Ga naar inhoud

Japie_ct

Lid
 • Aantal items

  33
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

67 profielweergaven

Japie_ct's prestaties

 1. Wouter, Goed weekend gehad? Wij in elk geval. M.b.t. negatief printen: Ik greeg net een gekke inval en installeerde het fotobewerkingsprogramma GIMP en wat blijkt: hiermee kun je elke afbeeldingen dus ook een pdf omkeren, d.w.z. negatief maken. Werkt precies zoals ik wil. Alleen is het een nogal omvangrijk programma voor mijn wensen. Maar het werkt.
 2. Wouter, bedankt. Volgende week ga ik er mee verder; we staan op het punt te vertrekken voor een paar dagen er tussen uit. Groeten en tot mails.
 3. Het heeft absoluut geen haast; het is voor mij tijdverdrijf. Ben al 18 jaar gepensioneerd. Bedankt en werk ze.
 4. Wouter, hier een voorbeeldje van êên zijde van een ontwerpje (Voor een dubbele dobbelsteen). De afmeting zijnexact 120 x 70 mm Dus het negatief moet ook deze afmeting hebben. Hoe krijg ik pixels omgezet naar mm?Dobbelsteen 4046 top.pdfDobbelsteen 4046 top.pdfDobbelsteen 4046 top.pdfDobbelsteen 4046 top.pdfDobbelsteen 4046 top.pdfDobbelsteen 4046 top.pdf
 5. Wouter, weer bedankt, maar heb je van die schermafdruk al eens een printafdruk gemaakt? Valt echt tegen hoor.
 6. Wouter, Nogmaals bedankt, maar hier speelt nog iets anders nl een schermafdruk heeft geen vastgelegde afmetingen, dus hoe kom ik dan weer tot de oorspronkelijk nauwkeurige maatvoering? Nee vlgs mij moet ik het echt zoeken in het converteren van de kleuren (Zw/Wit) van een PDF-file.
 7. Is allemaal waar, maar wat blijft er over van een ontwerp als ik er een scherm-kopie van maak? Dergelijke experimenten heb ik ook al uitgevoerd, maar was niet succesvol. Er moeten altijd scherpe en nauwkeurige lijnen worden omgezet en vlgs mij lukt dat niet met een schermafdruk. Verder mag ook de maatvoering niet wijzigen; 0,2 mm moet 0,2 mm blijven. Maar toch bedankt voor het meedenken.
 8. Bedankt Wouter, maar hiermee kom ik er niet. Paint werkt niet met pdf-files. Dus dan zou ik het eerst moeten scannen en opslaan in b.v. jpg. Maar dan verlies ik een hoop details en het komt de nauwkeurig cq maatvoering niet ten goede. Ik hab al verschillende tekenprogrammaas geprobeert, maar ben er nog niet uit.
 9. Ik ontwerp hobby-matig printplaatjes voor mijn hobby electronica. Daarvoor gebruik ik een wat verouderd programma nl Ultimate/Ultiboard. Daar kan ik nog steeds prima mee uit de weg. Maar voor het (Betaalbaar) maken van de printplaatjes heb ik een transparante film in negatief nodig. (Voorheen deed ik dat met positief gevoelig printmateriaal, maar dat is erg duur in gebruik. veel goedkoper is negatief gevoelig materiaal.) Afdrukken gaat prima op transparante sheets voor inkjet printers. Maar het inverteren cq negatief maken van het ontwerp is mijn probleem. Ik kan het ontwerp in PDF-formaat laten maken, maar hoe maak ik dat negatief? Heeft iemand een idee hoe ik van een pdf-file een negatief maak?
 10. Ik gaf aan dat ik het niet wil via de omweg van een scanner!! Ik wil direct een PDF-file (Of XPS) omzetten naar negatief.
 11. Al bij Aliexpress gekeken? voor een Sch.. en 3 knikkers complete en uitgebreide sets. Wel even geduld; komt per zeilschip.
 12. Je bent de beste vergeten: Total Commander. Gratis te gebruiken na keuze uit 1,2,3 (Probeer maar.)
 13. Op: https://nl.all10soft.com/nero-cover-designer-windows-10/ vindt je het free to use programma "Nero Cover Designer" werkt perfect !!!! Voor cd en DVD en voor alle typen doosjes. Incl inhoudsopgave e.d.
 14. Hoe kan ik zonder iets aan de maatvoering te doen een positieve file in het format PDF of XPS negatief uit te printen op een gewone inktjet printer. Eerst scannen en dan in een fotoprgramma negatief maken kan wel, maar dan wijzigt er altijd iets aan de maatvoering en de nauwkeurigheid. En dat is iets wat ik wil voorkomen. Het gaat in dit geval om het maken van een negatief voor het etsen van een printplaat. (Elektronica)
 15. @Homer Hallo. Bedankt voor je antwoord. Mijn PVR is een Cisco 8485 DVB aangeschaft via Ziggo. Ik zou niet weten hoe PVR-file uit die PVR te exporteren. Met de aanwezige USB-aansluiting kan ik niets. Tot nu toe deed ik dat via de Scart-uitput, welke ik analoog op mijn Videocamera aansloot, welke er een avi van maakte en doorzond via Fire-wire naar de PC. Maar ik zou graag een simpeler methode vinden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...