Ga naar inhoud

[Red Hat 8.0] Drie keer dezelfde user


anoniem

Aanbevolen berichten

Display manager is een sjiekwoord voor de grafische login. Meestal gebruik je die om gewoon in te loggen, waarna de desktop naar keuze wordt gestart en GDM naar de achtergrond verdwijnt. Maar het is ook mogelijk om de displaymanager permanent te draaien, waarbij elke login naar een eigen tty wordt gestuurd, of de displaymanager op te roepen als je een nieuwe sessie wilt openen naast de huidige (is in kde 3.1 ingebouwd.) Verder kan een displaymanager een grafische login aanbieden over een netwerk.... Een displaymanager maakt geen gebruik van een Windowmanager, waardoor de vensters geen vensterranden en/of titebalk hebben, en dus statisch zijn. Max
Link naar reactie
als je inklop [code:1:f06db2416a] who [/code:1:f06db2416a] krijg je iets als [code:1:f06db2416a] /home/walter> who walter :0 Jan 23 20:20 (console) walter pts/0 Jan 23 20:21 walter pts/1 Jan 23 23:50 [/code:1:f06db2416a] waarbij :0 => kdm pts/0 => xconsole welke opstart met starten van kde pts/1 => kconsole waar ik " who" inklopte :D en voor elke extra console dus ook weer een extra user :lol:
Link naar reactie
[quote:c1618ac8b1="maximilaan"]Display manager is een sjiekwoord voor de grafische login. Meestal gebruik je die om gewoon in te loggen, waarna de desktop naar keuze wordt gestart en GDM naar de achtergrond verdwijnt. [/quote:c1618ac8b1]Verder een moeilijk verhaal ... ik hoop het ooit nog eens te begrijpen. Maar voor wie door dit soort dingen uit zijn slaap wordt gehouden: ik kon na de overstap van Red Hat Linux 7.3 naar 8.0 maar niet wennen aan de inlog (en vooral) niet aan de nogal onhandige uitlog in KDE. Komt kennelijk doordat gdm nu default is. Oplossing: voeg aan /etc/sysconfig/desktop de regel[code:1:c1618ac8b1]DISPLAYMANAGER="KDE"[/code:1:c1618ac8b1]toe. Daarna is in- en uitloggen weer zoals je verwacht bij KDE. Kleine ergernis verholpen!
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...