Ga naar inhoud

problemen met Adobe Flashplayer plug-in


anoniem

Aanbevolen berichten

Zowel voor I.E. als voor F.F. houd ik de meest recente updates voor dit soort zaken keurig bij. Recent kan ik een aantal filmpjes die mij toegestuurd worden per email-link niet meer openen: er komt dan een mededeling van Adobe Flasplayer. Maar ook een interview op DPreview.com, en dat deed voor mij de deur dicht.Na dé-installatie en hernieuwede installatie van de laatste Flashplayer lukt het voor één dag, daarna hetzelfde liedje. e.d. Iemand hier tegen aan gelopen? Wellicht iets voor forum Veilgheid etc.Op een andere pc in huis: geen probleem.
Link naar reactie
Adobe Flash Player laat (liet?) vaak na updaten nog delen van de oude Flash Player versie staan, vooral verouderde .ocx bestanden. Daardoor bleef Flash Player onveilig. Hoe verwijder jij de oude versie van Flash Player? Via Configuratiescherm > Programma's en onderdelen? Dan is de deïnstallatie vaak niet volledig. Liever het aparte verwijdertool gebruiken. Die tool is te downloaden van de site van Adobe, maar het duurt (bij mij althans) een eeuwigheid voordat de site van Adobe geladen is. Download de verwijdertool hier: [url]http://www.softpedia.com/get/Tweak/Uninstallers/Macromedia-Flash-Player-Uninstaller.shtml[/url]. En haal daarna de nieuwste versie van Flash Player bij Adobe vandaan: [url]http://get.adobe.com/nl/flashplayer/[/url]. Het moeizame en vaak gebrekkige updaten van Adobe Flash Player is één van de redenen waarom ik tegenwoordig Google Chrome als standaard browser gebruik: "Uw Google Chrome-browser heeft al een ingebouwde Adobe® Flash® Player. Deze Flash Player wordt automatisch bijgewerkt wanneer er een nieuwe versie beschikbaar komt." Ik heb er dus helemaal geen omkijken meer naar. Wil jij zeker weten dat de oude versie van Flash Player helemaal verwijderd is? Neem dan na deïnstallatie een kijkje in de map C:\ Windows\System32\Macromed\Flash. [Dat is althans het pad in Windows Vista]
Link naar reactie
[url=http://www.adobe.com/software/flash/about/]Dit is een interessante link[/url], welke ik desgevraagd zo nu en dan gebruik bij systemen van familie en kennisen om te bezien of de laatste Flash Player versie actief is. Zo niet, dan even een klik op de link [b:a59102da9f]Player Download Center[/b:a59102da9f] boven de tabel. De rest wijst zich vanzelf en 't enige wat je naderhand even handmatig moet verwijderen is een map en een gelijknamige .tmp file in de temp map van de actuele gebruiker. Bijwerken via het Flash Player tooltje in Configuratiescherm kan uiteraard ook, maar bovenstaande werkwijze heeft mijn voorkeur. Wat me overigens opviel, is dat bij gebruik van meerdere browsers, alleen de browser wordt bijgewerkt (dat was in ieder geval mijn interpretatie) welke op dat moment de "Standaard" is.
Link naar reactie
de link : http://get.adobe.com/nl/flashplayer/ was mij uiteraard bekend (en ook dat je de oude flasplayer met een de-install er uit moet doen). Het vreemde is dat het in mijn virtuele pc met eveneens XP zonder problemen gaat, en - op advies van het forum - ook met Chrome goed gaat. En nou dacht ik altijd dat FF zo uitmuntend was! Al met al is het probleem maar ten dele opgelost.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...