Ga naar inhoud

omschakelen internet (max 10 ip voor 50 Devices)


anoniem

Aanbevolen berichten

k heb problemen met de omschakeling van het internet en hoop dat iemand me kan helpen. Er zou een omschakeling gebeuren van scarlet naar snellere verbinding: belgacom pro. Nu was er mij verteld dat dit pakket: Belgacom Pro meer dan genoeg was voor een school. ==> ( http://www.belgacom.be/nl/zelfstandigen-en-kmos/producten-en-diensten/internet/officego/pro?page=t_officego_pro ) Nu blijkt dat er maar 10 (statische) IP adressen worden uitgedeeld. er was uitgelegd dat dit voor veel scholen door een router / firewall werd opgelost en er zo makkelijk 50-tal devices ip kregen. Nu heeft Belgacom de installatie gedaan als ik er niet was. De oude verbinding is nog lopende. Als ik de kabel versteek krijgt enkel de draadloze router verbinding en werkt er maar 1 lijn ; het draadloze internet en de pc van secretariaat. Ligt dit aan de beperkte ip? Nu is iedereen(lk & directie) ongeduldig over het internet en ik heb geen ervaring met een firewall te bouwen of te configureren op mijn eentje. Beheren kan ik wel wat maar helemaal instellen zie ik niet zo zitten. Kan ik de problemen van beperkte ip oplossen door er een router achter te zetten? Of moet ik een firewall laten kopen door het school, of is de goedkoopste oplossen het extended pakket nemen voor 142 p/m. nu is de pro slechts 86 euro p/m. Het contract met scarlet vervalt binnen 2 weken Wat ik best kan ondernemen? Als ik met belgacom contact opneem krijg het eer onvriendelijke antwoord :" wij configureren enkel de buitenkant, de binnenkant v/h netwerk is uw probleem" ((dit is het pakket dat besteld is: http://www.belgacom.be/nl/zelfstandigen-en-kmos/producten-en-diensten/internet/officego/pro?page=t_officego_pro dit is nog de userguide waarmee ik probeer te werken om het op te lossen. http://www.belgacom.be/private/gallery/content/products/documents/manuals/pro_compact_userguide_nl.pdf))
Link naar reactie
Met 10 statische IP nrs kun je wel 10 routers plaatsen en alle verkeer mooi verdelen. Haal er iemand bij die er verstand van heeft anders wordt het niks... die routers hoeven niet extreem duur te zijn... en je kunt ook met 3 of 5 beginnen.... en de rest rustig daarna in fasen aansluiten. Heb je 10 ingangskabels van de provider of eentje? Dat laatste (neem ik aan)... dan moet er nog een 10-of-meer switch tussen en dan pas de routers daarachter.... Maar iemand erbij!!
Link naar reactie
http://www.belgacom.be/nl/zelfstandigen-en-kmos/producten-en-diensten/internet/officego/pro?page=t_officego_pro daar staat toch duidelijjk: router: Inbegrepen en beheerd door Belgacom dus... in combi met de opmerkingen: Vast IP-adres en 4 tot 32 extra IP-adressen ¤ 25/maand ga ik ervanuit dat het externe ip adressen zijn... Iig het beheer ligt ook bij hen... Dus door er routers achter te zetten kun je per ip nr zelf weer nieuwe sub ip nrs generen.... dat maak ik ervan... anders moet je een Propakket nemen lees ik... PS: http://www.belgacom.be/nl/zelfstandigen-en-kmos/producten-en-diensten/internet/officego/pro-essential?page=t_officego_pro_ess dan krijg je wel zelf het beheer maar moet je toch extra metalen voor meer ip adressen... dat moet dus extern IP nr zijn, want als je zelf het beheert... dan kun je toch de DHCP range ook zelf instellen?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...