Ga naar inhoud

decompileren


Aanbevolen berichten

Je kan het programma terug zetten naar assembly. Maar als beginnende programeur (en als gevorderde misschien ook nog wel) zou ik daar maar niet aan beginnen....... Echt terug zetten naar de complete source is niet mogelijk, anders is alles in principe opensource en dan zou microsoft niet zo'n probleem ervan hebben gemaakt dat een stukje van de source van paint was uitgelekt....
Link naar reactie
Omdat het lossy compression is :lol: :wink: Er wordt tijdens het compileren vanalles weggehaald, waaronder veel namen die omgezet worden in adressen. In feite wordt het hele programmeerwerk een brei van optellen, aftrekken, doorsturen, terugsturen, etc (assembler :) ) Je zou evt enkele veelvoorkomende producedures en functies kunnen herkennen, en dan kunnen concluderen welke programmeertaal het is, maar geheel decompileren is onmogelijk :)
Link naar reactie
Terug compileren naar assembly kan altijd. Dus gewoon assembly leren en dat is echt niet zo heel moeilijk. Je moet wel veel tijd hebben om het te kunnen leren, maar dan gaat er wel een wereld voor je open. Ikzelf ben het ook aan het leren, met de weinig tijd die ik heb. Maar heb je het eenmaal onder de knie, dan kan je alle programma's aanpassen als je dat wilt. 1 tip; begin met kleine programma's en ga niet proberen Windows te de-compileren. :lol:
Link naar reactie
Vergelijk compileren met het bakken van een taart. Je begint met meel, gist, eieren, suiker en diverse andere ingedienten en je begint het geheel te mixen. Vervolgens het geheel in de oven tot het de juiste kleur heeft en vervolgens is het klaar... Met decompileren kun je proberen te bepalen wat er in de taart zat maar daar zul je toch de nodige kennis voor nodig hebben. Een goede scheikundige kennis bijvoorbeeld. En dan kun je in grote lijnen bepalen wat de ingedienten waren. Maar bepaalde dingen zul je nooit achter komen. Is er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van scharreleieren of legbatterij-eieren? Poedersuiker of gewone kristalsuiker kan misschien nog bepaald worden. En ook de hoeveelheden waarin bepaalde ingedienten zijn gebruikt zijn lastig te achterhalen. Decompileren is voor een groot deel gewoon je verstand gebruiken, in combinatie met een zeer goede kennis op het laagste niveau. Bij programmeren is dat machinetaal en bij taarten bakken is dat scheikunde.
Link naar reactie
Er zijn bedrijven die zich specializeren in het testen van software en ja, deze bedrijven testen ook Windows zelf. Daarvoor zijn ze ook af en toe delen van de Windows code aan het decompileren, gewoon om op zwakheden te zoeken. En die worden vrij regelmatig gevonden. Hetzelfde geldt ook voor alle Linux-smaken... Maar het decompileren van de totale Windows sourcecode zou gewoon veel te duur zijn. En dan nog, wat heb je eraan? Het is veel handiger om een soortgelijk systeem gewoon vanaf de grond opnieuw op te zetten. Veel goedkoper ook en bovendien, een stuk legaler...
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...