Ga naar inhoud

[DOS] Lagere kloksnelheid voor DOS-programma


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik heb een oud DOS programma dat ik op een AMD Athlon 1800+ wil draaien. (De computer draait onder W2K). Dit werkte niet... ik ben er achter gekomen dat dit komt doordat de computer te snel is. Probeer ik een pentium 166, dan lukt het wel. Nu denk ik dat het is op te lossen door een batch file te schrijven waarin je op de één of andere manier je computer langzamer maakt. Ik dacht hier wel eens wat over gehoord te hebben. Wie helpt mij? groetjes, Jeroen
Link naar reactie
[quote:4cd0cb82c9="bbr333"]Ik heb een oud DOS programma dat ik op een AMD Athlon 1800+ wil draaien. (De computer draait onder W2K). Dit werkte niet... ik ben er achter gekomen dat dit komt doordat de computer te snel is. Probeer ik een pentium 166, dan lukt het wel. Nu denk ik dat het is op te lossen door een batch file te schrijven waarin je op de één of andere manier je computer langzamer maakt. Ik dacht hier wel eens wat over gehoord te hebben. Wie helpt mij?[/quote:4cd0cb82c9] Krijg je meteen een "deling door nul" of "divison by zero"-fout bij het opstarten van het programma?
Link naar reactie
reactie op Ben Lankamp: Ik draai op de pentium 166 uiteraard geen windows 2000, maar win95. Ik heb echter een dos opstartfloppy op de amd athlon 1800+ gebruikt, dus aan win2000 ligt het niet. reactie op h4xXOr: ik krijg de volgende foutmelding op een snelle machine: Runtime error 200 at 2053:0091 Waar volgens mij de fout ligt is dat het programma geschreven is om bewerkingen te doen per klokcyclus en niet per tijdseenheid. Beter kan ik het niet uitleggen, maar het is te vergelijken met oude dos-spelletjes die in één keer heeel erg snel lopen op een snellere computer, alleen wil dit programma al niet eens opstarten.
Link naar reactie
[quote:c47a0ae466="bbr333"] reactie op h4xXOr: ik krijg de volgende foutmelding op een snelle machine: Runtime error 200 at 2053:0091 [/quote:c47a0ae466] [url=http://info.borland.com/devsupport/pascal/]http://info.borland.com/devsupport/pascal/[/url] Helemaal onderaan staat een statement van Borland. Onder meer op onderstaande locatie kan je een patch downloaden. [url=http://w3.pol.lublin.pl/pub/pc/turbopas/bp_patch/]http://w3.pol.lublin.pl/pub/pc/turbopas/bp_patch/[/url] Let wel, dat deze fout weer optreedt zodra je boven de x Ghz komt. (weet zo ff niet meer hoeveel).
Link naar reactie
[quote:5de7b058e1="h4xX0r"][quote:5de7b058e1="bbr333"] reactie op h4xXOr: ik krijg de volgende foutmelding op een snelle machine: Runtime error 200 at 2053:0091 [/quote:5de7b058e1] [url=http://info.borland.com/devsupport/pascal/]http://info.borland.com/devsupport/pascal/[/url] Helemaal onderaan staat een statement van Borland. Onder meer op onderstaande locatie kan je een patch downloaden. [url=http://w3.pol.lublin.pl/pub/pc/turbopas/bp_patch/]http://w3.pol.lublin.pl/pub/pc/turbopas/bp_patch/[/url] Let wel, dat deze fout weer optreedt zodra je boven de x Ghz komt. (weet zo ff niet meer hoeveel).[/quote:5de7b058e1] En hoe pas je deze files precies toe?? ik heb er naar gekeken, maar snap er weinig van. Maar het zit zo... ik heb een dos-programma dat ik niet zelf heb geprogrammeerd! Maar ik heb dit bericht in forum programmeren gezet omdat het volgens mij op te lossen moet zijn met een simpele .bat file.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...