Ga naar inhoud

Bart.Bartels

Lid
  • Aantal items

    67
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Bart.Bartels's prestaties

Junior

Junior (2/8)

  • Jubileum
  • 30 dagen mijlpaal
  • IJsbreker
  • Eerste reactie

Recente badges

0

Reputatie

  1. Ja Lampje, dat dit een wat knullige oplossing is om een lampje te schakelen, zou je van zo'n wereldmerk niet verwachten. Hij werkt nu weer voor zolang als het duurt, ik haal hem er nog wel een keer af en zet er een echte microschakelaar in, zoals je ook al stelde. De contacten waren ook helemaal verbrand, met een schuurpapiertje is hij weer koperkleurig In ieder geval heeft dit forum me weer lekker uit de brand geholpen, dus jullie biertje is weer onderweg. Nogmaals hartelijk dank
  2. Oh Lampje, wat ben ik daar blij mee. Wat een duidelijke beschrijving, je moet er maar opkomen dat het zo in elkaar steekt. Hartelijk dank. Ik ga dit weekend dit varkentje even wassen.
  3. Siemens KI20R01 koelkast verlichting defect E nr KI20R01/01 FD711 00029483 De binnenverlichting van mijn koelkast doet het af en toe wel of niet of staat te knetteren. Dus het contact zal het wel niet goed meer doen. Maar ik krijg met geen mogelijkheid de thermostaat los, want daar denk ik dat de schakelaar zit. Maar de onderdelentekening van Siemens geeft geen duidelijk beeld wat ik nu moet bestellen, want een schakelaar zie ik niet zitten
  4. Hoi Lampje , Ja dat is precies de machine die ik heb. Ik heb de ventilator bekeken, die slingerde wel wat en heb hem een beetje recht gebogen. Ja zoals je zei, is daar niet veel kracht voor nodig. Ik heb alles bekeken maar er is geen enkel spoor van aanlopen tegen iets aan te ontdekken. Het rare is, dat als ik de riem van de ventilator er af heb, en ook de aandrijfriem van de trommel, dan is het geluid weg. Zit de ventilatorriem er weer op, dan is het geluid er weer. De ventilator op zich loopt als een zonnetje. Maar ik kan de locatie van het probleem niet vinden. Het klinkt door de hele machine heen. RaRa Toch nog eens goed gekeken, en nu zie ik pas dat de ventilator los zit. Dus Bingo! De moer vastgezet en het probleem is over. Jullie hebben wel een biertje verdiend, ik ben erg blij.
  5. Hoi Lampje, dank je wel voor je snelle antwoord. Ik ben gelijk gaan uitproberen en heb ook dat trektouwtje gemaakt. Het ontspannen van de veer daarmee ging erg handig, dank je wel voor het idee! Ik had wat moeite met het loshalen van het zijpaneel, maar kwam er achter dat tussen de rail aan de voorkant nog een verborgen schroefje zit. Daar moet je haast een magnetische dopsleutel 7 voor hebben, want dat is wel priegelen. Afijn de snaar van de aandrijfas losgenomen en de machine gestart, helaas de herrie blijft. Het is net of een ventilator of zo iets raakt, dat er ergens een schroef of muntstuk rondzweeft. Hoe kom ik daarachter?
  6. AEG T59880 warmtepompdroger maakt veel lawaai Het is al weer een tijd geleden, maar nu zit ik toch met een probleem waar ik niet uit kom. Deze warmtepompdroger maakt veel lawaai en ik kan niet ontdekken waar het geluid vandaan komt. Het is een ratelend geluid . Het lijkt wel of er een lager uit de trommel gelopen is. Als ik aan de trommel draai hoor ik het geluid ook, maar kan niet lokaliseren waar het vandaan komt Heeft iemand een idee?
  7. Dank jullie wel, dat is een goed en duidelijk verhaal. Ik heb het citroenzuur er twee keer door gespoeld en geweldig, het doet het weer als nieuw. Heb een paar biertjes gedoneerd, proost Hartelijk dank voor jullie inzet, dit is toch wel een prachtig initiatief.
  8. Hoi Bennie, Zou je denken dat ontkalken nodig is? Ik zelf dacht dat de thermostaat verlopen zou zijn en te vroeg afschakelt. Wat moet ik daar voor gebruiken?
  9. Severin KA4114 koffiemachine stopt te vroeg Beste forum leden, Mijn koffiezetter type nr 4121 is net iets meer als 2 jaar oud en zet mij voor raadsels. Ik heb precies de waterinhoud aangegeven voor twee mokken koffie. Maar af en toe kom ik koffie te kort om de twee mokken goed te vullen. Nu blijkt dat er nog een klein beetje water in blijft staan en als ik hem weer opstart dan gaat hij weer verder en maakt zijn cyclus af. Wat zou dit kunnen zijn?
