Ga naar inhoud

Meerdere netwerkpc's fixen (pakweg 500)


anoniem

Aanbevolen berichten

Stel, je bent helemaal niet vertouwd met grote netwerken. En je begint ergens aan een nieuwe job en het eerste wat je moet doen is alle rotzooi van de voorbije jaren opruimen. Dus je heb een netwerk met ongeveer 500pc en die moeten allemaal geformateerd worden en opnieuw een besturingssysteem erop. Hoe los je dit het snelst op. Ik dacht om één pc in orde te zetten en een image te nemen van die harde schijf en zo de rest fixen. Of doe je ze één voor één want die pc's moeten ook in het netwerk terchtkomen.
Link naar reactie
Dat ligt eraan. Er zijn een aantal scenario's: 1. Als je dezelfde machines qua hardware hebt is er eigenlijk geen probleem. Je installeert er één, maakt er een image van en 'broadcast' het middels de MultiCast Server van Norton Ghost naar de andere machines. Middels het programmaatje Getkey en Ghostwalker pas je voor het booten de unieke pc-naam aan. Als dit het geval is kan ik je wel verder helpen. 2. Zijn er groepen met dezelfde pc's kun je bovenstaande toepassen voor die groepen. betekent dat je wat meer pc's handmatig moet installeren 3. Zijn ze bijna allemaal verschillend dan is je probleem wat groter. Wat je dan kan doen is het volgende: - Windows installeren middels een unintendant install, bij bijv. Win98 staat op de cd het programmaatje Batch98.exe. Dit samen met Infinst.exe kun je gebruiken om een standaard win98 installatie te maken. - Voor de office kun je ook zoiets doen. Op de site van MS kun je de ORK-tools downloaden voor Office 2000. Hiermee kun je vantevoren de instellingen alvast maken. * Je kunt daarbij denken om aangepaste CD's te maken waarbij je bijv. een aantal er verspreid binnen het bedrijf. Kunnen ze zelf installeren. Of je maakt een installatiepunt op de server en zet de boel daar klaar. Kan je de setup draaien vanaf de server middels een script wat loopt als een gebruiker inlogt. 4. Gebruik professionele software zoals SMS (System Management Server) -Dit is maar een voorbeeld- Misschien wat onoverzichtelijk zo, maar ik hoop dat je er wat aan hebt. Suc6
Link naar reactie
[quote:da903b7265="Sellis"]Dat ligt eraan. Er zijn een aantal scenario's: 1. Als je dezelfde machines qua hardware hebt is er eigenlijk geen probleem. Je installeert er één, maakt er een image van en 'broadcast' het middels de MultiCast Server van Norton Ghost naar de andere machines. Middels het programmaatje Getkey en Ghostwalker pas je voor het booten de unieke pc-naam aan. Als dit het geval is kan ik je wel verder helpen. [/quote:da903b7265] Wat doe je met Getkey??
Link naar reactie
Getkey kan er in samenwerking met Ghostwalker voor zorgen dat je pc naam veranderd wordt. Zelf hebben we het als volgt opgelost. In ieder pc komt een opstartdiskette die wat betreft Autoexec.bat en config.sys zijn aangepast. De pc start op maakt verbinding met de GostCast Server (MultiCast Server) en haalt de image over. In de root van de image staat ook een aangepaste autoexec.bat en ghostwalker en getkey. Nadat de image is geladen wordt de pc gereboot (zonder diskette). Pc volgt autoexec.bat en komt opdracht tegen of getkey aanwezig is. Ja dan vraagt ie naa de pc naam. Wij werken met de standaardnaam PC** met daarachter 2 cijfers. Na de pc een naam gegeven te hebben wordt getkey automatisch verwijderd. De pc-naam wordt aangepast en de pc start op. Volgende keer is getkey niet aanwezig en zal de pc gewoon opstarten. Voldoende info?
Link naar reactie
[quote:a14d12eace="Sellis"]Getkey kan er in samenwerking met Ghostwalker voor zorgen dat je pc naam veranderd wordt. Zelf hebben we het als volgt opgelost. In ieder pc komt een opstartdiskette die wat betreft Autoexec.bat en config.sys zijn aangepast. De pc start op maakt verbinding met de GostCast Server (MultiCast Server) en haalt de image over. In de root van de image staat ook een aangepaste autoexec.bat en ghostwalker en getkey. Nadat de image is geladen wordt de pc gereboot (zonder diskette). Pc volgt autoexec.bat en komt opdracht tegen of getkey aanwezig is. Ja dan vraagt ie naa de pc naam. Wij werken met de standaardnaam PC** met daarachter 2 cijfers. Na de pc een naam gegeven te hebben wordt getkey automatisch verwijderd. De pc-naam wordt aangepast en de pc start op. Volgende keer is getkey niet aanwezig en zal de pc gewoon opstarten. Voldoende info?[/quote:a14d12eace] Meer dan genoeg, jij vult dus eigenlijk met de hand de pc-naam in. Kan inderdaad ook gemakkelijk zijn. Bedankt!! :wink:
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...