Ga naar inhoud

Rare vertoningen in games?


Aanbevolen berichten

Hallo allemaal, Ik heb sinds kort Windows 7 Ultimate op de pc.. Even een kort rijtje met specs: [img:9fac5ed1a6]http://img3.imageshack.us/img3/8810/specssm.png[/img:9fac5ed1a6] Nu ik dat heb dacht ik goh laat ik even GTA San Andreas gaan spelen, dus ik installeer het, start het op. En denk huh? Zitten er allemaal gaten in poppetjes dit probleem heb ik ook bij Need For Speed Most Wanted, zie ook de screenshots, heb er ook even direct eentje van Mafia II bij gedaan, want daar heb ik namelijk ook gekke vertoningen. [img:9fac5ed1a6]http://img41.imageshack.us/img41/3791/mafia22012060419485556.png[/img:9fac5ed1a6] [img:9fac5ed1a6]http://img341.imageshack.us/img341/8467/speed2012060419463133.png[/img:9fac5ed1a6] En nu heb ik ook nog een 2e probleem, als ik mijn videokaart drivers wil updaten gaat dat op de een of andere manier gewoon niet. Als ik hem dan wel updaten naar versie 12.4 blijft hij gewoon op 11.5 staan, ik heb het gevoel dat het toch echt aan mijn drivers ligt, alleen hoe ga ik hem wel laten updaten? Ik weet niet of dit er nog toe doet, maar ik doe het maar eventjes bij: Zoals je ziet staat daar Catalyst-Versie 11.5 alleen die moet dus naar 12.4 [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/543/naamloosnam.png/][img:9fac5ed1a6]http://img543.imageshack.us/img543/8990/naamloosnam.png[/img:9fac5ed1a6][/URL] Alvast heel erg bedankt voor de hulp! Mvg, Bas
Link naar reactie
[quote:2c8caa7d53="gerben"]Verwijder de driver eens, dan napoetsen met driversweeper, en installeer daarna pas de nieuwe. Dit soort artifacts kan overigens ook worden veroorzaakt door hardware problemen, met name een defect aan de videokaart.[/quote:2c8caa7d53] O oke dankjewel. Ik zal het eens proberen, dus als dit hierna blijft is het een defect aan de videokaart?
Link naar reactie
Nu heb ik dan nog iets raars.... In deze videokaart zit als het goed is 512 MB Ram, alleen als ik dan de de site canyourunit.com kijk staat er 2.2 GB? Lijkt me nogal apart, dus dat heeft dan waarschijnlijk met een defect van de videokaart te maken? [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/542/videokaart.png/][img:823f192572]http://img542.imageshack.us/img542/2342/videokaart.png[/img:823f192572][/URL]
Link naar reactie
[quote:38042d8fe3="gerben"]Canyourunit is niet betrouwbaar, geeft bij mij ook andere waarden. Verder kan elke videokaart ram geheugen gebruiken, als ie zelf geheugen tekort komt, en dat kan dus ook uitgelezen worden als videogeheugen.[/quote:38042d8fe3] Ik heb nu alles geupdate en het probleem blijft zich nog steeds voor doen, dit duit dus uiteindelijk wel op een defect waarschijnlijk?
Link naar reactie
[quote:20a2fb39f2="gerben"]Geeft ie nu wel de juiste driver versie aan? Installeer ook eventuele patches die voor je games beschikbaar zijn. Je kunt ook directx nog eens updaten. Helpt dat allemaal niet, dan zou ik inderdaad aan een hardware probleem denken.[/quote:20a2fb39f2] Ja hij geeft nu wel de juiste driver versie aan dat is opgelost, ik heb net DirectX proberen te updaten, alleen de nieuwste versie is al geinstalleerd. En dat met de patches daar zal het ook niet aan liggen, want hij vertoont het bij Gta San andreas, NFS Most Wanted en ook nog bij Mafia II.. Is er toevallig niet een programmaatje wat controleert of je videokaart nog helemaal functioneerd?
Link naar reactie
Dat programmaatje is er niet. Wat je wel kan doen is bijvoorbeeld een programma als 3dmark draaien. Als die ook zelfde problemen geeft dan kan je in ieder geval uitsluiten dat het door de spellen zelf komt. Dan is het een driver probleem of een hardwareprobleem. Aangezien je de driver al vervangen hebt zal het dan een hardwareprobleem zijn. Denk dat je het beste even deze kan draaien (voor de gratis versie kiezen): http://www.3dmark.com/3dmarkvantage/ edit: farming simulator klinkt als een grafisch vrij eenvoudig spel. Draai 3dmark maar even, die is een stuk zwaarder!
Link naar reactie
Ik heb er bewust voor gekozen niet de allerzwaarste benchmark te nemen. De genoemde kaart is relatief oud en niet zo snel, die 3dmark is ook al weer wat jaartjes oud en toch zwaar voor jouw videokaart. Als hij die testen goed doorloopt dan is er met de kaart niets mis. Furmark wil nog wel eens de kaart enorm zwaar stressen. Als je dan geen goede koeling hebt dan heb je zeker kans op een doorgebrande kaart ;)
Link naar reactie
[quote:3e3458e9c0="arjant2"]Dat programmaatje is er niet. Wat je wel kan doen is bijvoorbeeld een programma als 3dmark draaien. Als die ook zelfde problemen geeft dan kan je in ieder geval uitsluiten dat het door de spellen zelf komt. Dan is het een driver probleem of een hardwareprobleem. Aangezien je de driver al vervangen hebt zal het dan een hardwareprobleem zijn. Denk dat je het beste even deze kan draaien (voor de gratis versie kiezen): http://www.3dmark.com/3dmarkvantage/ edit: farming simulator klinkt als een grafisch vrij eenvoudig spel. Draai 3dmark maar even, die is een stuk zwaarder![/quote:3e3458e9c0] Ik heb hem net gedraaid, niks aan de instellingen gedaan, alleen het resultaat was :o, bij de 1e 2 tests is die niet boven de 3fps uit gekomen... En dat lijkt mij niet echt best
Link naar reactie
Kan ik anders niet het beste als ik het kan regelen even een andere videokaart lenen, die erin bouwen en kijken of ik dan nog steeds hetzelfde probleem heb? En als het probleem dan verholpen is en ik heb een andere videokaart nodig hebben jullie dan suggesties voor een goede videokaart die ook wel een beetje games aan kan.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...