Ga naar inhoud

How surprising: Compaq probleem


anoniem

Aanbevolen berichten

Jawel, een op kolen gestookte Compaq heb ik nu onder m'n hoede. 233mhz'er die een aantal drivers mist. Allereerst het type: Compas Deskpro EP series 6350/4.3 NTL. Serial no: 8905ccj76287. Os = Win98 Even [url=http://h18007.www1.hp.com/support/files/Deskpro/us/locate/4_139.html]hier[/url] klikken voor de Compaq site met drivers waar ik de benodigde niet kan vinden. 1) Drivers voor de Pci ethernet kaart: 721383-006 COMPAQ 10/100 NETWORK CARD 2) Drivers voor zijn onboard usb poorten. Wie oh wie kan me uit de brand helpen. Op de site van Compaq zelf heb ik het nog niet kunnen vinden. En Mr Google heeft me nog niet echt kunnen helpen maar misschien heb ik ergens overheen gekeken. Iedergeval dank.
Link naar reactie
Grappig, toevallig heb ik die PC ook laatst gekregen en er was nog iemand die hem had. Ik weet niet hoe jij alles hebt gedaan, maar dat van mij kan je hier uitgebreid nalezen, aangezien niet alles bepaald van een leien dakje ging. Ik moet niks meer van Compaq hebben, dus ik heb dat ding met een WMe bootdisk geformateerd, W98SE er op gezet. Everest er op gegooid, gekeken wat er allemaal in hangt. En dan gewoon per onderdeel drivers downloaden, die van je netwerkkaart weet ik niet, want er hangt bij mij geen netwerkkaart in. Ik gooi er daarom een linksys line100tx in. Maar daar installeer ik de drivers van linksys voor. Hier heb je in ieder geval een paar linkjes: http://www.intel.com/support/chipsets/inf/index.htm http://support.intel.com/support/chipsets/ http://support.intel.com/support/chipsets/sb/cs-009195.htm http://www.intel.com/design/chipsets/440bx/ http://h18007.www1.hp.com/support/files/Deskpro/us/locate/4_139.html Ik heb zelf iets van intel geinstalleerd, zal zo meteen ff kijken waar die ook al weer stond, die chipset driver zatten de usb dingen volgens mij ook ingebakken. Die troep van Compaq zou ik pas naar kijken als het echt niet anders kan, want dat is echt troep. Ik heb ook nog wat linkjes van Western Digital van de hardeschijf en hoe je er een harde schijf bij kan plaatsen die groter is dan 8.4GB. check ook eens deze topics: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=151511 http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=151194 nog een [url=http://www.ciao.co.uk/product.php/pName/Compaq_Deskpro_EP_6350_Model_4300/TabId/4/Pid/1,5215759,5215768/ProduktId/5361973/subTabId/1]lange link[/url] uit een ander topic geplukt. Je moet maar eens zoeken met zoektermen als "deskpro ep 6350", er zijn heel veel mensen die dit ding hebben volgens mij. helehoop edit, maar ik krijg een link niet goed, ik stuur je wel ff een PB'tje Nog maar een edit: Mephi heeft er ook één, die heeft no gepost in één van die topics van mij van hardeschijf plaatsen.
Link naar reactie
USB drivers heb je niet los van Compaq, daarvoor kan je beter USB drivers van intel nemen specifiek voor de Intel 440BX chipset. Ze zijn misschien ingebakken in de chipset drivers van Compaq, maar ook daar zou ik de chipset drivers van Intel voor nemen. Die netwerkkaart is volgens mij niet helemaal van Compaq. Compaq zet er alleen een paar dingen op zodat het een Compaq apparaat lijkt, zo is de CD-ROM drive ook van LG terwijl het soms ook een Compaq apparaat wordt genoemd. Ik zou als ik jou was kijken of je er achter kan komen wat het type van die netwerkkaart precies is en dan de juiste drivers installeren. Meestal geeft everest hier wel de juiste info over, en misschien zijn er nog wel andere goede tools (Sisoft Andra werkt iig niet op W98). Je kan ook wel de Compaq drivers nemen, maar dat ga ik iig niet doen. Opzich zijn Compaq PC's best aardig, maar de software en drivers die ze maken zijn echt bagger.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...