Ga naar inhoud

KLN

Lid
  • Aantal items

    67
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

    Nooit

Alles dat geplaatst werd door KLN

  1. Het verwarmingselement kun je testen door het op een werkblad te leggen en een föhn erachter leggen voor de koeling. Uiteraard met een föhn die een "koude" stand heeft.
  2. Ja, Miele prijzen zijn volkomen irrealistisch. Hun prijspolitiek houdt rekening met de verhouding prijs onderdeel t.o.v. nieuwwaarde, zo vermoed ik. Maar in de Duitse webshops (zoals ik die doorgegeven had en jij ze opgevoerd hebt) kun je ook veel alternatieve onderdelen vinden die of gelijkwaardig zijn (OEM) of in ieder geval een veel betere prijs-kwaliteitsverhouding hebben. Een mooi voorbeeld hiervan zijn schokbrekers (voor een WM (wasmachine)). Je kunt Miele kopen voor 60 tot 80 euro/paar, hetzelfde merk (Suspa, maar dan zonder de stempel van Miele erop) voor 20 euro en dan heb je nog andere merken die zelfs nog goedkoper zijn. Het loont dus goed op artikelnummer te zoeken bij diverse shops en in Duitsland is een groot aanbod met corresponderende lage(re) prijzen.
  3. Ja, de Duitsers zijn redelijk strict inzake auteursrecht en privacy. Ik was een tijd moderator op een Duits forum voor een bepaald autotype en daar waren sommige lieden zeer strikt (maar altijd correct). Het is een goed forum met veel feiten en een hoop kundige lieden die bondig en correct kunnen communiceren (en je hebt altijd een paar paljassen... ) Omdat ik het Duits goed machtig ben, heb ik veel voordeel van dergelijke fora. Ik heb me ook pas onlangs aangemeld en ben ook benieuwd wat het me/ons gaat brengen.
  4. Ik heb deze info van het Duitstalige forum www.electronicwerkstatt.de Een bezoek aldaar kan ik van harte aanbevelen: er is veel informatie voorhanden. Geregistreerde leden hebben toegang tot de daar geplaatste documentatie.
  5. Vanaf circa 2002 hebben de WD's van Miele dan ook losse zij- en achterpanelen [img]https://forum.electronicwerkstatt.de/phpBB/jpg.php?b_datei=26240_1160300619file1_Geh_use_Miele_T_ab_2002[/img]
  6. bijgaand een tekening "hoe te openen" van de Miele C (=condens) van grofweg 1981 tot 2002 [img]https://forum.electronicwerkstatt.de/phpBB/jpg.php?b_datei=26240_1160745546file1_Vorderwand_Miele_T_xxx_C__ffnen[/img]
  7. Duitse ingenieurskunst is een begrip... (Made in Germany) waarvoor ook ik veel bewondering heb. Ik heb mijn ervaringen op automobiel-vlak maar sinds ik mijn Miele open heb gehad zie je ook grote verschillen met bijv. mijn Whirlpool. Zodra de (buiten)temperaturen stijgen, ga ik ook eens op onderzoek uit naar mijn Miele(s) in mijn onverwarmde garage. Ik ben benieuwd naar je bevindingen en relaas!
  8. Dat Miele geen losse zij- en achterpanelen heeft in deze drogers vind ik ook jammer. Mijn intentie is om eens goed door de apparaten te poetsen. De toegankelijke delen heb ik al gereinigd; ben benieuwd naar de rest.
