Ga naar inhoud

Je eigen DNS


anoniem

Aanbevolen berichten

Was zeker nog niet helemaal wakker :grin: :wink: Waarom heeft ie dan een externe DNS nodig?? Bij die site die genoemd wordt kun je ook gratis een domeinnaam aanvragen. Ik dacht ff dat ie dat door wilde koppelen naar zijn eigen computer met windows 2000 Server... Zal de vraag wel niet goed gelezen hebben.
Link naar reactie
[quote:f1d966ee7b] Op 02-04-2002 13:11 schreef Bill Gates: Het idee is om je eigen DNS server te draaien, dus [b:f1d966ee7b]niet[/b:f1d966ee7b] bij een provider of iets van die aard. [/quote:f1d966ee7b] Ja, en? Je kunt toch gewoon je eigen DNS draaien? Je domeinnaam staat gewoon geregistreerd en bij je hosting provider staat een verwijzing in de DNS naar jouw IP-adres(sen). Tenzij je zelf een hosting provider bent, maar dat lijkt me niet voor iemand die ergens op internet zijn domeinnaam wil registreren.
Link naar reactie
  • 4 weken later...
Installeer WIN2000 DSN server niet als standalone DNS. maak een record aan voor je website.. Zet forwarden aan en vul bij de forwarders de DNS servers van je ISP in. Alleen jou website wordt dan locaal geresolved en de rest door je ISP. Vul op je localnetwork clients als DSN server het ip van de DNS server machine in...
Link naar reactie
Bij De Slegte (www.deslegte.com) zijn momenteel voor krap ?10,- boeken voor windows 2000 te koop. Bijvoorbeeld [i:67006e26e0]MCSE Windows 2000 Network Infrastructure Administration[/i:67006e26e0]. Lijkt me een goed idee om daar wat te neuzen. Dan heb je het mooi bij de hand en 't staat nog mooi in je boekenkast ook :wink:. Succes!
Link naar reactie
  • 1 maand later...
Als je een betaald domein wilt bij dot.tk wilt, wat aan te raden valt als je van betrouwbaarheid houd dan heb je een eigen dns server nodig of je kan het dns gebruiken van dot.tk tegen een x aantal $. Daan p.s. Een betaald domein bij dot.tk is ook nodig voor de zogenaamde special domains.
Link naar reactie
  • 2 weken later...
DNS... Als je geen vast ip adres hebt, hoor je eigenlijk geen DNS server te draaien waar je gehele domein van afhangt. Maar goed, je kunt in Windows 2000 server vrij makkelijk je DNS aanpassen door via het configuratie scherm op DNS te klikken... Maak maar eens een zone microsoft.com aan, stel je server in als DNS server op een client en speel eens wat met namen en ip-adressen en je kunt opeens www.microsoft.com laten verwijzen naar 198.182.196.72, bijvoorbeeld. :lol: In principe is DNS een vrij ingewikkeld verhaal. Kijk eens op www.granitecanyon.com en lees de [url=http://www.granitecanyon.com/faq.shtml]FAQ[/url] eens.
Link naar reactie
  • 2 weken later...
[quote:7f2fb7af23] In principe is DNS een vrij ingewikkeld verhaal. Kijk eens op www.granitecanyon.com en lees de FAQ eens. [/quote:7f2fb7af23] Dat is nog eens een goede tip. Lees je eens goed in voordat je begint met DNS. DNS is niet zo simpel als het soms lijkt. MS laat het simpel lijken door een wizardje te starten waarmee je snel een dns opzet en dan begint het: Allemaal mensen die thuis dns servers gaan opzetten en vervolgens zone transfers gaan proberen en registratie van subdomains gaan proberen bij hun isp...
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...