Ga naar inhoud

verbinding maken via externe pc met qnap NAS


anoniem

Aanbevolen berichten

ik heb hier sinds een paar maanden een qnap TS staan. helemaal super. Maar nu wil ik een vriend toegang geven tot mijn nas. Ik heb een gebruiker aangemaakt en bepaalde mappen geshared. Wat is nu de makkelijkste manier om een verbinding tot stand te brengen tussen zijn w7 pc en mijn qnap nas? het makkelijkste zou zijn als hij gewoon een snelkoppeling van de share op zijn pc kan zetten en deze dus altijd toegankelijk is. Tot nu toe alleen verbining kunnen maken via mycloudnas.com, maar dat werkt vaker niet dan wel. dank voor jullie input!! gr bas
Link naar reactie
Toegang via de firewall v/d router instellen, zie gebruiksaanwijzing vd router ivm port forwarding. Hij zou dan alleen in de mappen mogen komen met de juiste rechten. Ik heb zoiets getest met Webdav. https://www.google.nl/#hl=nl&gs_nf=1&pq=extern%20bestanden%20alternatief%20samba&cp=5&gs_id=1ju&xhr=t&q=webdav&pf=p&sclient=psy-ab&oq=webda&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=9cbf0585322ffe47&biw=1280&bih=886 Alleen niet alle NAS ondersteunen webdav, ik heb zelf een server gebouwd.
Link naar reactie
dank voor je reactie, ik heb het programma netdrive geinstalleerd op d epc van een vriend van mij. via LAN ip adres krijg ik direct verbining met mijn nas, alleen met het externe, WAN ipadres kan ik via de pc van diezelfde vriend niet inloggen op mijn nas. webdav staat aan in mijn qnap nas. vriend van mij heeft account voor toegang tot een bepaalde share folder. Maar als je het ipadres intikt in het programma Netdrive dus 22.22.22.22.22-Share krijgt hij gene verbinding dit werkt met interne ipadres dus wel. wat doe ik fout... edit via webdav app heb ik het ipadres ingegeven en username en wachtwoord. ik krijg dan een error 403 forbidden. kun je dara iets mee?
Link naar reactie
[quote:ee9af38b0e="andre@home"]Paar vragen: Heb je bij Netdrive https aangevinkt? Heb je de poort in de router open gezeten EN ook geforward naar het ip-adres v/d NAS?[/quote:ee9af38b0e] virtual server ingesteld voor poort 80 (webdav) naar 192.168.1.16 (interne ip adres NAS) ook porttriggering ingesteld voor poort 80 (alleen TCP, GEEN UDP ingesteld) heb geen https aangevinkt. ik krijg de volgende melding: [code:1:ee9af38b0e]Mounting drive T failed login failed please check the internet connection[/code:1:ee9af38b0e] [/quote] edit: ook bij een verbinding via pptp (vpn) krijg ik de melding dat er geen internet beschikbaar is. Volgens het qnap menu is mijn router goed ingesteld mbt portforwarding (doet qnap zelf instellen op de router)
Link naar reactie
hierbij een screenshot van de foutmelding wanneer ik via netdrive een connectie maak naar mijn NAS via het WAN ip adres! [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/221/errorwebdav.jpg/][img:49544c7471]http://img221.imageshack.us/img221/9299/errorwebdav.jpg[/img:49544c7471][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] voor de duidelijkheid, connectie via LAN wertk wel!!!
Link naar reactie
  • 5 maanden later...
dank, poort 80 is open en de shares op mijn nas zijn bereikbaar alleen "protected by password" zou dus moeten werken. Vraag me alleen af wat de beste manier is om van een andere PC (buiten je LAN) een share te bereiken. is dat via webdav of gewoon in een folder van windows 7 een netwerkverbinding maken zoals bv \\ipadresNAS\sharenaam dit zou toch moeten werken??? dank gr bas
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...