Ga naar inhoud

adenmieke

Lid
  • Aantal items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

adenmieke's prestaties

  1. Het reinigen van de machine op 90 graden met speciaal reinigingsmiddel (duur) of 2 vaatwastabletten is veiliger er voor de machine dan met soda. Inderdaad aantasting van aluminium door soda wordt vaker genoemd. Afwisselen tussen poeder en vloeibaar is goed voor de machine. Bijvoorbeeld witte was met poeder op 90 graden en de bonte was op 40 of 60 graden met vloeibaar wasmiddel. Bij mij zijn 1 op de 10 wasbeurten witte was. Belangrijkste blijft dat wanneer de machine helemaal schoon is, dat u in combinatie met het zeer zachte water veel minder wasmiddel moet ( mag!) gebruiken. Bij mij staat de dosering op 20 ml voor dd volle trommel en dat is minder dan de helft van wat wasmiddel fabrikant voorschrijft. Bij een kleine was beurt wordt maar 8-10 ml wasmiddel gebruikt. Schone was, schone machine, minimaal schuim en ook nog eens een mooie besparing.
  2. Inderdaad eerst wasmachine reinigen door 90 graden wasbeurt te draaien eventueel met speciaal reinigingsmiddel. Ik heb hetzelfde schuim probleem gehad en dat is met hulp van dit forum opgelost. De belangrijkste ingreep is het verlagen van de wasmiddel dosering. Deze stond bij mijn twindos machine aanvankelijk ingesteld op 70 ml zonder waterontharder. Na plaatsing waterontharder op 50 ml ingesteld en dat gaf zoveel schuim dat er de foutmelding ‘ Controleer dosering’ werd gemeld. Daarna dosering op 20 ml gezet en nu gaat het goed. Was is schoon en ruikt fris, machine ook. Als er langere tijd met teveel wasmiddel gedraaid wordt blijft er ook wasmiddel achter in bad handdoeken e.d. Dat krijg je er erg moeilijk uit. Spoel beurten keer op keer met extra water laten uitvoeren totdat schuim nagenoeg verdwenen is.
  3. Er was in de laatste wasbeurt nauwelijks schuim te zien tijdens wassen en toch kwam de melding Controleer Dosering. Inmiddels een volgende kleinere was gedaan en daarbij komt niet de melding. Er moet nog iets anders zijn waardoor de melding getriggerd wordt, maar wat is vooralsnog niet duidelijk.
  4. “Controleer dosering” betekent volgens het Miele instructie boekje dat er zich TEVEEL schuim gevormd heeft tijdens de wasbeurt. Dat is nu met de 20 ml instelling uitgesloten en ook als zodanig vastgesteld door tijdens het wassen regelmatig de machine in de gaten te hebben gehouden Als er verder geen bijzondere aanwijzingen op dit forum volgen, dan negeer ik deze foutmelding en geniet idd van de wasmiddel besparing !
  5. Vandaag opnieuw een 3,8 kg was gedraaid. Wasmiddel verbruik 15 ml en wasverzachter 19 ml. Resultaat: Nauwelijks schuim, schone en fris ruikende was en machine. Echter wel weer de boodschap: ‘Controleer dosering’. De dosering staat ingesteld op 20 ml. Het kan toch niet zo zijn dat deze nog lager ingesteld moet worden? Kan er een andere reden zijn waarom deze boodschap verschijnt???
  6. Dit las ik ergens:’“Dat advies ga je in de "conform" afdeling niet vinden. Zulke eenvoudige kostloze test in de wind slaan is bizar als je eerst om advies vraagt”. Ik heb nergens een advies tegengesproken of in de wind geslagen, dus begrijp niet waar de bewering vandaan kwam. Laten we hier geen discussie over opstarten en bij de kern blijven. Bovendien is probleem met het schuim nu opgelost.
  7. Veel reacties veel goede tips maar helaas ook soms beweringen die nergens op slaan. Dan nu zoals toegezegd het resultaat van de afgelopen 2 wasbeurten: Een kleine was en een grote was Bij de grote was bleef er nog ruim 1 handbreedte tussen wasgoed en trommel. De waterhardheid is nog gemeten en bleek 1 dH te zijn. KLEINE WASBEURT: Gemeten wasgoed: 2 kg. Gemeten wasmiddel: 8ml Gemeten wasverzachter: 11ml Resultaat: Lichte schuimvorming tijdens wassen, schone en fris ruikende was. Machine ruikt niet. GROTE WASBEURT: Gemeten wasgoed: 4,5 kg Gemeten wasmiddel: 21 ml Gemeten wasverzachter: 27 ml Resultaat gelijk aan vorige wasbeurt. CONCLUSIE: Probleem lijkt nu opgelost te zijn. Er is niet een eenduidige oorzaak vast te stellen maar het begint met een wasmiddel instelling van 70 ml bij een waterhardheid van 10 dH en nooit schuimproblemen. Daarna is de waterontharder in gebruik genomen en de waterhardheid naar 1 dH gegaan. De wasmiddel instelling heb ik toen verlaagd naar 50 ml. Bij een ‘volle’ trommel wordt die 50 ml wasmiddel gebruikt en veroorzaakt