Ga naar inhoud

Leoon

Lid
  • Aantal items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Leoon's prestaties

Junior

Junior (2/8)

  • Eerste reactie
  • 30 dagen mijlpaal
  • Jubileum
  • Eerste reactie
  • IJsbreker

Recente badges

0

Reputatie

  1. Dank voor je reactie darui, maar dit is niet het probleem. Ik wil geen logo maken, maar een cd booklet met teksten en eventueel afbeeldingen. Een online logomaker zal me daar niet bij kunnen helpen.
  2. Bedankt voor je suggestie. Ik zal daar zeker naar kijken. Ik kende Canva niet, maar de site lijkt veel mogelijkheden te bieden. Ik merk wel dat wat een boekje wordt genoemd vaak in feite niet meer is dan de buitenkant van een boekje (de cover), maar geen pagina's met tekst en afbeeldingen. Bij Canva lijkt ook dat boekje zelf mogelijk. Ik ga spitten in Canva en mogelijk kom ik nog andere dingen op het spoor. Nogmaals bedankt.
  3. Een nogal late reactie van mijn kant. Bedankt voor je suggestie Japie_ct. Ik werk wel met Nero, en in Cover Designer kun je mooie inlays van cd's en dvd's maken, maar geen gevouwen en geniete boekjes met inhoudelijke teksten. In WordPerfect kun je afdrukken als boekje, of als katern in Word. In Word gaat dat alleen op een standaard papierformaat. Je kunt niet schalen naar het formaat van een cd-boekje, 24x12 cm. Bij de afdrukopties in Word maakt schalen de hele pagina groter of kleiner. In WP druk je daarmee, met horizontale printverschuiving, wel af op het formaat van een cd-boekje. Ik heb in Word met gespiegelde marges geëxperimenteerd en dan ziet de pagina er goed uit. Maar je kan dan niet als katern afdrukken. Geen gevouwen boekje dus. De oplossing heb ik helaas nog niet gevonden of aangereikt gekregen.
  4. @Kasander1 Dank je wel voor je antwoord. Omdat ik mediabestanden vrijwel altijd direct na eventuele bewerkingen archiveer heb ik daar vrijwel nooit duplicaten. Wel op de plaatsen die ik in mijn vraag noemde. Dan gaat het dus over dll's e.d. Maar daar kun je dus maar beter vanaf blijven. Zo'n idee had ik al.
  5. In WordPerfect maakte ik Cd-boekjes voor eigen compilaties en gedigitaliseerde lp's op een standaard A4-formaat. Een document van 24x12 cm werd ingedeeld in twee kolommen. Die kregen elk een eigen paginanummer(!) Om af te drukken moest je 'scaling' kiezen en een printverschuiving van 2,85 cm toepassen. Dubbelzijdig afdrukken als boekje leverde een katern op. Vouwen, bijsnijden, nieten en klaar! In Word lijkt dat niet op deze manier te kunnen en een sjabloon schijnt niet te bestaan. Wie vindt het ei-van-Columbus uit?
  6. Ik vraag mij af of mijn juiste mailadres wel in mijn account staat.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...