Ga naar inhoud

startmenu w7 aanpassen


Aanbevolen berichten

Wanneer ik in windows verkenner op een uitvoerbaar bestand rechtsklik en dan kies voor de optie "Aan het menu Start vastmaken" dan komt de snelkoppeling in wat ik noem het eerste venster te staan van het startmenu. Boven het zoekvak (onder) staat Alle programma's en bij het aanklikken daarvan komt het bijbehorende venster in beeld. Nu wil het geval dat het eerste (openings)venster bijna vol staat terwijl het tweede venster "Alle programma's" genoemd zo goed als leeg is... Maar hoe krijg ik de koppelingen verplaatst van het ene naar het andere venster in het Startmenu? Zoals gezegd plaatst windows ze altijd standaard in het eerste venster wat je ziet na het klikken op Start-button. Hoop dat ik voldoende duidelijk ben.
Link naar reactie
Alleen programma's die je zeer veel gebruikt, moet je 'vastmaken aan het menu Start'. (Bij mij zijn dat er niet meer dan 4.) Die vastgemaakte programma's zijn dan altijd zichtbaar wanneer jij op de knop Start drukt. Onder die lijst met vastgemaakte programma's staat een horizontale lijn. Onder die horizontale lijn staat een lijst met programma's die jij zelf onlangs hebt opgestart. Die laatste lijst wijzigt dus naargelang de programma's die jij gebruikt. Wanneer je klikt op 'Alle programma's', dan hoor je alle programma's te zien die op jouw pc geïnstalleerd zijn. Het kan dus zo zijn dat een programma zowel in Alle programma's staat als in het Startmenu. Zoals ik het lees heb jij erg veel programma's vastgemaakt aan het menu Start. Is niet nodig. Kijk eens naar dit plaatje: [img:2327bea9cf]http://www.imgdumper.nl/uploads6/514dafe637727/514dafe634c84-Startmenu.png[/img:2327bea9cf] Je ziet dat ik 5 programma's vastgemaakt heb aan menu Start. Brickshooter heb ik er net even bij gezet. Als ik Brickshooter weer wil losmaken van het menu Start, dan klik ik erop met de rechter muisknop en kies ik 'Van het menu Start losmaken'. Daarna heb ik nog maar 4 programma's vastgemaakt aan het menu Start.
Link naar reactie
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/96/klembord01b.jpg/][img:4da4a5e602]http://img96.imageshack.us/img96/4482/klembord01b.jpg[/img:4da4a5e602][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/707/klembord02.jpg/][img:4da4a5e602]http://img707.imageshack.us/img707/8645/klembord02.jpg[/img:4da4a5e602][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] Wat ik dus wil is een aantal programma's die in het bovenste plaatje staan verhuizen naar dat andere plaatje. Zoals ik het bedoelde in mijn startpost. Voor de volledigheid: ik gebruik W7.
Link naar reactie
De link die f.ramaekers geeft, lijkt me een uitstekende tip. Het startmenu van Charles-98 ziet er heel anders uit dan het mijne. Ja, ik gebruik Vista en Charles-98 Windows 7, maar ze horen er vrijwel hetzelfde uit te zien. Zo is bij Charles in de rechter kolom alleen een link naar het Configuratiescherm zichtbaar! Misschien maar beginnen met [b:d3c37197fb]De standaardinstellingen van het menu Start herstellen[/b:d3c37197fb], wat op die pagina wordt uitgelegd. Natuurlijk is de rest van de pagina waar f.ramaekers naar linkt, ook de moeite van het lezen waard.
Link naar reactie
De link van f.ramaekers is een verwijzing naar de instellingsmogelijkheden die te vinden zijn onder "Taakbalk en menu Start". En wat ik wil staat daar niet bij, misschien is dat ook niet mogelijk? Al blijf ik het wel vreemd vinden dat 'schijfbeheer' bij mij in beide vensters staat en daar niet weg te krijgen is; ik gebruik 'm zelden. En in dat instellingenmenu ben ik goed bekend, want zoals mijn startmenu eruit ziet is het gewenste resultaat van het gebruik van die mogelijkheden. Zodoende is er bij mij geen lijst van recent gebruikte programma's te zien, dat heb ik uitgevinkt.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...