  9. Proficiat; mooi apparaat! Ik heb in de loop van mijn "casus" ook twee Miele's gekregen. Eentje gratis en eentje voor een vriendenprijsje. Ze staan in mijn garage omdat de Whirlpool het weer doet. De oudere Miele T565c gaat binnenkort naar een vriend van me en de Azora C houd ik zelf voor back-up. Dan ga ik ook maar eens aan de grote schoonmaak. Ben benieuwd hoe je dat doet met je rioolreinigingsset. Ga je daar een video van plaatsen? [url=https://www.youtube.com/channel/UCOgLejsj_k8ow16F6XLrlKg] Der Servicetechniker Video's reparatie witgoed[/url] is idd een goed kanaal: heeft me ook geholpen met mijn wasmaschine
  10. Bart, fijn dat de WD weer gerepareerd lijkt te worden/zijn; blijkbaar hadden we hetzelfde probleem... 🙂 Lampje, ik heb me idd verkeerd uitgedrukt. De weerstand van droge was is hoger (en niet lager). Ik wist het wel want heb het immers van jou geleerd 😉 . Ik bedoelde "te weinig geleiding".... Wat mijn redenering aangaat: omdat zijn machine wel degelijk een "einde programma" aangaf, lijkt me mijn assumptie dat de sensoren iets doen (al dan niet correct) aannemelijk (mogelijkheid 2 vervalt hiermee). Ik twijfel niet aan jouw expertise, integendeel. Mijn inbreng is duidelijk bedoeld om logisch mee te denken om te kijken wat we kunnen uitsluiten of wat er onderzocht moet worden. Maar nu vraag ik me het volgende af: blijkbaar is een relais kapot (van de verwarming neem ik aan). Hoe kan dan de wasdroger aangeven dat ie klaar is met correct werkende sensoren...? M.a.w. dan had de machine geen "einde programma" mogen aangeven tenzij er dan een andere parameter voorrang krijgt/om de hoek komt kijken. Hoe zien jullie dit?
  11. [quote=Lampje post_id=2151 time=1549575780 user_id=51] Er mag nog best wat zoekwerk overblijven dat houdt het spannend en het is leesvoer, kost minder als een avond de kroeg in. En ik denk , dat ik er tijd genoeg in steek, want waar is het einde? Op geen enkel forum is zo'n index. Het is allemaal handwerk en moet herhaaldelijk weer wijzigen. [/quote] Er zijn wel degelijk fora waar een dergelijke indicatie gehanteerd wordt. Het zijn Duitse fora waar ik het tegen ben gekomen (witgoed maar ook automobielen). Het voordeel is dat je - tijdens het zoeken - ziet welke threads/onderwerpen een oplossing/antwoord hebben ontvangen. Je zoekt immers oplossingen voor een probleem/euvel. 🛠 Ik weet niet wie de threads markeert: de vraagsteller of een admin. @Lampje: het is dus een wenk richting dit forum en zeker geen verwijt. Ik realiseer me terdege dat jij veel tijd in dit forum stopt en ik begrijp en respecteer je beweegredenen om het - vooralsnog - niet te doen. 🙂
  12. Bart, Een weerstand wordt uitgedrukt in Ohm (niet Watt). Ik hoop niet dat je een "1" gemeten hebt als weerstand. Veel multimeters geven nl. een soort van 1 aan en dat betekent "oneindig" en dat betekent in jouw geval dat jouw weerstand kapot is. Controleer dus nog een keer je setting op de multimeter. Wat je dan/opnieuw meet, zal Lampje wel juist weten te interpreteren. Jij gaf aan dat je WD wel loopt (zoals gebruikelijk) maar de was niet droog wordt. Tegelijkertijd gaf je aan dat je WD wel op een gegeven moment aangeeft dat de was droog is "hij zegt dat ie klaar is.." Dit laatste verwart me. Als je droger niet droogt, zullen de sensoren meten en vaststellen dat de was nog niet droog is en verder drogen. Het programma stopt pas als: a) de juiste droogte is bereikt (dwz er te weinig weerstand is), of b b) er een bepaalde maximumtijd wordt overschreden. Dit weet ik niet maar ik kan het me voorstellen. Dat zou dan jouw " einde programma" veroorzaken/verklaren. Hopelijk kan één van de anderen hier (Lampje, Bennie, HaZee) hier iets over toevoegen, dan wel bevestigen. Wat de controle van de heater betreft, verwijs ik je naar mijn casus: https://forum.diyreparatie.nl/viewtopic.php?f=1&t=323 Succes en groet,
  13. Bart, wordt de machine wel warm; voel je warme lucht ontwijken? In feite zegt de machine dat ie klaar is als de was een bepaalde droogte-graad heeft bereikt. Dit meet ie a.d.h.v. sensoren (volgens mij bij een Whirlpool direkt in de kuip onder het pluizenfilter). Dit zijn twee parallel lopende metalen strippen. Die moet je schoonmaken af en toe. Zie hiervoor https://forum.diyreparatie.nl/viewtopic.php?f=6&t=338 Bij mij werd de machine niet warm en bleef het ding maar draaien en blazen. Maar omdat de sensors goed werkten, zei de machine niet dat ie klaar was.
