Ga naar inhoud

Recovery


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik heb een medion Akoya P6624 laptop. Daaar op staan 2 partities op C en D. De D partitie is waar de recovery , Tools en drivers opstaan. Ik weet het niet zeker maar volgens mij gebruikt medion ook nog een verborgen partitie. Nu mijn vraag, kan ik met een image/kloon programma een image/ kloon maken van mijn harddisk en die gegevens dan op een nieuwe harddisk plaatsen? Bij het opstarten van de laptop dan krijg ik de optie om op F11 te klikken als ik terug wil naar de fabrieks instelling. Die optie zou dan moeten blijven werken als ik een image/kloon van mijn harddisk overzet naar nieuwe harddisk En als dat kan welk programma is hier voor het beste?
Link naar reactie
Uiteraard prima dat je een C en D-partitie hebt. Dat je daar tools en drivers op hebt, dat is ook best maar beter is als je ook je tekst-, beeld-, muziek-, videobestanden op D hebt staan. Als je Windows vernaggeld raakt, kun je binnen een half uur een image-backup van je C-schijf terugzetten en is alles verder OK. Zo'n image maak je bijv. met Macriumreflect, Easus ToDo of ParagonDB, over deze freeware progs kan je op de site van C!T verhaaltjes vinden. De verborgen partitie hou je lekker verborgen, daar doe je niets mee. Maar als je PC nog maagdelijk is, nog niet veel tekst-, beeld-, muziek-, videobestanden op D is het goed om een KLOON-backup te maken van je hele schijf, dus C en D en verborgen partitie, zodat je ook die verborgen partitie eenmaal hebt zeker gesteld. Verdere backups in de toekomst kunnen dan beperkt blijven tot een image-backup van C-schijf. Het is overigens niet verstandig de image-backup of kloon-backup op D te bewaren, beter is een externe HD Terugzetten van fabrieksinstellingen zet alles terug naar de toestand zoals je hem kocht, dwz al je eigen programma's en bestanden zijn weg.
Link naar reactie
Ik krijg het idee dat hij idd een kloon van de complete schijf wil maken. Ik maak ook vaak alleen een C-copy en backup de data apart, omdat dat idd erg snel gaat, maar dat zijn allemaal desktops zonder hidden partitie. Dus ik kan zijn wens me wel voorstellen. Maar zoek effe op het forum, met de zoek functie, dit is al zo vaak voorgekomen/besproken. Oa is er Ghost (15 inmiddels, niet gratis ) en Acronis.
Link naar reactie
Via zoek functie heb ik nog gezocht, maar ik zal wel iets verkeerds doen want ik vind niet echt een antwoord Ik heb een medion laptop die voor garantie wordt terug gestuurd, maar ondanks er niks met mijn harddisk aan de hand is wordt deze dus na reparatie van de harddisk terug gezet naar fabrieks instelling, daar ontkom ik volgens medion niet aan. Nu heb ik wel van de belangrijkste dingen een backup, maar het liefst zou ik van de harddisk die nu in mijn laptop zit een 1 op 1 (kloon dus) kopie maken, ook dus van de verborgen partitie. Zodat ik als ik de laptop weer terug heb gewoon verder kan gaan zoals de laptop was voor de reparatie. En de medion laptop heeft dus een verborgen partitie, die dient er voor dat je tijdens het opstarten op F11 kan klikken, met die optie wordt de laptop hersteld naar fabrieksinstelling en die optie wil ik dus graag in ere houden met behulp van die kloon.
Link naar reactie
Ik ben het nu aan het proberen met marium reflect, de 1e keer is het mislukt de F11 optie die ziet de nieuwe harddisk wel, maar windows opstarten deed ie dus niet. Er kwam een fout code (zal ik als het bij de 2e keer voordoet doorgeven) en optie zou zijn opstarten met cd rom en dan optie herstellen uitkiezen, dat heeft dus helaas niet geholpen. Nu ben ik een nieuwe kloon aan het maken
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...