Ga naar inhoud

Opera en Mozilla


Aanbevolen berichten

[quote:0568ea60bc="Johnny321"]Ik wil een BROWSER, geen andere dingen, die ik toch niet nodig heb.[/quote:0568ea60bc] Dan pak je Mozilla Firefox... Ik vind het in ieder geval een fijne browser :) . Vooral de extensions zijn super! Makkelijk te installen als je wilt en met hele handige opties/toevoegingen. Het opstarten duurt inderdaad wel wat langer dan IE. Ze hebben daar wel een optie voor dat bij het opstarten van windows er al wat laadwerk gedaan wordt, maar dat heb ik nooit uitgeprobeerd. En ach, tijdverlies door trager opstarten wordt wel goedgemaakt bij het browsen zelf :lol: . Na het opstarten bijvoorbeeld staat de cursor al in de adresbalk; dus meteen typen (bij IE5 moet je eerst met de muis daar klikken). Maar goed, nu gaat met meer naar IE versus Mozilla. :oops: Opera heb ik nooit geprobeerd, dus kan ik niets over zeggen. Maar Firefox bevalt me zo goed dat ik ook niet de behoefte heb om iets anders te proberen.
Link naar reactie
[quote:b9fe8e1c90="Ruudfeen"]In Opera kan ik, als ik de shift toets inhoud, met het pijltjes wandelen over de links op een pagina. Daar heb ik nog geen extentie voor gevonden [/quote:b9fe8e1c90] Zoals opera doet werkt het idd wel relaxter dan in Firefox. Daar kun je met tab wel iets, maar dat is toch minder. Ik heb er trouwens niet zo'n last van het 'Find as you type' werkt gewoon lekker. Gewoon tekst intypen en ik ben zo bij een link... (Opera kan dit door eerst een . in te toetsen) [quote:b9fe8e1c90]In Opera heb ik m'n eigen zoekbalkjes gemaakt (Teletext, Babylon vertalen), ik heb nu 5 zoekvakjes naast elkaar staan. Firefox heeft standaard google als zoekbalk. Maar ik wil net zoals in Opera m'n eigen kunnen maken. Ik heb wel een extentie voor gevonden die iets vergelijkbaars deed, maar deze deed het net niet helemaal goed.[/quote:b9fe8e1c90] Als je op het google logo klikt en dan op 'add engines' klikt kun je veel meer plugins toevoegen. Je moet alleen wel met Ctrl + up wisselen. Wat ik veel prettiger vindt werken is zoiets: http://www.mozilla.org/docs/end-user/keywords.html Een bookmark maken met %s erin, een keyword definiëren en alles wat je dan achter dan keyword typt wordt in plaats van %s gezet. Zo hoef ik in de adresbalk tt paginanummer te typen en ik ga erheen. [quote:b9fe8e1c90="Johnny321"][quote:b9fe8e1c90="honeymaker"]Dat is ook grappig: ik vind Opera weer veel logger aanvoelen.[/quote:b9fe8e1c90]Ik weet niet wat voor versie je hebt, maar Opera start sneller op dan Mozilla.[/quote:b9fe8e1c90] Ik heb dan ook Opera 7.5 geïnstalleerd om soms functies of websites te kunnen vergelijken. Met Opera 7.5 heb ik het idee dat Firefox misschien zelfs net iets sneller opstart. Opera 7.2x was wel sneller met opstarten.
Link naar reactie
[quote:977845921e="Johnny321"][quote:977845921e="honeymaker"]Dat is ook grappig: ik vind Opera weer veel logger aanvoelen.[/quote:977845921e]Ik weet niet wat voor versie je hebt, maar Opera start sneller op dan Mozilla.[/quote:977845921e] Mozilla 1.7 beta: bij mij laad hij gewoon lekker snel, omdat hij bij het opstarten zich in het geheugen (en dus de statusbalk) nestelt!
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...