Ga naar inhoud

Ondeugend menu


Aanbevolen berichten

Hoi, Ik heb een menu, dat gewoon goed staat op de pagina http://www.maudfandag.nl/GTM/default.php?page=contact/contact.htm (PHP error klopt). Dit komt volgens mij omdat er weinig tekst staat, en geen extra TD's. Op bijv. http://www.maudfandag.nl/GTM/bestellen2.php?domein=www.uwdomein.extensie&Submit=Naar+stap+2 is de pagina veel langer en zitten er TD's in de pagina. Nu wordt het menu helemaal uitgerekt. Hoe houd ik dit menu bij elkaar, en dan alles onder het de laatste link in het menu (het lichtblauwe) wordt uitgetrokken? Het menu zelf bestaat ook nog uit TR's. Valign="top" in de TR of TD werkt dus niet. Wie heeft de oplossing? Groeten, Peter
Link naar reactie
[quote:761ecfa577="MichielPH"][code:1:761ecfa577]<div style="max-height:***px;"> *menu* </div>[/code:1:761ecfa577]Of gewoon zonder 'max-'[/quote:761ecfa577] Dat wil niet werken. Ik wil ook gewoon dit menu houden. Tabellen heb ik er al zoveel mogelijk uit gehaald, maar werkt ook niet. Er moet toch wel een oplossing zijn? Iets met een fixed size ofzo?
Link naar reactie
[quote:84b62b41d8]Tabellen heb ik er al zoveel mogelijk uit gehaald[/quote:84b62b41d8] De hele pagina is één grote tabel! Het probleem met tabellen is dat je geen height-waarden mag meegeven, daarom rekt hij steeds uit of verplaatsen bepaalde elementen soms. Met Cascading Style Sheets (CSS) kun je het menu fixeren op een plek naar wens en het exact de afmetingen geven die je zelf wilt. Als je op elke pagina hetzelfde stylesheet gebruikt, heb je nooit meer last van een verspringend menu. Beter is om de hele pagina te herbouwen, zonder tabelgebruik, dan kom je ook niet voor verrassingen van andere verspringende elementen te staan. Om je op weg te helpen: http://www.w3schools.com/css/default.asp Over tabelloze pagina's: http://www.sitepoint.com/article/websites-tables-parts-1-2 http://www.macromedia.com/devnet/mx/dreamweaver/articles/tableless_layout.html Dus inderdaad zoals Ben al aangeeft (waren op hetzelfde tijdstip met een berichtje bezig).
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...