Ga naar inhoud

Corel Draw


anoniem

Aanbevolen berichten

We praten dus wel niet over de laatste versie denk ik? Corel 5x: vereisten: Microsoft® Windows® 7, Windows Vista®, Windows® XP, met de meest recente servicepacks geïnstalleerd (32-bits of 64-bits versie) en de Corel 4x werkt idd niet onder de 7 en [url=http://filext.com/file-extension/cdr] hier [/url] staan met cdr geassocieerde progs Ook [url=http://uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20060619080814AAQZbW5] hier nog [/url] vind je er wat info over. 'k Hoop dat je er iets mee bent?
Link naar reactie
Andere optie is om een freeware vector-tekenaar die met een ander formaat werkt en dan een conversietool gebruiken. Wat meer moeite, maar geen dure licentie. Ik ben geen kenner op dit gebied, maar met wat googlen kom ik bijvoorbeeld op de volgende combi: tekenen: [url=http://inkscape.org/]Inkscape[/url] conversie: [url=http://sk1project.org/modules.php?name=Products&product=uniconvertor]Uniconvertor[/url]
Link naar reactie
Dank voor de info. Zal het doorspelen naar de persoon die er mee moet werken... Ik kreeg overigens nog te horen dat Corel met (teken)"lagen" werkt, welke je separaat kan opbouwen dan wel verwijderen. Of andere software dat ook kan.... Omzetten van .cdr naar een ander formaat is uiteraard altijd mogelijk, maar da's dus minder flexibel.
Link naar reactie
[quote:ad29cd3915="Passer"]Die lagen heb je alleen in Photopaint (bitmapbewerking) , niet in Coreldraw (vectorbewerking) En vermits je sprak over cdr-bestanden, zit je in het Coreldraw, vectorgedeelte, en daar zijn dus die lagen (layers) niet. Dit gewoon even ter info.[/quote:ad29cd3915] ??? :o :o :o Ik heb "vroeger" met Corel gewerkt. De laatste was, meen ik, versie 11. Daar was wel degelijk sprake van "lagen". Je kon een afbeelding "opbouwen uit lagen". Je gaat me toch niet wijsmaken dat dat "afgeschaft" is.... :roll:
Link naar reactie
Jaja Lion, je hebt gelijk: Je bedoelt, als stukken vector mekaar overlappen, dat je kan bepalen welke stukken boven/onder andere stukken moeten komen. (A boven B, B boven C, ...) Ja, klopt, maar door de term die je gebruikte ('lagen') had ik in de eerste plaats aan Photopaint gedacht. Daar spreekt men van lagen, in Coreldraw is het eerder van 'breng naar de voorgrond / naar voor enz... Maar je kan dus inderdaad wel vectorstukken naar de voor- of achtergrond verplaatsen, klopt.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...