Ga naar inhoud

[borlandc] web server met GPIO


anoniem

Aanbevolen berichten

ik ben een webserver aan het maken die via GPIO- poort inputs krijgt. Aan de hand van deze input moet er een pagina gestuurd worden naar een ander systeem. Dit gebeurd dmv een webpagina. Ik ben in middels zo ver dat hij een webpagina stuurt en dat het programma de gpio-poort uitleest. Wat mij niet lukt is dat de webpagina opnieuw wordt geladen als er iets op de GPIO-veranderd. Het idee was: Er wordt een standard pagina geladen. Als er een input komt (nu nog een schakelaar) dan moet er een signaal worden gegeven naar de webpagina om de pagina te vervessen. En dit wil maar niet lukken. Heeft iemand een idee hoe ik dit voor elkaar kan krijgen????? Gr TP
Link naar reactie
Volgens mij lukt je dat niet. Bij mijn weten wordt een webpagina altijd opgevraagd door een client en kun je deze niet refreshen behalve van de client kant. Ik kan het echter verkeerd hebben. Je kunt volgens mij wel wat inbouwen waardoor automatisch na een bepaalde tijd wordt doorgeschakeld naar een 'andere' pagina (die in jouw geval dan dezelfde is. Op die manier 'polled' the client de server bv iedere 3 seconden. Of het gaat werken weet ik niet. [url=http://rfc2616.x42.com/]Hier wat leesvoer[/url] tav http protocol.
Link naar reactie
[quote:d612fbf410="Wim Sturkenboom"]Volgens mij lukt je dat niet. Bij mijn weten wordt een webpagina altijd opgevraagd door een client en kun je deze niet refreshen behalve van de client kant. Ik kan het echter verkeerd hebben. Je kunt volgens mij wel wat inbouwen waardoor automatisch na een bepaalde tijd wordt doorgeschakeld naar een 'andere' pagina (die in jouw geval dan dezelfde is. Op die manier 'polled' the client de server bv iedere 3 seconden. Of het gaat werken weet ik niet. [url=http://rfc2616.x42.com/]Hier wat leesvoer[/url] tav http protocol.[/quote:d612fbf410] da kan inderdaad, het nadeel hiervan is, dat het plaatjes dat ook op de pagina staat steeds staat te knipperen. En dat is best irritant. Het plaatjes wordt namelijk ook steeds opnieuw geladen. Dat is eigelijk de voornaamste rede dat ik wil dat de server kan bepalen wanneer er wordt gerefreshed.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...