Ga naar inhoud

achtergrond niet mee scrollen


anoniem

Aanbevolen berichten

Blijkbaar zijn er nog steeds mensen die geen CSS kennen, treurig gewoon... [code:1:8fef790e7d]body{ background:#fff url() top left no-repeat center fixed; }[/code:1:8fef790e7d] Uiteraard moet er uit het bovenstaande het een en ander veranderd worden. In dit geval wordt de afbeelding niet herhaald en in het midden gezet. Check anders even de site van het W3C voor de andere values.
Link naar reactie
[quote:212058c834="termin8or"]Blijkbaar zijn er nog steeds mensen die geen CSS kennen, treurig gewoon... body{ [b:212058c834]background:#fff[/b:212058c834] url() top left no-repeat center fixed; } Uiteraard moet er uit het bovenstaande het een en ander veranderd worden. In dit geval wordt de afbeelding niet herhaald en in het midden gezet. Check anders even de site van het W3C voor de andere values.[/quote:212058c834] kleuren in hex bevatten toch altijd 6 tekens? of heb ik het verkeerd :-? :-?
Link naar reactie
[quote:9262c462e8]Blijkbaar zijn er nog steeds mensen die geen CSS kennen, treurig gewoon... [/quote:9262c462e8] Dat slaat echt helemaal nergens op natuurlijk he die opmerking! Dat jij alles doet via CSS en dat je daar zo over te spreken bent prima, maar er zijn ook andere mogelijkheden om een pagina goed te maken hoor. PHP kun je dit alles ook mee, ook via 1 file! Maar wat de boer niet kent dat vreet ie niet proef ik een beetje steeds uit jouw verhalen over CSS.... Maargoed, jij noemt het treurig als iemand geen CSS kent, ik noem het treurig als iemand dit beweert en niet weet dat het via andere wegen ook kan. Maargoed, verder maar ontopic op dit onderwerp... MvG, Marcel.
Link naar reactie
[quote:dff9a1fa54="Firehosting"]Dat slaat echt helemaal nergens op natuurlijk he die opmerking![/quote:dff9a1fa54]Ook goedeavond.[quote:dff9a1fa54]Dat jij alles doet via CSS en dat je daar zo over te spreken bent prima, maar er zijn ook andere mogelijkheden om een pagina goed te maken hoor. PHP kun je dit alles ook mee, ook via 1 file![/quote:dff9a1fa54]Uiteraard. Dat ik daar zelf niet aan gedacht heb. Hoe zet je dan precies met PHP een background-image op fixed?[code:1:dff9a1fa54]<?php bg('bg.png','fixed'); ?>[/code:1:dff9a1fa54]? :)[quote:dff9a1fa54]Maar wat de boer niet kent dat vreet ie niet proef ik een beetje steeds uit jouw verhalen over CSS....[/quote:dff9a1fa54]Wat bedoel je precies? Ik ken HTML uitstekend. Ik zou durven beweren beter dan iedereen hier op C!T, maar ik weet niet hoeveel 'markup specialisten' hier rondlopen.[quote:dff9a1fa54]Maargoed, jij noemt het treurig als iemand geen CSS kent, ik noem het treurig als iemand dit beweert en niet weet dat het via andere wegen ook kan.[/quote:dff9a1fa54]Ik noem het treurig als iemand niet weet waar hij tegenin gaat en waarover hij praat. Vandaar ook de opmerking in m'n eerste post. Fijne avond verder, Anne
Link naar reactie
Ik zal er maar niet teveel over zeggen he.... @Teacher: [i:2389de1dd0]PHP heeft niets, maar dan ook niets met opmaak te maken. [/i:2389de1dd0] Je kunt er wel degelijk opmaak o.i.d mee doen als je maar weet hoe het moet. @Termin8or: <BODY BGPROPERTIES="fixed"> is dus een oplossing lijkt me. Is dat CSS volgens jouw dan? Volgens mij is het HTML wat ook gewoon in PHP werkt hoor... [quote:2389de1dd0]Wat bedoel je precies? Ik ken HTML uitstekend. Ik zou durven beweren beter dan iedereen hier op C!T, maar ik weet niet hoeveel 'markup specialisten' hier rondlopen.[/quote:2389de1dd0] Als je jezelf al bijna durft te plaatsen als beste op HTML gebied, wie ben ik dan om dit tegen te spreken he?..... Dat bedoel ik met wat de boer niet kent vreet ie niet.... Maargoed, voor de 2ex, ONTOPIC?
Link naar reactie
[quote:34164d6653="Firehosting"]Ik zal er maar niet teveel over zeggen he.... @Teacher: [i:34164d6653]PHP heeft niets, maar dan ook niets met opmaak te maken. [/i:34164d6653] Je kunt er wel degelijk opmaak o.i.d mee doen als je maar weet hoe het moet. [/quote:34164d6653] Nou word ik nieuwsgierig.... Doe is een voorbeeldje?? :)
Link naar reactie
[quote:9c410cbace]Wat een miereneukerij zeg. Het werkt en daar gaat het om, wat boeit het of het php, css of html is. Als het maar met alles zo compatible mogelijk is. Ik snap het hele probleem niet. Het werkt, probleem opgelost, deze topic kan denk ik wel dicht [/quote:9c410cbace] Da's ook mijn mening. Ik val alleen over het feit dat er iemand zegt dat als je niet weet hoe CSS werkt dat dat dan treurig is... Maargoed, ik zal maar de wijste zijn en me bij Jursch aansluiten..... MvG, Marcel.
Link naar reactie
Even kort: het gaat niet om het oplossen van problemen, het gaat om het _correct_ oplossen van problemen. En daartussen zit een subtiel verschil. Sinds de eerste 'browser-oorlog' (toen browsers HTML extensies maakten) bleek dat HTML tekort kwam, en niet tot alles toe in staat was, wat we ermee wilden. Daarom werd in 1996 CSS1 ontworpen. Kort daarna kwam CSS-P dat werd opgenomen in CSS2 (1998). CSS is dus eigenlijk de vervanger voor deze browser extensies die sinds HTML4.01 (en kort daarna XHTML1.0) uit (X)HTML gehaald worden. Dan wordt er verwezen naar de CSS specificatie, waarmee deze dingen gedaan zouden moeten worden. Dus elke keer als je het gevoel hebt dat een attribuut dient voor opmaak, behoor je eigenlijk CSS te gebruiken, zo ook hier. Mocht ik niet geheel duidelijk zijn kun je altijd om meer uitleg vragen hoor.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...