  10. Nog weer een tegenvaller, ze willen graag dat je lokaal koopt, dus heb ik dat maar weer eens gedaan. Ik wilde alle electrolyten dan maar vervangen, omdat ze toch verouderen. Dus mijn lijstje met 5 verschillende soorten en gelijk maar wat voorraad ingeslagen 400 volts elco's ? Ze stonden me glazig aan te kijken. en 330 uF, nee die past niet in onze reeks Ik had ook duidelijk gezegd dat ik de 105 graden versie wilde hebben, want de machines worden tenslotte heet. Kom ik thuis, blijk ik alleen maar 85 graden types te hebben meegekregen. Nou, die ga ik er dus niet inzetten, want dat gaat natuurlijk maar even goed en zo wil ik niet repareren, met garantie tot aan de deur. En van de 5 soorten er twee niet. Helaas schiet dit niet op. Heb ze maar weer bij Reichelt besteld, had ik dat meer eerder gedaan, dan was ik nu al klaar geweest.
  11. Bennie, nu ik in de onderdelenzaak ben geweest, wordt mij het een en ander duidelijk. Want de juiste uitvoering van een 16 volt 1000 uF elco is een stuk hoger en past niet in de behuizing. Ik zal dus twee gaten in de behuizing moeten boren. ? Dus dit is dus express gedaan, zodat men niet de behuizing hoefde aan te passen en laat de klant met de troep zitten. En dat voor een z.g. kwaliteitsmerk. Het is dus gewoon een schande, want het was al eerder bekend dat er bij het defect raken van een Whirlpool voeding meer schade ontstaat, dan bij andere merken. Bij Whirlpool gaat ook meestal de inductor mee en waarschijnlijk ook de diodes. Gewoon lak aan de klant, dit is dus bewust gedaan, een schande dus!!!!
  12. Nee Bennie, dat heb ik nog niet maar ik ga in jouw gedachte mee. Maar ik heb helaas deze elco's niet op voorraad. Dus moet even wachten. Ook al zouden ze goed zijn dan vervang ik ze toch want dit is natuurlijk geen uitvoering van een ontwerp. De C, die de terugkoppeling naar de LNK verzorgt C33 (naast de LNK) staat in de documentatie als gewone condensator, maar blijkt ook een elco te zijn. Dus die zal ik dan ook maar bestellen en vervangen.
  13. Heel merkwaardig is het dat op een printkaart waar 12 volts relais gevoed worden in de output afvlakking van die 12 Volt twee condensatoren parallel worden gezet die maar een spanning van 10 volt aan kunnen. Wat denken jullie, toch maar vervangen door condensatoren van een hoger voltage?
  14. Wat me wel opgevallen is dat de NTC die in het luchtkanaal onderin het filter aan de onderzijde zit ook aardig smerig was en dit kanaal loopt tot in de onderkant van de ventilator en dit was ook vol vuil Daarvoor moest wel de rechterkant eraf. En het front aan de onderzijde dat met 3 schroeven vastzit. Dan kun je ook bij de NTC. Nu ik dat open had heb ik ook gelijk de capaciteit startcondensator van de aandrijfmotor gemeten, die was binnen de toleranties. Ook de twee vochtsensoren aan de voorkant binnenzijde trommel, losgehaald (3 schroeven), dat zat van binnen ook helemaal vol stof. Dit natte stof zal de meting ook verstoord kunnen hebben. Ook gelijk de meetstrippen een azijn badje gegeven om de isolerende vette film van wasmiddel er af te halen. Het schoonmaken van de condensopvang is bij deze machine werkelijk een fluitje van een cent. De achterplaat er af dan zie je het pompje met zijn vlotter in een container, deze container zit met 2 schroeven vast, daarvoor de machine even op zijn rug leggen. Met 3 clips pomp en vlotter en niveauschakelaar los nemen En kan de container met een kattenstaart schoongemaakt worden.
  15. Hoi Bennie, de elco's zien er goed uit, maar die zal ik er uit moeten solderen om hun capaciteit te meten. De diodes heb ik geprobeerd te meten. Er waren er die duidelijk deze functie hadden in de meting, maar niet allemaal, zal ze er uit moeten solderen om zeker te stellen dat de meting deugt en ik niet door een parallelcircuit aan het meten ben.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...