het overdadig schuim in de machine. Bij een kleine was nergens last van. Na de reinigingsbeurten van de machine zoals eerder beschreven bleek bij volle was en 50 ml instelling nog steeds teveel schuim op te treden. Nadat de wasmiddeldosering op 20ml is gezet verloopt ook de wasbeurt bij vollere machine vlekkeloos. Ik blijf voorlopig nog een aantal wasbeurten de metingen doen van afgenomen wasmiddel en wasverzachter. Uiteraard ook in de gaten houden of er nog teveel schuim optreedt en zeker ook of de was goed schoon is en fris ruikt. Niet uit te sluiten dat dosering wasmiddel nog iets hoger moet worden ingesteld. KORTOM: De oorzaak ligt niet bij de machine maar bij de gebruiker, die de juiste instellingen moet vinden en waarbij waterhardheid een grotere invloed heeft dan verwacht. Blij met het resultaat en de te verwachten forse wasmiddel besparing. Iedereen bedankt voor het meedenken, Lampje in het bijzonder! .
  8. Ik heb eerst de Miele reiniging gedaan met voorgeschreven Miele reinigingsmiddel. Daarna heb ik een 90 graden wasbeurt gedaan zonder wasgoed. Als laatste heb ik nog een keer de 90 graden wasbeurt gedaan met 2 vaatwastabletten in de trommel. Vervolgens 4x kleinere wasbeurten gedaan met twindos teruggezet van 50ml naar 20ml en dat ook middels gewichtsmeting geverifieerd. Die 4 beurten gingen prima zonder schuim probleem. Daarna de volle machine waarbij er plotseling erg veel schuim voor het raam zat en er de foutmelding ‘ Controleer Dosering’ in de display komt. De weegschaal is een digitale keukenweegschaal geschikt tot 3 kg en daar kan ik de meting betrouwbaar mee uitvoeren. Na dinsdag uitslag van de nieuwe test.
  9. Dinsdag ga ik volle trommel draaien en via weging bepalen hoeveel wasmiddel er uit het reservoir is gehaald met de twindos functie. Als dat niks oplevert dan moet het restzeep zijn in combinatie met de 1dH water hardheid. Die water hardheid zal ik ook nog eens meten voor alle zekerheid. Na dinsdag meer duidelijkheid. Dank voor alle tips; uiteindelijk vinden we de oorzaak.
  10. Dank voor tip, maar de machine is nadat heel veel schuim werd geconstateerd en de boodschap ‘ Controleer dosering’ werd weergegeven, gereinigd conform de Miele instructies en met Miele reinigingsmiddel. Na de reiniging heb ik nog een spoel gang gedaan en er was geen schuim meer zichtbaar. Zoals eerder gezegd gaat het dan bij kleinere wasjes helemaal goed met minimaal schuim maar bij volle en niet te volle machine ontstaat er enorm veel schuim. Bij een volgende volle wasmachine ga ik middels weging van de twindos wasmiddel container vaststellen hoeveel ml wasmiddel de machine gebruikt heeft en meld ik me hier met het resultaat.
  11. Dank voor de achtergrondinfo over twindos systeem. Het probleem van onstabiele dosering is inmiddels iets duidelijker geworden. Teveel wasmiddel komt alleen voor bij een volle trommel was. Bij een klein wasje gaat het gewoon goed zonder veel schuim. Bij de volle trommel erg veel schuim tijdens wassen en ook bij de spoel beurt zie je dat de machine dat schuim niet weggespoeld krijgt. Bij volle trommel moet het doseer systeem extra wasmiddel doseren en dat stopt blijkbaar niet op tijd.
  12. Aan Lampje, Dank voor uw reactie. Indien blijkt dat ik de sensor van de twindos zou moeten gaan vervangen, dan is uw verwijzing een prima handleiding. Aangezien er bij mij geen lekkage is en er ook geen foutcode gemeld wordt, doe ik nog even niets. Ik wacht nog af er mogelijk iemand reageert die een verklaring kan geven voor het af en toe doseren van veel teveel wasmiddel door het twindos systeem.
  13. Mijn Miele twindos machine gaf zeer veel schuim. Machine grondig gereinigd met speciale programma en Miele wasmachine reiniger. Daarna de dosering ingesteld van 50ml naar 20 ml . Zo laag omdat we een waterontharder hebben en de hardheid van het water slechts 1 dH bedraagt. Een aantal wasbeurten verloopt normaal met weinig schuim en toch schone was die fris ruikt. Dan plotseling een wasbeurt waarbij er erg veel schuim tijdens wassen te zien is. De machine geeft aan het einde van de beurt de boodschap ‘Controleer Doseereenheid’. Die staat dan nog steeds op 20 ml, dus instelling kan niet de oorzaak zijn. We gebruiken Ariël wasmiddel. Vraag: wat kan de reden zijn dat de machine af en toe veel teveel wasmiddel via het twindos systeem pakt?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...