Ga naar inhoud

e-books lezen op pc


anoniem

Aanbevolen berichten

Calibre is in mijn ogen het beste programma voor E-books. Lezen gaat er best mee, al is het natuurlijk lang niet zo fijn als op een e-reader. Overigens is je keuze ook enigzins afhankelijk van of je de boeken gaat kopen of in het alternatieve circuit download, als bij bijvoorbeeld bol.com e-books met drm gaat kopen, is Adobe Digital Editions ook een logische keuze aangezien die ebooks van Adobe drm gebruik maken.
Link naar reactie
Zelf heb ik er geen ervaring mee, maar [b:234a4060d1]yBook2[/b:234a4060d1] lijkt me charmant. Reader voor ePub, PDB, PRC, Text, HTML en RTF. [url]http://www.spacejock.com/yBook2.html[/url] Zie ook hier: [url]http://www.softpedia.com/get/Others/E-Book/yBook.shtml[/url] En hier een bespreking van een vijftal readers in Gizmos Freeware Reviews, waarbij ook yBook2 kort wordt besproken: [url]http://www.techsupportalert.com/best-free-electronic-book-reader.htm[/url] En wat Calibre betreft, ik heb er zelf geen ervaring mee, maar heeft iemand enig idee wat [url=http://www.techsupportalert.com/best-free-electronic-book-reader.htm#Calibre]Gizmos Freeware Reviews[/url] bedoelt met [i:234a4060d1]"physically manipulates your files"[/i:234a4060d1]? Ik kwam er niet uit.
Link naar reactie
[quote:761e169386="Stupendous Man"]En wat Calibre betreft, ik heb er zelf geen ervaring mee, maar heeft iemand enig idee wat [url=http://www.techsupportalert.com/best-free-electronic-book-reader.htm#Calibre]Gizmos Freeware Reviews[/url] bedoelt met [i:761e169386]"physically manipulates your files"[/i:761e169386]? Ik kwam er niet uit.[/quote:761e169386] Ik vermoed dat op onderstaande quote uit de review word gedoeld: [i:761e169386]However, it tries to sort all your books in its own preferred folder structure, so if you're a person who uses your own folder-hierarchy use this carefully.[/i:761e169386] Mijn e-bookfiles zijn zelf nooit gemanupileerd, behalve als ik daar zelf toestemming voor gaf (bijv. conversie naar een ander formaat). Die eigen database van Calibre is idd wat minder, maar daar voeg ik enkel de boeken aan toe die ik bij de hand willen hebben. Het overgrote deel van mijn verzameling (6.500+) staat apart in een eigen mappenstructuur.
Link naar reactie
Dankjewel, PS. Als je verder nooit iets 'manipulatiefs' hebt ervaren in het gebruik van Calibre, dan is dat 'ordenen' door Calibre in een eigen mappenstructuur wellicht wat door Gizmos werd bedoeld. Maar dat vind ik dan nogal een erg ruime interpretatie door Gizmos van zo'n formulering [i:16155072f7]"physically manipulate"[/i:16155072f7]. En P.S. Staat PS voor "proppenschieter", gezien de afbeelding? :wink:
Link naar reactie
  • 2 weken later...
Belangrijkste afweging is denk ik het leesgemak digitaal vs papier, anders moet je er helemaal niet aan beginnen. Prijsverschillen zijn zeer beperkt en je moet zeer veel lezen om de aanschafprijs van je reader terug te verdienen tov papieren boeken. Eigenlijk enkel rendabel als je je e-books uit het torrent/usenet-circuit haalt. Aanbod is sowieso minder dan papier, uitgevers zijn helaas erg terughoudend met het uitbrengen van digitale versies.
Link naar reactie
  • 2 maanden later...

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...