Ga naar inhoud

de installatie van linux en windows wordt niet afgemaakt op het eind, kan iemand helpen?


JKemperman

Aanbevolen berichten

Windows geeft de screen of death aan na installatie en opnieuw opstarten waar je de gebruikersnaam moet aanmaken, en blijft dan opnieuw opstarten en telkens weer op de bleu screen, in veilige modus kan die de installatie niet voortzetten. (installatie zelf gaat zonder enig probleem en snel) Linux Ubuntu installatie gaat goed maar loopt op het laatst vast en na opnieuw opstarten geeft ie aan dat ie een kernel cpu crash heeft.
Link naar reactie
Heb je wel een aparte partitie (taartpunt) op de harde schijf gemaakt, voor Ubuntu. Je mag Ubuntu nooit onderbrengen in de zelfde partitie, waar ook Windows zich in bevindt....want dan loop je kans dat je Windows kwijt raakt. Maak nog een partitie op de harde schijf, en installeer daarin Ubuntu. . http://www.basiscursusubuntu.nl/2010/11/29/werken-met-harde-schijven-en-partities/
Link naar reactie
Dus zowel Windows als Linux Ubuntu geven een foutmelding? Dus je hebt nu geen werkend OS meer? - draait de live DVD/USBstick van Ubuntu wel? - heb je de integriteit van de Ubuntu live DVD/USB stick gecontroleerd: https://sites.google.com/site/computertip/dvdbranden rechterkolom foutcontrole. - wat is de uitkomst van chkdsk (kan ook met de Ubuntu-DVD) met andere woorden is de HDD nog OK? - wat is de uitkomst van de geheugentest (kan ook met de Ubuntu-DVD) .. een beetje stof en statische electriciteit zijn vijanden van het RAM - welke PC of laptop heb je?
Link naar reactie
@JKemperman Welke versie van Windows geeft een ´screen of death´bij jouw PC? Welk type PC of laptop heb je? Wat was het resultaat van de geheugentest? Wat was het resultaat van chkdsk in de terminal? Een klein foutje in het RAM, of een haperende HDD kunnen corrupte bestanden opleveren, en leiden tot (raadselachtige) fouten. Je geeft aan dat zowel Windows (versie...) en Ubuntu (versie ...) beide vastlopen, dan denk ik als eerste aan een hardware-fout. Memtest 86+ (staat op de Ubuntu-CD, druk op ESC of de spatiebalk tijdens het opstarten) De geheugentesten zijn zeer uitgebreid, waardoor het problemen vindt op systemen die normaal lijken te werken https://nl.wikipedia.org/wiki/Memtest86 Zo heb ik laatst nog een HDD van een laptop vervangen, waarvan de SMART status nog OK was, maar waar recent aangemaakte bestanden corrupt bleken te zijn. En waarom zeg je ¨.. natuurlijk doe ik geen dual-boot ..¨ Ik denk dat je er als ICT-er wel voordeel van kan hebben dat je zowel Windows 7 als Ubuntu op dezelfde PC kan gebruiken en dus ook met elkaar kan vergelijken onder dezelfde (hardware) omstandigheden. Graag je antwoord ... (bewerkt: druk op shift, verbeterd in Esc of spatiebalk)
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...