  14. Beste Bart, hopelijk is dit de oplossing (het stekkertje) dan ben je snel klaar. Ook ik heb mijn droger m.b.v. dit forum weer aan de praat gekregen 😃 Ik heb ook een Whirlpool maar dan een Indiana C. Ik heb de pomp en vlotterbak niet gezien (ook niet naar gezocht...) Is die via de achterkant te bereiken? @Bennie: je hebt haviksogen 🦅 👀 @Lampje: is die smurrie het gevolg van wasverzachter? 😮 @HaZee: nice to meet you 👋. Is dat crc 2-26 hetzelfde als WD-40?
  15. Heren, is er een optie om aan te geven (in de index) dat dit/mijn probleem is opgelost? Dan kunnen bezoekers zien dat in dit - lange - onderwerp een succesverhaal zit waarvan ze kunnen profiteren.
  16. [quote=Lampje post_id=2142 time=1549452809 user_id=51] Daar had ik ook al naar verwezen, zie de link die ik noemde [/quote] Ik was het specifieke bedrijf niet tegengekomen in de link, vandaar mijn suggestie.
  17. Je kunt ook je licht opsteken bij https://www.euromaxx.nu/ Deze club reviseert je PP. Je stuurt je kapotte op en je krijgt hem terug met nieuwe onderdelen. Kost circa 60 euro.
  18. Precies mannen, mijn droger is weer gereanimeerd. Maar deze situatie leek precies op de mijne en eigenlijk was ie volgens mij maar één stap verwijderd van de remedie.... (sorry voor de confusie)
  19. Droevig verhaal: gestrand in het zicht van de haven.... 😔 Dit verhaal klinkt precies als het mijne. Nog even de draden naar de heater kunnen controleren/uitsluiten en dan was het een kwestie van nieuwe relais (verwacht ik). Maar goed, ik begrijp het ongeduld van zijn partner (bekend fenomeen 😉) @Bennie: ook ik verwachtte dat de vochtsensor niet zou werken met een tijdschema. Desondanks gaat het "6th-sense" lampje branden en ook bij mijn finale test (zonder inhoud) stopte die dus snel.
  20. Evaluatie & conclusie: Begin december '18 merkte ik dat mijn droger niet meer verwarmde. 1. Na een korte scan op internet eerst maar eens de NTC (voeler) na het pluizenfilter gereinigd: geen resultaat 2. Verder gezocht op internet en de heater gedemonteerd en wilde deze bestellen (een nieuwe). De man van Parts.nl (waar ik was voor mijn inlaatventiel van WM) gaf me al de waarschuwing dat dit niet 100% de oplossing zou hoeven te zijn. 3. Hierop ben ik me goed gaan verdiepen op internet en kwam ik hier/DIY terecht. 4. Op advies van DIY de verschillende sensoren thermostaten en NTC’s doorgemeten. Leek in orde. 5. Zelf de heater in een lab-opstelling (mbv ventilatie) getest. Conclusie: heater werkt. 6. Vervolgens hen de printplaten (PP) laten inspecteren. Conclusie: kapotte elco (condensor) 7. Deze besteld en laten vervangen in Repair Cafe. Goede klus maar monteur vermoedde dat dit slechts een deel-schade was. Dat bleek ook zo  nog steeds geen verwarming 8. Op advies van DIY nieuwe relais besteld (zowel vd heater als van de trommel). Onderdelen besteld bij MMW (Maakmijnwitgoed.nl) 9. Naar – ander reapir cafe geweest zonder gewenst resultaat. Zij bleken niet in staat de relais te verwijderen. Zelf lukte mij het ook niet met de bout die ik had (heb daarom een nieuwe gekocht) 10. Toen heeft een vriend van mij de klus geklaard en sindsdien doet ie het weer. Opmerking: de eerste test na stap 10 deed ik met een lege trommel waardoor ik ten onrechte dacht dat de heater het nog steeds niet deed. Pas met een volle trommel merkte ik dat ie werkt. Voor verdere vragen over dit project kun je me benaderen.
