Ga naar inhoud

[regexp] 'verboden' teken, maar 'niets voor in de plaats'


Aanbevolen berichten

Ik heb een vraag over regular expression (posix). Stel ik wil http, https of ftp matchen dan gebruik ik daarvoor (http|https|ftp) maar nou mag daar geen ':' voor staan, maar er _hoeft_ _niets_ voor te staan. Met [^:](http|https|ftp) wordt "http" niet gematched, omdat er niet voor staat. Zet ik er een spatie voor dan match hij wel (met de spatie erbij gematched). Dus hoe geef ik aan dat een teken niet mag voorkomen, maar daar niet voor in de plaats hoeft te staan. Hoe doe je dat? Dus de volgende moeten niet gematched worden: ":http" en " :http" en deze wel: "http" en " http"
Link naar reactie
[quote:819d85b00c="Timonsweb"]Ik heb een vraag over regular expression (posix). Stel ik wil http, https of ftp matchen dan gebruik ik daarvoor (http|https|ftp) maar nou mag daar geen ':' voor staan, maar er _hoeft_ _niets_ voor te staan. Met [^:](http|https|ftp) wordt "http" niet gematched, omdat er niet voor staat. Zet ik er een spatie voor dan match hij wel (met de spatie erbij gematched). Dus hoe geef ik aan dat een teken niet mag voorkomen, maar daar niet voor in de plaats hoeft te staan. Hoe doe je dat? Dus de volgende moeten niet gematched worden: ":http" en " :http" en deze wel: "http" en " http"[/quote:819d85b00c] Je beschrijving vind ik nog te summier om het probleem goed te kunnen analyseren :) Mag "http" op een willekeurige plaats in een tekst voor komen? Als ik het bovenstaande zo lees, dan kan ik de volgende punten interpreteren - "http" mag niet voorafgegaan worden door ":" - "http" moet de eerste string zijn; of - "http" mag voorafgegaan worden door een spatie. - "http" mag voorafgegaan worden met een willekeurige karakter, maar niet met ":" ?
Link naar reactie
[quote:ffec9e333b="h4xX0r"] Je beschrijving vind ik nog te summier om het probleem goed te kunnen analyseren :) Mag "http" op een willekeurige plaats in een tekst voor komen? Als ik het bovenstaande zo lees, dan kan ik de volgende punten interpreteren - "http" mag niet voorafgegaan worden door ":" - "http" moet de eerste string zijn; of - "http" mag voorafgegaan worden door een spatie. - "http" mag voorafgegaan worden met een willekeurige karakter, maar niet met ":" ?[/quote:ffec9e333b] Die laatste. Mijn voorbeelden verwarren waarschijnlijk.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...