Ga naar inhoud

stelling: browsors


anoniem

Aanbevolen berichten

[quote:d628690549="teacher"]waarom parsen browsers dit toch anders, terwijl het helemaal W3C is.... Als alle browsers op dezelfde manier data/scripting zouden interpreteren zou het een stuk eenvoudiger zijn om een menu oid in elkaar te zetten.[/quote:d628690549] Ik begrijp wat je bedoelt, maar dit komt omdat de engine van IE iets minder strict is die van NS\mozilla. De engine van NS\Mozilla volgt de standaarden het beste. Ik raad je dan ook aan om altijd te ontwikkelen met NS\Mozilla en bij grote stappen in je project even tussentijds te controleren hoe dit in IE (en evt. Opera) eruit ziet. Ik doe dit zelf ook en ik hoef bijna nooit iets aan te passen om het ook goed weer te geven in IE. De fout van jouw site kwam ook meteen naar voren omdat NS\Mozilla exact doet wat je hem opgeeft, nl in een breedte van 300px te centreren. Zoiezo zou ik meerder <p> geen breedte meegeven, maar deze in een <div> stoppen met een bepaalde breedte. Dus html toepassen zoals je in een opmaakprogramma zou doen. [quote:d628690549="teacher"]Aan de andere kant; diezelfde browser specifieke features zorgen wel voor "vernieuwing".... t.[/quote:d628690549] Eens, alleen echt vernieuwing is het niet voor de moz-css. Deze zijn namelijk gebaseerd op de toekomstige CSS3 en werken ook hetzelfde :wink:. Persoonlijk vind ik het een beetje raar dat Mozilla dit doet, omdat ze nu hetzelfde doen als IE met zijn eigen tags. Aan de andere kant adviseert Mozilla weel weer om de moz-css niet te gebruiken, omdat het geen standaard is in alle browsers en je kan alvast een beetje experimenteren met CSS3.
Link naar reactie
[quote:adf8671535="Remytje"]Mocht Opera 7 uit Beta-status zijn en W3C vrijwel volledig ondersteunen, dan overweg ik om over te stappen van NS7.1 naar Opera 7.[/quote:adf8671535]Leek me wel toepasselijk voor dit topic, hij is [url=http://www.opera.com/]uit[/url]! //alleen nog niet in het nederlands O weet iemand waarom ik met opera 7.0 en 7.02b op dit forum geen zwarte letters maar onleesbare grijze krijg? grtzz..
Link naar reactie
Ik heb meteen gedownload :D. Nu nog kijken of alles lekker werkt en de standaarden goed ondersteund worden. [quote:10c9c2eaaa]weet iemand een oplossing voor dit forum, want op deze manier kom ik nooit van ie af.[/quote:10c9c2eaaa] Ik heb dit probleem (grijze letters voor berichten) ook in Opera. Als ik kijk naar andere phpBB-forums dan wordt dit wel correct weergegeven, dus moeten we ComputerTotaal hier attent op maken en hopen dat ze dit willen oplossen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...