Ga naar inhoud

vaste ip


anoniem

Aanbevolen berichten

De meeste internetproviders delen aan particulieren zelf een IP-adres uit. Dat wil zeggen dat je niet zelf een vast IP-adres in kan vullen. De meeste ADSL-providers delen wel een vast IP-adres uit, maar het blijft afkomstig van de provider. De provider koopt namelijk een reeks IP-adressen bij de IANA, de wereldwijde organisatie die verantwoordelijk is voor de registratie van IP-adressen. Het adres wat de gebruiker krijgt is dus eigendom van de provider.
Link naar reactie
Poorten openen in je router kan onafhankelijk van je IP-adres op internet. Als daar je IP varandert staat de poort in je router nog steeds open. Welke provider heb je? De meeste ADSL-providers delen een vast IP-adres uit. Als je PC zelf een dynamisch IP-adres heeft, kun je inderdaad problemen krijgen. Je kan je PC gewoon een vast IP-adres geven in de range die jij op je netwerk gebruikt. Meestal is dat een adres dat begint met 192.168. Doe maar eens winipcfg (windows 9x) of ipconfig (Windows NT/2000/XP) en je ziet het IP-adres wat jouw PC op dat moment heeft.
Link naar reactie
Je pc een vast ip geven is geen probleem, maar dan moet je bij default gateway en DNs servers wel de juiste adressen invullen. Bij default gateway hoort het interne ip adres van je router opgeven, en bij DNS de adressen van je internet provider. Heb je maar 1 pc dan zie ik zo geen noodzaak voor een vast ip op je pc. Je kunt beter de router via DHCP de adressering laten verzorgen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...