Ga naar inhoud

[SiteCheck] Topzeilen.nl


Aanbevolen berichten

Ziet er heel strak uit! Maar wat ik erg lelijk vind, is dat je voor het menu en de kopjes (news, motto, enz) plaatjes (van lage kwaliteit --> je ziet pixels) gebruikt. Waarom niet een plaatje met de overgang achter gewone tekst?? En waarom zijn je kopjes in het engels? en de tekst in het NL?? Waarom heb je op de homepagina geen kleine inleiding staan met wat er op de site te vinden is, en voor wie hij bedoelt is? Fotoalbum vind ik erg mooi! Blijkt trouwens opnieuw dat je alles weer uit verschillende plaatjes hebt opgebouwd... komt nogal stuntelig over bij het laden, en kan sowieso véél makkelijker naar mijn idee!!! (Zeker als je kleine wijzigingen door wit voeren!!) Hoop dat je hier iets aan hebt!!
Link naar reactie
Ziet er netjes uit, wel een beetje flets, ik zou wat meer contast gebruiken. De site is prima zichtbaar op 1024 x... , toch zou ik em 800 breed houden. Er zijn altijd mensen die hun 19 inch op 800 x 600 hebben staan :). Persoonlijk vind ik het fijn om meer vensters open te hebben en dan is 800 breed goed te doen, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk... Waarom heb je eigelijk de rechtermuisknop af gevangen? Als mensen plaatjes willen kopieeren of de source willen bekijken komen ze er toch wel.
Link naar reactie
die tekst qua talen.. het wordt waarschijnlijk twee talig, maar zoals je wel weet, kost dat weer een hoop tijd.. die plaatjes klopt, daar moet nog wat aan gebeuren! (puntje voor jou) Maar de plaatjes dat je pixels ziet? bedoel je dat hele kleine lettertype? want daar kan ik je even niet volgen. //@ welja die rechter muisknop ja ze komen er altijd wel, maar de meeste mensen zijn zo bezig vanne oh leuk plaatje die kan ik nog wel gebruiken, even opslaan, recht muisknop, verrek wat is dit nu? je kent het vast wel, iemand die het echt wilt hebben, krijgt het toch wel, maar toch..
Link naar reactie
4 dingen Ten eerste: rechtermuisknop moet je echt niet uitschakelen. Het verschil in hoeveelheid kopies verandert er toch niet door. Wel irriteer de bezoekers mateloos die een link in een nieuwe tab of venster willen of een link willen kopieren om een vriend te mailen of als je terug wil via het rechtermuisknopmenu etc etc. Het eerste wat ik ook deed toe ik de site bezocht was javascript uitschakelen en toe werkte je fotoalbum opeens niet meer. Daarmee kom ik op het 2e punt. Ten tweede: Het fotoalbum is erg ontoegankelijk voor mensen die alleen het toetsenbord (kunnen) gebruiken. Zoals ik al zei werkt het fotoalbum niet zonder javascript. Terwijl je voor dit 'effect' geen javascript nodig hebt. Met een simpele stijlsheet kan je het zelfde effect, zonder dat je daarvoor javascript 'enabled' te hebben. Daarmee kom ik op het 3e punt. Ten derde: Waarom gebruik je zo ontzetten veel <img> tags in je pagina. Naast dat dit veel simpeler op te lossen is met stylesheets is het gebruik van een <img> tag niet bedoelt voor de opmaak. (net zoals je een tabel niet moet gebruiken voor de layout). Ook je code kan veel netter, nu zit op elke regel aangegeven welke font moet worden gebruik en welke grootte. (style="font-family:Verdana") Bedenk wel dat er ook mensen zijn die geen verdana hebben, dus eindig altijd met een algemene naam zoals sans serif. Ten vierde: Als je gebruik maakt van een plaatje, bijvoorbeeld bij de banner van de HES geef het plaatje wel een fasoenlijke alt="" in de plaats van overal maar 'Topzeilen.nl 2004' te dumpen. Zonder goede alt is de website erg ontoegankelijk voor mensen met een text browser (bv lynx) en voor blinden. Ook zal je googleranking score erg laag zijn. veel succes.
Link naar reactie
