Ga naar inhoud

Hoe werken 'Ankers' ?


Aanbevolen berichten

Ik heb gehoord dat ik 'ankers' moet gaan gebruiken. Waarom?: Ik heb op mn site: www.oudmathenesse.tk links in beeld een balk met allerlei links. Deze links worden geopend in het iFrame in het midden. Maar als ik de pagina naar beneden scroll, en ik klik halverwege de pagina dus een link aan, dan opent de link zich wel in het iFrame, maar de pagina schiet niet naar boven, wat er toe leid dat je de in het iFrame geopende link van ondern te zien krijgt. Je moet dus eerst weer naar boven scrollen om de pagina van boven te zien. Wie weet hoe ik 'ankers' voor mijn site moet toevoegen? Alvast bedankt! met vriendelijke groet, Richard!
Link naar reactie
Je zou in de iframe pagina een kleine code in kunnen voegen: [code:1:2d2bb299e4] <div id="top"> </div> [/code:1:2d2bb299e4] En dan in de link naar dat gedeelte: [code:1:2d2bb299e4] http://members.chello.nl/r.vanbaarle2/agenda2004.htm#top [/code:1:2d2bb299e4] Zo moet het werken dacht ik
Link naar reactie
[code:1:c6bcca148b]<div name="top"> </div> <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> <head> <title>Drumband en Majorettepeleton Oud-Mathenesse</title>[/code:1:c6bcca148b] Zo heb ik m nu staan (id hielp ook niet) [code:1:c6bcca148b]<img src="images/stip.gif" width="10" height="10"> <a href="nieuwsoverzicht.htm#top" target="iframe1" class="nolinewhite">Nieuwsoverzicht</a><br>[/code:1:c6bcca148b] En zo ziet nu mijn link naar het iFrame eruit.. Toch wil het volgens mij niet echt lukken? :roll:
Link naar reactie
[quote:242beca84c="Eris"]id="top" is het niet. id verwijst naar css.[/quote:242beca84c]Incorrect. Met CSS kun je een element met een ID attribuut (of beter gezegd, een attribuut van het type ID) selecteren. Dit kan ook met JavaScript ('document.getElementById()') en andere "talen". Daarnaast functioneert ID inderdaad als een methode om naar te kunnen linken door middel van '#'. Dit komt omdat ID _uniek_ moet zijn op een pagina.[quote:242beca84c="Eris"]Ik dacht altijd name="top"[/quote:242beca84c]Zeker weten is wat handiger ;). Het NAME attribuut kan inderdaad ook gebruikt worden, maar deze werkt alleen in combinatie met het A element (voor dit doel) en wordt mede daarom afgeraden hiervoor. Hij zit ook niet meer in nieuwe versies van HTML. (Merk op dat het NAME attribuut nog wel terugkomt, omdat het bijvoorbeeld belangrijk is voor formulieren (INPUT element), maar dat het niet meer hiervoor geschikt is.)
Link naar reactie
[quote:6b155efa2f="Anne"][quote:6b155efa2f="Eris"]id="top" is het niet. id verwijst naar css.[/quote:6b155efa2f]Incorrect. Met CSS kun je een element met een ID attribuut (of beter gezegd, een attribuut van het type ID) selecteren. Dit kan ook met JavaScript ('document.getElementById()') en andere "talen". Daarnaast functioneert ID inderdaad als een methode om naar te kunnen linken door middel van '#'. Dit komt omdat ID _uniek_ moet zijn op een pagina.[quote:6b155efa2f="Eris"]Ik dacht altijd name="top"[/quote:6b155efa2f]Zeker weten is wat handiger ;). Het NAME attribuut kan inderdaad ook gebruikt worden, maar deze werkt alleen in combinatie met het A element (voor dit doel) en wordt mede daarom afgeraden hiervoor. Hij zit ook niet meer in nieuwe versies van HTML. (Merk op dat het NAME attribuut nog wel terugkomt, omdat het bijvoorbeeld belangrijk is voor formulieren (INPUT element), maar dat het niet meer hiervoor geschikt is.)[/quote:6b155efa2f] TOEVALLIG!! :lol:
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...