Ga naar inhoud

Multiplayer NETWERKprobleempje!


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik heb onlangs een tweede netwerkkaart geinstalleerd tbv kabelinternet(werkt perfect). Voorheen draaide het 'thuisnetwerk'(eerste netwerkkaart) perfect. Inclusief de multiplayer-optie (de kinderen voetballen op twee pc tegen elkaar). Nu werkt het thuisnetwerk wel. De pc 'zien' elkaar en delen van printer en bestanden is geen enkel probleem. Wel zorgt het spelen van spellen via het 'thuisnetwerk' voor problemen. Het werkt niet. De PC zien elkaar NIET. Welke instelling(en) moet ik wijzigen? Het moet iets met de kabelnetwerkkaart of de instellingen hiervan te maken hebben. Nogmaals voorheen gaf het netwerk GEEN problemen.

Info; thuisnetwerkkaart is standaard geinstalleerd; IPX/SPX, NetBEUI en TCP/IP Client voor Mircosoft- en Netware-netwerken plus betstands- en printerdeling voor Mircosoftnetwerken.

Kan iemand mij (eigenlijk mijn kinderen) helpen met dit probleempje. Alvast dank voor jullie reacties.

PS;

Link naar reactie
draai je onder win98/win98se/win95 en het spel over tcp/ip?? dan zou ik twee dezelfde netwerkkaarten in die pc knallen, wat uitermate goed werkt zijn de realtek 10/100 kaarten. Maar als je echt lekker een netwerkserver wil draaien, ga dan onder win2000 draaien met de bovengenoemde kaarten, werkt perfect!!!

m.vr.gr. Neo

------------------------

i am the one

Link naar reactie
De kabelinternet PC = win98se en de tweede PC = win98.

De Pc geeft geen conficten en nogmaals het uitwisselen van bestanden werkt.

De meeste spellen van nu gebruiken volgens mij TCP/IP.

De netwerkkaarten in de kabelinternet PC is een 'op Intel 21041-gebasserde Ethernetcontroller' (merk?) geleverd door ESSENT. De andere netwerkkaart is een Sitecom gamers set (32 bits PCI fast Ethernet adapter)

Het moet naar mijn idee liggen aan de instellingen. Maar welk?

Link naar reactie
Wat je het beste even kunt proberen, is het IP, subnetmasker, gateway en DNS server handmatig invullen bij het TCP/IP van je netwerkkaart voor internet, als dit niet al gedaan is. De gegevens vind je als je bij |uitvoeren| winipcfg invult. Je moet er dan nog wel even op letten dat de goeie netwerkkaart geselecteerd is. Waarschijnlijk zijn het spellen die via TCP/IP gaan die het niet doen. Je kunt ook even proberen om het directx test programmatje te starten: c:programfilesdirectxsetupdxdiag en daar onder het tabblad netwerk het netwerk even testen op de verschillende protocollen. Als zelfs het IPX/SPX protocol het niet doet, dan moet je die even verwijderen en opnieuw toevoegen. Windoos wil daar nog wel eens vervelend in zijn.

------------------ Greetingz, Graveheart

Link naar reactie
  • 2 weken later...
Heb je op je internet-PC een default gateway ingestelt staan? Dan is het mogelijk dat je vanaf die PC niet via TCP/IP spelletjes kunt spelen, omdat de computer die op zijn default gateway gaat zoeken (internet dus). Bestanden e.d. delen gaat wel omdat windows bij jou 3 protocollen heeft om uit te kiezen, en zal in jouw geval gewoon over netbeui gaan of IPX. Het spelletje zal waarschijnlijk via TCP/IP willen.

De oplossing is in zo'n geval lastig omdat windows 98 niet echt gemaakt is voor een 'multihomed systeem' (meerdere netwerkkaarten).

Misschien is het opzetten van een klein thuisnetwerkje iets voor je??

Link naar reactie
Voor zover ik het nu kan bekijken werkt alles zo ik het nu wil. Ik kan gelijktijdig met twee pc op het internet, de kids kunnen weer naar hartelust op het thuisnetwerk tegen elkaar voetballen en ik kan (kon al) bestanden en printer delen via het thuisnetwerk.

Toch bedankt voor je reactie.

Op je laatste vraag/opmerking; nu kun je niet met twee pc op het internet spellen spelen begrijp ik niet helemaal. Ik heb het nog niet uitgepobeert ook. Dit is een van de volgende dingen die op de agenda staan.

Link naar reactie
Dat probleem wat jij meegemaakt heb, heb ik ook een keer meegemaakt op een LAN-party (grote groep mensen, iedereen neemt z'n pc mee om spelletjes met elkaar te spelen). 1 jongen had in zijn computer twee netwerk kaarten zitten 1 voor kabel internet en de andere voor lokale netwerk. Wat werkte was om de netwerkkaart die voor internet was om die te disablen want het spel zocht namelijk voor andere netwerkgames via de kabelmodem en niet via de lokale netwerkkaart. Nou zal dit denk ik alleen van toepassing zijn via de tcp/ip, aangezien de kabelmodem deze protocol oook gebruikt voor internetten. Mochten ooit jou kinderen spelletjes willen spelen via de tcp/ip protocol wat een heleboel spellen doen, Half-Life, UT, Counterstrike. Dan moet je dus de kabelmodem disablen voor het spelen en na het spelen enablen. En dan bedoel ik dus niet verwijderen of uninstall :smile:
Link naar reactie
Bedankt voor de reacties.

Vooropgesteld; ik ben geen netwerkspecialist maar dit probleem, disabele van kabelnetwerkkaart voordat spellen gespeeld kunnen worden die tcp/ip gebruiken, kan naar mijn mening niet omdat het IP-aderes van beide kaarten verschillend zijn. Netwerkkaart kabelinternet; 212...... en netwerkkaart(en) thuisnetwerk 192.......

Ik kan het mis hebben maar de toekomst zal het uitwijzen. Netwerkspellen die het tot op heden doen zijn fifa2000, euro2000 en nfs porsche. We hebben nog C&C maar die hebben de kids nog niet uitgeprobeerd.

ik heb ze nog niet horen klagen en voor Unreal zijn ze nog iets te jong.

Link naar reactie
  • 1 jaar later...
Ik kwam bij deze topic door te zoeken op Fifa2000. Bij aankoop van twee gamenetwerkkaarten (sitecom) kreeg ik er twee keer Fifa200 bij. Helaas is het me nog niet gelukt om een netwerkspel op te zetten. Het IPX protocol is geinstalleerd en een ander spel dat ook IPX gebruikt werkt wel. (TOCA2) Ook het delen van bestanden en printers werkt goed. Nu alleen Fifa2000 nog ... Ik moet iets fout doen, iemand ideeen?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...