  21. Update 10: HOERA !! Net de ultieme test gedaan: een lading beddengoed gedroogd en.... hij doet het weer als vanouds !! 🎉😀 Ik ben zeer blij met dit resultaat en vooral hoe het tot stand gekomen is. Tijdens het proces heb ik hulp gekregen van Bennie & Lampje die goed meedenken en je van de juiste informatie voorzien. Mijn zoon heeft geholpen met (de)monteren en stroom meten van de WD. Verder heb ik geleerd dat Repair Cafés nuttig kunnen zijn (maar niet altijd) en tot slot heb ik hulp gekregen bij het solderen van een goede vriend van me. Mijn speciale dank gaat uit naar Bennie & Lampje die geduldig en analytisch te werk gingen en prettig communiceerden. Ik hoop dat zij net zoveel voldoening hebben hebben gekregen als ik. Mijn klus is nu klaar maar daarmee is mijn interesse in dit forum niet voorbij. Ik werd in één week geconfronteerd met zowel een kapotte wasmachine (WM) en een kaduke WD. De WM (Miele uit '97) heb ik snel kunnen repareren: het inlaatventiel was kapot en snel verholpen. De WD was lastiger. Ik heb veel geleerd (door te lezen) over WM's en WD's en begin die apparaten interessant te vinden. Bij mijn WD bleken uiteindelijk de (één of twee) relais van de verwarming kapot te zijn (heb beide vervangen) en daarmee was het apparaat weer gemaakt. Deze onderdelen kostten samen 10 euro en daarmee is een verder goed apparaat van de sloop gered. In de loop van het traject heb ik nog een paar extra onderdelen vervangen (relais trommel en elco) en heb gereedschap gekocht (soldeerbout, tin(zuiger), multimeter). Verder heb ik wat reiskosten gehad maar al met al is het de moeite waard geweest. Toegegeven, het heeft vele uren gekost (analyse, testen, repair cafes etc.) maar die waren het me waard!
  22. Lampje, wat de staat van mij WD betreft: ik snap je adviezen. Tijdens deze operatie heb ik iig het apparaat grondig kunnen reinigen en mijn WD staat ook op een plek die optimaal is ingericht voor een WD (gladde vloer, stofvrij, geen was op droger etc.). Een nieuwe heater kost tussen de 60 (D) en 80 euro (NL). Het gaat er mij vnl. om dat ik het apparaat weer aan de praat gekregen heb; dat geeft enorm veel voldoening. Gebruiken zal ik de WD enkel nog voor lakens en evt. handdoeken. Ik heb de afgelopen tijd gemerkt dat de was ook aan de lijn snel en fijn droogt.
  23. Jongens, de tweede fase (van strijkdroog naar kastdroog) is succesvol afgerond 😃 Ik durf bijna te zeggen dat het probleem helemaal is opgelost... 🎉👏 Zodra ik weer beddegoed was, zal ik met een volle machine de finale test kunnen doen. Ik heb jullie net op een monetair/virtueel "biertje" getrakteerd 🍺 en ik hoop dat we binnenkort dat biertje es samen kunnen drinken 🍻 (wordt vervolgd)
  24. [quote=Bennie post_id=2108 time=1548607712 user_id=50] Proost, als het maar geen witte rook van het nablussen is :lol: Had je de meetstrips van de vochtmeting al opgepoetst met azijn? Daar hadden we in het begin over gehad. Maar eerst maar is een volle trommel proberen en dan kijken we verder. [/quote] Ja Bennie, ik juich nog niet al te hard: eerst zien, dan geloven... De meetsrips heb ik twee keer gereinigd: één keer vlak bij het begin en net nadat ik de relais had vervangen. Witte rook: ja, ik ben me ervan bewust dat de droger no. 1 is in brandoorzaken. Daarom houd ik dat ding nu extra in de gaten. Hij werkt enkel als ik thuis ben (en niet slaap). Ik heb nu de trommel gevuld met de strijkdroge was om naar "kastdroog" te gaan. Even afwachten!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...