Ga naar inhoud

Wat doet Win98-mode in XP / Wat is er verdwenen in XP ?


Aanbevolen berichten

Ik heb een eigen (in Delphi 5.0) geschreven programma ([url=http://www.unrealmods.org/view_mod.php?modid=40]link[/url]). Het probleem waar enkele gebruikers tegenaan zijn gelopen is dat het onder XP vastloopt met een melding die lijkt op een 'gewone' 'Access violation' ( "program does not respond, call your vendor ... " ). Nu schijnt het zo te zijn dat het wel lukt als de gebruiker ervoor kiest om Win98-compability te kiezen voor dit programma. Dit is natuurlijk wel 'een' oplossing voor het probleem, maar het is niet echt gebruikersvriendelijk ... (want niet iedereen zal snappen dat het zo opgelost kan worden). Heeft iemand enig idee wat er dan precies gebeurt als die compatibility-mode wordt ingeschakeld ? ie : welke standaard aanroepen/procedures uit Win2k/Win98 zijn verdwenen in XP ? Ik weet dat er bij de overgang van Delphi 1 naar Delphi 2 er ooit een lijstje rond heeft gezworven met functies die bij de overgang naar Win9x/32-bits vervangen moesten worden. Van daar dat ik aanneem dat zulke info ook voor XP ergens moet rondzwerven ... Ik kan zonder toegang tot XP namelijk nergens terugvinden waar de crash precies plaats vind. Als ik een idee heb welke richting ik moet zoeken dan is er wellicht nog hoop voor een nette oplossing.
Link naar reactie
Ik ben even bij Borland.com langs geweest en er is een Personal Version van Delphi 7. Volgens mij moet je daarvoor de trail downloaden en een aparte key invullen. Althans, dat is wat ik er zo snel van begrijp. Er schijnt in het verleden ook een 'vrij' te downloaden versie van Delpi 6 te zijn geweest, maar die is kennelijk offline gehaald toen 7.0 in de schappen verscheen. Ik denk echter dat ik die nog wel ergens op een C't CD heb staan, dus als je interesse hebt... Edit: Correctie, wat ik op CD heb is Jbuilder6 en C++6 Personal edities van Borland.
Link naar reactie
[quote:326cdfcfd2="JaFO"]Die 'personal' versie verplicht je om alles 'open source' te maken. Bovendien mist die enkele componenten tov de standaard/pro-versies en laat ik die nu net niet zo maar eventjes kunnen vervangen.[/quote:326cdfcfd2] Dit is niet juist, alleen software die gemaakt is met Kylix Open Edition moet ook GPL'd zijn. Voor Delphi 6/7 Personal en C++ Builder 6 Personal geldt dit *niet*.
Link naar reactie
[quote:042a5e104e="JaFO"]Ik heb een eigen (in Delphi 5.0) geschreven programma ([url=http://www.unrealmods.org/view_mod.php?modid=40]link[/url]). Het probleem waar enkele gebruikers tegenaan zijn gelopen is dat het onder XP vastloopt met een melding die lijkt op een 'gewone' 'Access violation' ( "program does not respond, call your vendor ... " ). Nu schijnt het zo te zijn dat het wel lukt als de gebruiker ervoor kiest om Win98-compability te kiezen voor dit programma. Dit is natuurlijk wel 'een' oplossing voor het probleem, maar het is niet echt gebruikersvriendelijk ... (want niet iedereen zal snappen dat het zo opgelost kan worden).[/quote:042a5e104e] [url=http://www.webwereld.nl/nieuws/17954.phtml]Overuren voor ontwikkelaars door SP2 WinXP[/url] [url=http://www.microsoft.com/belux/nl/msdn/community/articles/dec_xpsp2.mspx]Windows XP Service Pack 2 - overzicht voor de ontwikkelaar[/url] [quote:042a5e104e="JaFO"] Heeft iemand enig idee wat er dan precies gebeurt als die compatibility-mode wordt ingeschakeld ? ie : welke standaard aanroepen/procedures uit Win2k/Win98 zijn verdwenen in XP ?[/quote:042a5e104e][quote:042a5e104e="JaFO"] Ik weet dat er bij de overgang van Delphi 1 naar Delphi 2 er ooit een lijstje rond heeft gezworven met functies die bij de overgang naar Win9x/32-bits vervangen moesten worden. Van daar dat ik aanneem dat zulke info ook voor XP ergens moet rondzwerven ... [/quote:042a5e104e][quote:042a5e104e="JaFO"] Ik kan zonder toegang tot XP namelijk nergens terugvinden waar de crash precies plaats vind. Als ik een idee heb welke richting ik moet zoeken dan is er wellicht nog hoop voor een nette oplossing.[/quote:042a5e104e] [u:042a5e104e][size=18:042a5e104e]Error Trapping[/size:042a5e104e][/u:042a5e104e] [url=http://www.eurekalog.com/]EurekaLog[/url], traps unhandled exceptions giving a stack trace [url=http://www.rtexceptiondumper.com/]Run-time Exception Dumper[/url], traps unhandled exceptions giving a stack trace [url=http://scalabium.com/smlog]SM Logging Suite[/url], traps unhandled exceptions giving a stack trace [url=http://www.madshi.net/olddlp3.htm]madExcept[/url] (part of [url=http://www.madshi.net/olddlp0.htm]madCollection[/url]), traps unhandled exceptions giving a stack trace. [url=http://help.madshi.net/]madCollection[/url] documentation (covers [url=http://www.madshi.net/olddlp3.htm]madExcept[/url]) [url=http://www.delphi-jedi.org/Jedi:CODELIBJCL:56793]JCL (JEDI Code Library)[/url], includes a Debug Extension that traps unhandled exceptions giving a stack trace [url=http://www.automatedqa.com/downloads/memproof.asp]MemProof[/url], a free memory leak detection tool [url=http://v.mahon.free.fr/pro/freeware/memcheck]MemCheck[/url], a free memory leak detection unit
Link naar reactie
ah ... ik dacht dat de Kylix-restrictie ook voor de personal Delphi-versies gold. Foutje :) // h4xX0r Bedankt voor die links. :) Ik heb wel al een eigen 'log-functie', maar een betere log--methode voor dit soort excepties is natuurlijk wel zo makkelijk. (zolang de mensen met problemen wel die logs leveren ipv zeggen dat 'het mis gaat' :( ) Van die SP2-wijzigingen snap ik niet echt veel. Ik heb iig zelf niks met COM-interfaces te maken ... Eens zien of ik wat wijzer wordt van die Jedi-code. :)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...