Het ziet er zeker mooi uit. Maar een paar dingen zijn erg irritant: Ik kan niks selecteren, dan moet ik eerst javascript uitschakelen (maar ja dan werkt er zo'n beetje niks meer bij je site en dat is ook ernstig en vooral onnodig) en mijn rechtermuisknop werkt niet. Dit vind ik een grote doodzonde. De tekst is te klein. Het is echt moeilijk leesbaar. Teveel plaatjes. Ik heb breedband en zelfs ik vind het nog irritant. Veel plaatjes waar tekst in staat kun je imho beter gewoon tekst gebruiken en met wat slim css-gebruik bereik je hetzelfde doel. Als je bovendien beter geindexeerd wil worden door Google, dan zou ik dat zeker doen. Maak de boel niet afhankelijk van javascript. Met erg weinig moeite krijg je hetzelfde effect en blijft je site bereikbaar als javascript uitstaat. Het foto-script is geinig, maar ik kan die grote foto al bijna niet zien. Het loopt al bijna mijn scherm uit. Laat mij aub gewoon kunnen klikken op een van die thumbnails om de grotere foto te kunnen zien.
Link naar reactie
Opzich ziet de site er wel leuk uit. Ik mis de roll-overs e.d: http://www.pixy.cz/blogg/clanky/cssnopreloadrollovers/ , maar hoe [b:dd7188d7d8]traag[/b:dd7188d7d8] kan een site opbouwen?! Zo op het eerste gezicht ziet het eruit alsof je me 5 divjes en een redelijke CSS-file klaar bent, maar jij hebt het opgelost door tabellen te misbruiken en het geheel inflexibel te maken door alles met plaatjes op te lossen. Daarnaast haal je het gehele professionele niveau omlaag door een of ander leuk JavaScriptje te gebruiken:[code:1:dd7188d7d8]<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript" type="text/javascript" > <!-- document.oncontextmenu = function(){return false} if(document.layers) { window.captureEvents(Event.MOUSEDOWN); window.onmousedown = function(e){ if(e.target==document)return false; } } else { document.onmousedown = function(){return false} } //--></SCRIPT>[/code:1:dd7188d7d8]Dat is toch niet nodig? Waarom zou je zoiets uberhaupt doen? Alsof de HTML zo goed is :lol:
Link naar reactie
[quote="Timonsweb"]4 dingen Ten eerste: rechtermuisknop moet je echt niet uitschakelen. Het verschil in hoeveelheid kopies verandert er toch niet door. Wel irriteer de bezoekers mateloos die een link in een nieuwe tab of venster willen of een link willen kopieren om een vriend te mailen of als je terug wil via het rechtermuisknopmenu etc etc. Het eerste wat ik ook deed toe ik de site bezocht was javascript uitschakelen en toe werkte je fotoalbum opeens niet meer. Daarmee kom ik op het 2e punt. ---------------------------- Zit zker wat in, zal die rechter muisknop weer normaal maken. ps; wist niet eens dat daar ook een back "functie" op zit. Gebruik namelijk altijd m'n muis daarvoor. Maar als je een link wilt mailen, schiet het inderdaad niet op. -------------------------- Ten tweede: Het fotoalbum is erg ontoegankelijk voor mensen die alleen het toetsenbord (kunnen) gebruiken. Zoals ik al zei werkt het fotoalbum niet zonder javascript. Terwijl je voor dit 'effect' geen javascript nodig hebt. Met een simpele stijlsheet kan je het zelfde effect, zonder dat je daarvoor javascript 'enabled' te hebben. Daarmee kom ik op het 3e punt. ---------------- Als je toevallig ergens wat meer info weet te vinden, zo uit je hoofd en dan voor mbt waar het hier over gaat. Dan hoor ik dat graag van je, ben nog niet zo'n kei in stijlsheets. 8) -------------- Ten vierde: Als je gebruik maakt van een plaatje, bijvoorbeeld bij de banner van de HES geef het plaatje wel een fasoenlijke alt="" in de plaats van overal maar 'Topzeilen.nl 2004' te dumpen. Zonder goede alt is de website erg ontoegankelijk voor mensen met een text browser (bv lynx) en voor blinden. Ook zal je googleranking score erg laag zijn. ----------- Wordt aan gewerkt! thx
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...