Ga naar inhoud

c++ en compilers


Aanbevolen berichten

Hangt een beetje af van welk besturings-systeem je wilt gebruiken en hoeveel geld je over hebt voor de aanschaf van een compiler. Borland heeft overigens een vrij goede multi-platform C++ compiler waarbij je de Borland gebruikers-interface gebruikt voor het schrijven van je source, gecombineerd met of de Borland C++ compiler of een andere compiler naar keuze. De naam is Borland C++BuilderX. Niet te verwarren met C#Builder of C++Builder, wat ook aardige producten zijn. Op http://www.borland.com/products/downloads/download_cbuilder.html kun je gratis/trial versies downloaden van Borland's C++ compilers.
Link naar reactie
Borland geeft een gratis C++Builder 5.5 versie weg, dus die is gratis. Alleen heb je daarmee alleen een compiler en geen mooie grafische interface om je proggies mee te schrijven. Natuurlijk werkt Notepad ook prima. Je kunt ook zoeken naar een GCC compiler voor Windows. Daarvoor kun je terecht bij http://gcc.gnu.org voor meer informatie en de gratis download. Dit is overigens een open-source product. De GNU Compiler Collection omvat ook enkele andere programmeertalen dus is deze vrij interessant, vooral als je met Linux werkt i.p.v. Windows. Deze compilers zijn ook eigenlijk ontwikkeld voor gebruik onder Unix systemen.
Link naar reactie
PS: Wel een probleem met Dev-C++ is dat je vaak de error Unable To Run Program File. Als je die krijgt, kan je het hele programma eraf gooien. Als je hem dan opnieuw erop zet, kan je hopen dat hij wel werkt, maar waarschijnlijk is dat neit het geval, en kan je het hele Dev-C++ vergeten. Ik zou voor Borland C++ Builder X Personal Edition gaan. Die gebruik ik ook. Hij start welliswaar iets langzamer, maar da's niet echt zo'n probleem als je toch aan een stuk door programeert (zonder aflsuiten en opstaten e.d.).
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...