec : http://avicodec.duby.info/ftp/avicod11.exe Na het openen geeft het tooltje uitgebreide info weer over de audio en video die in het bestand zit.
Link naar reactie
Het wordt steeds leuker. TMPGenc wil het bestand ook niet openen. En dat avicodec zegt wel dat het een mpg1 layer II file is. Ikke nu echt niet meer snappen FileName FileType FileDate FileRealSize FileTheoSize FileDuration FileQuality VideoCodec vcName vcUrl vcDriver vcSuppByVFW AspectRatio Width Height FramesNb Fps VSec VSize VAvgBPS aStreamsNb AudioCodec1 a1Name a1Url a1SuppByVFW a1Channels a1SamplesNb a1Sps a1AvgBPS a1Sec a1Size AudioCodec2 a2Name a2Url a2SuppByVFW a2Channels a2SamplesNb a2Sps a2AvgBPS a2Sec a2Size I:\blijdorp_blofl.mpeg MPG 12-9-2004 -192502982 0 0 66 MPG2 MPEG 2 (SVCD/DVD) http://nimo.titanesk.com/modules/freecontent/index.php?id=2 1 0 0 0 0.0 0 0 0 1 51 Mpeg-1 audio Layer 2 [0xc0] http://nimo.titanesk.com/modules/freecontent/index.php?id=2 1 2 0 44100 224 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Link naar reactie
Hm.... :roll: Blijkens wat avicodec verteld is het toch mpeg2 in svcd of dvd formaat maar kennelijk mankeert er iets aan... Erg wazig... Normaal gesproken is TMPG in staat zo'n beetje alles wel te gebruiken wat mpeg1/2 is. En het verwondert me helemaal dat Nero er dan wel wat mee kan doen :o Lukt het je om een stukje van een paar MB op te nemen en dat naar me te mailen?(rwilligenETlycospuntennel), er past tot 15 MB in deze mailbox. Kan ik er me tanden eens op stukbijten.... :wink: Gr Richard
Link naar reactie
[quote:e994d6b918="Bianca73"]Ben achter mijn pc gekropen en het geluid gaat toch via mijn geluidskaart. En dat zou best een verklaring kunnen zijn ;-([/quote:e994d6b918] Dit is wat ik al aangaf in de crosspost: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=134206 Het niet synchroon lopen van audio en video komt meestal voor bij het opnemen van geluid en beeld door 2 verschillende programma's en hardware. Met andere woorden; een videokaart voor het beeld en een audiokaart voor het geluid. Bij de AVI die dan ontstaat is het mogelijk dat het synchroon lopen verloren gaat, omdat een controle door de software / hardware ontbreekt. De mate van de afwijking is afhankelijk van de gebruikte hard- en sofware en is soms met wat kunst en vliegwerk weer goed te krijgen. [b:e994d6b918](hiervoor zou je op internet moeten zoeken, als niemand hier het antwoord weet)[/b:e994d6b918] Als je van plan bent veel, en lange opnames, te digitaliseren is er maar 1 echte oplossing en dat is een speciale AV opnamekaart. Een kaart die zowel audio als video captured en daardoor synchroniteit waarborgt.
Link naar reactie
Het merkwaardige van het geval is echter dat , volgens Bianca, in de origineel opgenomen mpeg bestanden het probleem niet voorkomt. Dat betekent volgens mij dat de originele mpeg 2 bestanden een correcte pes-time structuur hebben maar dat Nero kennelijk de time code verkeerd interpreteerd en er een bende van maakt. Of: Ik vraag me af of de video wellicht "transport stream" mpeg2 is ipv "system-stream" mpeg2 zoals die op een dvd staat. Transport stream mpeg2 beheerst van zich zelf erg handige grapjes als time-shift en is ook erg fout-tolerant, er kunnen gewoon hele bergen met dropped frames zijn maar daar zie/hoor je niets van, een interne frame buffer en kopieer last er naadloos en geblend nieuwe frames in. Dat je frames mist komt pas als je de video omzet naar system-stream, de audio en video gaan dan door de lost video frames uit elkaar lopen. Het is een bekend probleem van sateliet tv opnames met een dvb-s tv kaart. @Bianca: je laatste stukje text is weg gevallen.... Ik heb letterlijk niet meer nodig dan 1 seconde video opname om te bepalen wat het formaat daadwerkelijk is en daarmee een methode voor je te verzinnen waar je wat mee kan doen. In de allerhoogste hoogste kwaliteit mpeg2 die ik ken past er in 10 MB zo'n 5 seconden video en audio. Het is wel belangrijk dat je verder niets aan de video doet (knippen ofzo), de video moet dus zo uit het capture programma komen.
Link naar reactie
Overigens: is dit soms het programma waar je mee opneemt? http://www.nvidia.com/page/multimedia.html Zo niet: kun je wat preciezer uitzoeken hoe het programma heet waar je mee opneemt, meestal vind je dergelijke informatie ergens in of dichtbij de helpfunctie van het programma. Nvidia alleen betekent niet zo heel veel; het is het merk van de videochip die op je videokaart zit.
Link naar reactie
[quote:3bee438b67="rwilligen"]Het merkwaardige van het geval is echter dat , volgens Bianca, in de origineel opgenomen mpeg bestanden het probleem niet voorkomt.[/quote:3bee438b67] Ja. Volgens mij kan dit kloppen als voor het afspelen op de pc dezelfde software gebruikt wordt als bij het opnemen. Dan gaat het dus mis op het moment dat het geconverteerd wordt en andere software het werk overneemt.
Link naar reactie
Hoi iedereen Bedankt voor de hulp. Ik moet nog even een hele dvd bekijken maar het lijkt nu gelukt! Ik neem het nu op in nero zelf (en niet via nvidea dat windvdr opstart) En dit is een veel beter resultaat. Zoals gezegd ik moet het nog even met een hele dvd proberen (heel programma) maar het ziet er goed uit. Mocht het niet gelukt zijn dat kom ik nog terug en zijn jullie tips welkom! Bianca
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...