Ga naar inhoud

Instellingen outlook overzetten


anoniem

Aanbevolen berichten

Compleet verhaal:

Ga naar Outlook Express/Extra/opties/onderhoud, en klik op 'archiefmap' om te zien waar je dbx. bestandjes zitten. Ga vervolgens met Verkenner naar die map, en kopiëer je mail-mappen naar de plaats van jouw keuze. Belangrijk: De map 'folders.dbx' moet mee, anders werkt het niet.

Om ze weer terug te zetten ga je naar OE/bestand/importeren/berichten. Als je je berichten op die manier terugzet, moet je er op letten, dat je doel-map leeg is (dus geen berichten nog aanwezig). Als je berichten vanaf een CD-Rom of diskette importeert, is het aan te raden ze eerst naar je harde schijf te verplaatsen, alvorens ze te importeren. En let er tenslotte op, dat je *.dbx bestandjes niet per ongeluk op 'alleen lezen' staan (in 'eigenschappen'). Anders lukt het importeren niet.

Exporteren Adresboek: Outlook Express/Extra/Adresboek/Bestand/Exporteren/Adresboek.wab.

En je accountinstellingen kun je exporteren door in OE/Extra/axccounts te klikken op je account, en voor 'exporteren'te kiezen. Dan worden de instellingen als een *.iaf bestand opgeslagen op de plaats van jouw keuze.

Meer diepgaande info over backups van OE vind je op http://www.tomsterdam.com/insideoe5/backup/index.htm

En verder is er nog een progje dat zich specialiseert in backups van Outlook Express: http://ajsystems.com/oexhome.html

En een MS artikel:

OLEXP: How to Back Up and Recover Outlook Express Data

Succes, Ton

Link naar reactie
  • 6 maanden later...
[quote:b23dc34dd5="TonKlein"]Compleet verhaal:<P>Ga naar Outlook Express/Extra/opties/onderhoud, en klik op 'archiefmap' om te zien waar je dbx. bestandjes zitten. Ga vervolgens met Verkenner naar die map, en kopiëer je mail-mappen naar de plaats van jouw keuze. Belangrijk: De map 'folders.dbx' moet mee, anders werkt het niet.<P>Om ze weer terug te zetten ga je naar OE/bestand/importeren/berichten. Als je je berichten op die manier terugzet, moet je er op letten, dat je doel-map leeg is (dus geen berichten nog aanwezig). Als je berichten vanaf een CD-Rom of diskette importeert, is het aan te raden ze eerst naar je harde schijf te verplaatsen, alvorens ze te importeren. En let er tenslotte op, dat je *.dbx bestandjes niet per ongeluk op 'alleen lezen' staan (in 'eigenschappen'). Anders lukt het importeren niet.<P>Exporteren Adresboek: Outlook Express/Extra/Adresboek/Bestand/Exporteren/Adresboek.wab.<P>En je accountinstellingen kun je exporteren door in OE/Extra/axccounts te klikken op je account, en voor 'exporteren'te kiezen. Dan worden de instellingen als een *.iaf bestand opgeslagen op de plaats van jouw keuze.<P> Meer diepgaande info over backups van OE vind je op <A HREF="http://www.tomsterdam.com/insideoe5/backup/index.htm" TARGET=_blank>http://www.tomsterdam.com/insideoe5/backup/index.htm</A> <P>En verder is er nog een progje dat zich specialiseert in backups van Outlook Express: <A HREF="http://ajsystems.com/oexhome.html" TARGET=_blank>http://ajsystems.com/oexhome.html</A> <P> En een MS artikel:<P><A HREF="http://support.microsoft.com/support/kb/articles/Q270/6/70.ASP" TARGET=_blank>OLEXP: How to Back Up and Recover Outlook Express Data</A><P> Succes, Ton<P>[/quote:b23dc34dd5] Ton, Ik heb nu win98se; ik ga alles opnieuw erop zetten en dan ga ik geen win98se meer gebruiken maar win2k. Ik heb jouw suggesties hierboven allemaal uitgevoerd en dus het 1 en ander opgeslagen. Nu is mijn vraag : Kan ik die opgeslagen dbx'n, wab en iaf file's gewoon probleemloos importeren in win2k ? Ik bedoel dat geeft hoop ik geen problemen omdat het ws een andere outlook is ? Alvast bedankt.
Link naar reactie
[quote:59adb3e64a="Edwin2"]In de C!T nieuwsbrief staat een stukje over het bewaren van de instellingen van outlook. Dit gebeurt in het bestand outlook.pst Zelf gebruik ik outlook express, en staat dat bestand niet op m'n harde schijf.<P>Heeft dit bestand in outlook express een andere naam?[/quote:59adb3e64a]Het bestand outlook.pst bevat alleen de items die in je persoonlijke map staan, dus emailberichten, contactpersonen etc... Ik zoek eigenlijk een methode om je ingestelde pop3 accounts te backuppen. Of zou dit niet modelijk zijn i.v.m. veiligheid?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...