Ga naar inhoud

Vensters openen in explorer


Aanbevolen berichten

Bekend probleem. Lijstje: Voor Win 98 en ME: 1) Sluit IE en OE af. Maak je Map C:\Windows\temp helemaal leeg, en verwijder Geschiedenis, en je tijdelijke internetbestanden in Configuratiescherm/Internet/algemeen. Selecteer alle cookies in Internetopties algemeen/instellingen/bestanden weergeven, en wis ze. Ga nu naar Internetopties/beveiliging, klik op 'internet', en klik daar op 'standaardniveau'. En klik bij Internetopties geavanceerd ook eens op 'standaardinstellingen'. 2) Ga nu naar Internetopties/programma's, en vink 'Controleren of Internet Explorer de standaardbrowser is' aan. Start Windows opnieuw op. 3) Ga naar Start/uitvoeren, en type de volgende regel, gevolgd door 'OK' Je hoort een bevestiging te krijgen dat het registreren van de dll gelukt is: [b:fddf8cdd90]regsvr32 Urlmon.dll[/b:fddf8cdd90] Zijn er foutmeldingen, moet je het even melden. Daarna start je even opnieuw op. - In een aantal gevallen is de IE 5.5 0f 6.0 versie van Oleaut32.dll te recent, en niet compatibel met Win98 of ME. 4) Lukt het nog steeds niet, moet je het bestand Oleaut32.dll dus even terugzetten van je Windows CD-ROM: Dat gaat zo: Ga naar Start/Uitvoeren en type SFC, gevolgd door een klik op OK of door ENTER. Vervolgens kies je voor de optie "Een bestand van de Setup-diskette uitpakken", type bij 'naam' [b:fddf8cdd90]oleaut32.dll[/b:fddf8cdd90], en klik op OK. Bij 'terugzetten vanuit', kies je de plaats waar je Windows installatie cabs staan, dus plaats de Windows CD-Rom in de drive, en type bijvoorbeeld D:\Win98, of blader er naartoe. Het bestand moet terechtkomen in C:\Windows\System. Het wordt automatisch door het programma uitgepakt. Daarna moet je even opnieuw opstarten. In Windows ME: Ga naar Start/uitvoeren, en type msconfig, gevolgd door OK. Op het tabblad 'algemeen' klik je op de knop 'bestand uitpakken. Geef de naam van het bestand op dat je terug wilt zetten, in dit geval dus [b:fddf8cdd90]oleaut32.dll[/b:fddf8cdd90] en klik op OK. En verder als boven. Bij Windows XP sla je stap 4 over. Lukt het niet, verifieer je of bepaalde registerwaarden ontbreken, of onjuist zijn, zoals beschreven in het volgende MS artikel: [url=http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;NL;q272322]The "Open in a New Window" Command May Not Work[/url] Succes,
Link naar reactie
Tja, dan werkt de Oleaut32.dll fix in 99,9% van alle gevallen. Weet je zeker dat het allemaal goed gegaan is?? De enige reden die ik nog kan bedenken, is in dat geval een heel simpele: Een popupkiller, of de nieuwe versie van ZA pro, Norton Internet Security, Naviscope, noem maar op: third party progjes, dus.
Link naar reactie
Ton, Dit is de eerste keer dat ik bij dit forum beland ben, en meteen geluk. Ook ik had onder XP het probleem dat ik niet meer door kon linken. Steeds weer dat blanko schermpje. Ik heb je raad gelezen en opgevolgd en alles blijkt weer te werken. Computer en software "specialisten" konden mij bij dit probleem sedert maanden niet helpen. Enorm bedankt!! Igi :)
Link naar reactie
Hallo Ton, Volgens mij heb ik alles goed gedaan. Maar ja, je weet nooit. Via jou tip naar windows support heb ik een aantal test gedaan en dat ging goed behalve bij, jawel, de laatste. Daar kreeg ik een foutmelding. de foutmelding was: loadlibrary ("brouweui.dll) failed. Get Last erorr returns Ox00000485. Vrees dus dat ik het register in zal moeten, maar hoe. Ik durf dat eigenlijk niet goed. Ik weet wel wat van computers af maar niet echt voldoende om in het register te gaan sleutelen. Weet jij hoe ik dit het veiligst kan oplossen?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...