Ga naar inhoud

[VB6] Webbestand inlezen


anoniem

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal, Ik heb Visual Basic 6 en wil een webbestand met daarin een bepaalde waarde in een variabele zetten. Ik wil bijvoorbeeld http://www.domein.nl/tekst.txt met daarin alleen "3184018" laden in een variabele. Ik heb geen flauw idee hoe ik dit zou moeten doen, maar iemand van jullie weet het vast wel.. :). Alvast bedankt. Groeten, Mark
Link naar reactie
[quote:234a3426fd="markgesink"]Hallo allemaal, Ik heb Visual Basic 6 en wil een webbestand met daarin een bepaalde waarde in een variabele zetten. Ik wil bijvoorbeeld http://www.domein.nl/tekst.txt met daarin alleen "3184018" laden in een variabele. Ik heb geen flauw idee hoe ik dit zou moeten doen, maar iemand van jullie weet het vast wel.. :). Alvast bedankt. Groeten, Mark[/quote:234a3426fd] wat bedoel je met een webbestand, en wil je gegevens lezen, schrijven of allebij?
Link naar reactie
  • 2 weken later...
[quote:a34b9bbea0="Rynus Rein"][quote:a34b9bbea0="markgesink"]Gewoon een bestand op internet (http://www.domein.nl/tekst.txt). Ik wil alleen gegevens lezen.[/quote:a34b9bbea0] Gewoon met de control WebBrowser[/quote:a34b9bbea0] Ik heb hier ook mijn kop over zitten breken, via de WebBrowser lukt het in ieder geval niet :cry: ! Hoe wil je hier gegevens van inlezen?
Link naar reactie
Heb ik ook al in [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=96964]dit[/url] topic neergezet. Maar, hier alsnog de instructies: Op deze manier kan je de broncode van elke webbestand (bijv. HTML pagina o.i.d.) openen, zowel online als lokaal. Ga eerst in VB6 naar Project->Components en vink daar Microsoft Internet Transfer Control en Microsoft RichTextbox aan. Voeg vervolgens een Inet control en een Richtextbox aan je formulier toe. In de code waar je de broncode wilt opvragen, zet je dit neer: [code:1:8770f4a600] Dim strBroncode As String Dim strURL As String ' geldige URL meegeven. strURL = "http://www.nu.nl/" ' broncode opvragen als een string strBroncode = Inet1.OpenURL(strURL, icString) rt.Text = strBroncode[/code:1:8770f4a600]Waarbij [b:8770f4a600]Inet1[/b:8770f4a600] het Inet control is en [b:8770f4a600]rt[/b:8770f4a600] je Richtextbox control. Uiteraard kan je de broncode ook niet in een RichTextbox plaatsen, maar gewoon onzichtbaar verder behandelen. Deze manier demonstreert alleen visueel het opvragen van de broncode van een internetpagina.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...