Ga naar inhoud
  • 0

Puppy Linux problemen...


anoniem

Vraag

Hallo, op een oude laptop was ik van plan puppy linux op te gaan zetten. maar als ik de live-cd opstart blijft hij na creating unionfs on (/initrd)/pup_new (to become '/'... hangen. een keer toen ik de g toets inhield ging hij wel verder. ik wil puppylinux graag op de hardeschijf installeren. maar ik weet niet hoe ik nou verder moet. alvast bedankt!
Link naar reactie

14 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
Je kunt de installatiewizard van Puppy starten: rechtsklik op lege plek van bureaublad, dan klappen alle menu's uit, waaronder degene die je zoekt. Overigens zou ik met die hardware specificaties eerder kiezen voor Ubuntu, in de lichtgewicht variant Xubuntu. Xubuntu is onder de motorkap hetzelfde als Ubuntu: alleen de grafische omgeving is lichter en zuiniger. Gezien je beperkte RAM, kiezen voor installatie met de Alternate CD en niet de LiveCD. Dan heb je een "volwaardige" Linux, met automatische veiligheidsupdates en dergelijke. Bovendien kun je veel meer progjes installeren vanuit de reusachtig grote pakketbronnen van Ubuntu. De pakketbronnen van Puppy zijn beperkt. Hier haal je de Alternate CD van Xubuntu 7.04: http://nl.archive.ubuntu.com/ubuntu-cdimage-xubuntu/releases/7.04/release/xubuntu-7.04-alternate-i386.iso Let op: iso branden als CD-image: https://help.ubuntu.com/community/NlInstallatieHandleiding/NlIsobranden Brand 'm op lage snelheid, maximaal halve kracht: zo voorkom je brandfouten. Handleiding met foto's van installatie met de Alternate (ook geldig voor Xubuntu): https://wiki.ubuntu.com/NlInstallatieHandleiding/Alternate Groet, Pjotr.
Link naar reactie
  • 0
Had je de md5sum van die Puppy Linux ISO wel gecheckt of die klopt? Met welke applicatie had je die gebrand? Indien onder Windows XP met Nero. Had je wel gebruik gemaakt van de optie Verify? Als je die oude laptop opstart met die Puppy LiveCD, krijg je dan wel dat dialoog:"Select the keyboard layout" te zien? Daarna zou de Puppy Video Wizard moeten worden getoond. Waarbij je kunt kiezen tussen Xorg en Xvesa.
Link naar reactie
  • 0
"Had je de md5sum van die Puppy Linux ISO wel gecheckt of die klopt" Dat snap ik niet helemaal :wink: . ik had de cd gebrand met nero (winxp) op 8 keer snelheid. "optie verify" wat houd dat in dan?? het dialoog krijg ik niet, daarvoor houd hij al op. ( bij dat stuk waar de heletijd DONE achter komt te staan.)
Link naar reactie
  • 0
Uitleg over md5sum vind je op WikipediA http://en.wikipedia.org/wiki/Md5sum De md5sums staan bij de downloads http://ftp.nluug.nl/ftp/pub/os/Linux/distr/puppylinux/ De optie verify zie je bij Nero (Express) in dit onderstaande scherm [img:2339adf0e4]http://www.cassaniti.com/guides/burning-iso-with-nero/nero06.jpg[/img:2339adf0e4] Deze afbeelding komt van deze help guide http://www.cassaniti.com/guides/burning-iso-with-nero/index.html
Link naar reactie
  • 0
Die link van 4 augustus 2007 die pjotr123 gaf. Maar dan met .md5.txt er achter. Dus http://ftp.nluug.nl/ftp/pub/os/Linux/distr/puppylinux/puppy-2.17.1-nolzma-seamonkey-fulldrivers.iso.md5.txt Deze dus [code:1:b8ae077507] ad41804339d2222989aa2320eb022119 puppy-2.17.1-nolzma-seamonkey-fulldrivers.iso [/code:1:b8ae077507]
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Antwoord op deze vraag...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...