Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Dos spellen onder XP wordt denk ik moeilijk. Je kunt het eens proberen met Dosbox, een dos emulator voor o.m. XP. http://dosbox.sourceforge.net/news.php?show_news=1 Als het spel op een flop past, kun je ook een DOS bootflop aanmaken, en zo het spel spelen. Als je een FAT16 of FAT32 partitie hebt, kun je daar je spel op zetten, en opstarten met een DOS bootflop.
Link naar reactie
Zoals je misschien al gemerkt hebt is crusader nog niet te spelen op dosbox. Dosbox is nog steeds in ontwikkeling en als ik jouw was zou ik eens in de zoveel tijd terug gaan naar de dosbox site om te kijken of er een nieuwe versie is. Op de "games"pagina kan je zien welke spellen het al doen en welke nog niet. protected mode kan nog niet geemuleert worden maar dat heeft wel prioriteit voor de makers.
Link naar reactie
Even een aanvulling: soms komt het geluid in dosspelletjes niet goed door. De oplossing is dan VDMSound-2.0.4-WinNT-i386.msi: dit is een zelf-installerende file om geluid in je Dosspelen te krijgen (alleen voor Windows NT 4 SP3, Windows 2000 of Windows XP - van http://prdownloads.sourceforge.net/vdmsound/VDMSound-2.0.4-WinNT-i386.msi Installeren, dan naar de exe van het spel gaan, er rèchts op klikken en kiezen voor Run with VDMS en 't lukt nog ook!
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...